Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Στο πόδι ο Ωρωπός για την άφιξη καραβιού με 700 λαθρο μετανάστες από τη Λέρο

ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΩΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Οι αντιδράσεις του Δήμου Ωρωπίων για τη μεταφορά 700 λαθρο μεταναστών από τη Λέρο στη Μαλακάσα – Μπλόκο στο λιμάνι με φορτηγά και σκουπιδιάρικα – Τι λέει ο Δήμαρχος

Δεκάδες κάτοικοι του Ωρωπού, της Μαλακάσας και των γύρω περιοχών παρά τους περιορισμούς λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, βρίσκονται απόψε (14/3) στο λιμάνι του Ωρωπού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την άφιξη πλοίου που βρίσκεται εν πλω από τη Λέρο και μεταφέρει 700 πρόσφυγες και μετανάστες.

Με μπροστάρη τον δήμαρχο Ωρωπίων Γιώργο Γιασημάκη σύσσωμη την αντιπολίτευση του Δήμου, εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν τον κατάπλου του πλοίου και την αποβίβαση των μεταναστών και προσφύγων.

Όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση αγνόησε τις αντιδράσεις και τις προτάσεις τους και έδρασε με μυστικό σχέδιο. Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στον Ωρωπό γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως τελικά και για λόγους ασφαλείας ίσως δέσει στη Ραφήνα ή στον Πειραιά.

«Δεν δεχόμαστε άλλη δομή, θα φτάσουμε τις 5.000»

«Ο υπουργός Μηταράκης μας είπε χθες πως αυτοί που έρχονται είναι παράνομοι μετανάστες και θα γυρίσουν άμεσα πίσω στην πατρίδα τους», είπε ο Δήμαρχος Ωρωπίων στην κάμερα του ethnos.gr και πρόσθεσε: «Στη Μαλακάσα εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε μια ανοικτή δομή μεταναστών. Χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα οι κάτοικοι μας ειδοποίησαν πριν τρεις ημέρες πως τις τελευταίες ημέρες κάτι κατασκεύαζαν στον διπλανό χώρο που ήδη υπάρχει η ανοικτή δομή. Κινητοποιηθήκαμε, πήγαμε εκεί. Πράγματι είδαμε δίπλα από το στρατόπεδο που βρίσκεται η υπάρχουσα δομή πως κάτι έφτιαχναν. Κάναμε διοικητικό συμβούλιο και αποφασίσαμε πως δε μπορούμε να δεχτούμε άλλη δομή. Ζητήσαμε μάλιστα να δούμε τι θα γίνει με την υπάρχουσα δομή. Δεν την θέλουμε άλλο στην περιοχή μας. Ήρθε χθες ο υπουργός ο κύριος Μηταράκης. Έκανε την περιοδεία του. Εξήγγειλε κάποια μέτρα. Μας είπε πως από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το πρωί οι δομές θα είναι κλειστές και θα υπάρχει δακτυλικό αποτύπωμα στην είσοδο και στην έξοδο. Δε μας έδωσε όμως απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα που θέσαμε κι έτσι ξεκινάμε κινητοποιήσεις».

Ο δήμαρχος Ωρωπίων Γιώργος Γιασημάκης, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Λίτσας και μέλη του Δ.Σ. του Δήμου
Ο δήμαρχος Ωρωπίων Γιώργος Γιασημάκης, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Λίτσας και μέλη του Δ.Σ. του Δήμου

«Μέσα στα μέτρα για τον κοροναϊό»

Ο δήμαρχος Ωρωπίων τόνισε πως όλα αυτά γίνονται μέσα σε περίοδο που ζητάμε από τους πολίτες να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και να κλείνονται στα σπίτια τους: «Αυτή τη στιγμή στη δομή της Μαλακάσας βρίσκονται πάνω από 2.300 μετανάστες. Φέρνουν και το καράβι την ώρα των μέτρων για τον κοροναϊό. Τι θα γίνει. Θα φτάσουμε τις 5.000 κόσμο μέσα στη δομή. Οι κάτοικοι ανησυχούν. Εδώ μαζί μας υπάρχει τώρα ο κόσμος εδώ από όλο τον Δήμο μας. Είμαστε όλοι μαζί, από όλες τις παρατάξεις».

«Δεν το δέχεται ο κόσμος»

«Αυτό που ζητάμε δεν είναι μόνο να μην γίνει η άφιξη του καραβιού αλλά να φύγει και η δομή που υπάρχει. Για αυτό είμαστε εδώ. Για να διαμαρτυρηθούμε. Ο υπουργός μας είπε πως αυτή η δομή θα είναι κλειστή. Ο κόσμος δεν το δέχεται και δεν το πιστεύει με τίποτα».

«Τρεις φυλακές πάει πολύ»

Ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Λίτσας είπε στο ethnos.gr: «Υπάρχει μία φυλακή στον Αυλώνα, υπάρχει ήδη η φυλακή μεταναστών στη Μαλακάσα και πάμε και για τρίτη φυλακή. Πάει πολύ, είναι υπερβολικό. Οι κάτοικοι υποφέρουν. Οι Έλληνες είναι κλειδωμένοι στα σπίτια τους, οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει και 300 παιδιά των Αφγανών δεν ξέρουν από κοροναϊό, έχουν τρυπήσει τα σύρματα και γυρίζουν στις παιδικές χαρές. Παιδιά είναι, δεν φταίνε, αλλά εμείς τι κάνουμε;».

«Δεν τους πιστεύουμε πλέον, μας εμπαίζουν από το 2015»

Ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ωρωπίων Παναγιώτης Κιούσης είπε: «Δεν τους πιστεύουμε πλέον. Το 2015 μας έλεγαν πως θα γίνει δομή για 400 άτομα και σήμερα έχουμε ξεπεράσει τις 2.500 άτομα. Δεν θα γίνει ο δήμος μας ένα κομμάτι που θα φιλοξενήσει 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτοί που έρχονται είναι από τη Λέρο. Μας είπε πως αυτοί που έρχονται είναι παράνομοι μετανάστες που θα γυρίσουν άμεσα πίσω στην πατρίδα τους. Ποιος να τους πιστέψει;».




ARVE

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ