Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
ΕΚΤΑΚΤΟ: “Βρήκαμε εμβόλιο για τον COVID-19”!
ΕΚΤΑΚΤΟ: “Βρήκαμε εμβόλιο για τον COVID-19”!

ΕΚΤΑΚΤΟ: “Βρήκαμε εμβόλιο για τον COVID-19”!

Καναδική εταιρεία που έχει λάβει χρηματοδότηση από το αμερικανικό Πεντάγωνο, ονόματι Medicago, υποστηρίζει ότι έχει παραγάγει ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό COVID-19, μόλις 20 ημέρες μετά τη λήψη της γενετικής αλληλουχίας του κοροναϊού, χρησιμοποιώντας -κατά δήλωση- μια καινοτόμα τεχνολογία, την οποία σύντομα ελπίζουν να υποβάλουν για έγκριση από τις αρμόδιες αρχές. Την αποκάλυψη έκανε πριν από λίγο με έκτακτο δελτίο ο ιστοχώρος DEFENSEONE.

Ο CEO της Medicago, Bruce Clark, δήλωσε ότι η εταιρεία του θα μπορούσε να παράγει μέχρι και 10 εκατομμύρια δόσεις το μήνα, εάν τα γραφειοκρατικά εμπόδια παραμεριστούν. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη πριν μερικές ώρες, το εμβόλιο θα μπορούσε να αρχίσει να είναι διαθέσιμο το Νοέμβριο.

Ισραηλινό ερευνητικό εργαστήριο ισχυρίστηκε επίσης ότι έχει δημιουργήσει ένα εμβόλιο. ΤΥΧΑΙΟ; Αλλά ο Clark λέει ότι η τεχνική της εταιρείας του, η οποία έχει ήδη αποδειχθεί αποτελεσματική στην παραγωγή εμβολίων για εποχική γρίπη, είναι πιο αξιόπιστη και ευκολότερη στη μαζική παραγωγή.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, το 2010, η αμερικανική DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) οργάνωσε ένα ερευνητικό πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων δολαρίων που ονομάστηκε Blue Angel και σκοπό είχε να εξετάσει νέες μορφές ανακάλυψης και παραγωγής εμβολίων.

Ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά τα χρήματα πήγαν στο Medicago για να χτίσουν μια εγκατάσταση στη Βόρεια Καρολίνα, όπου η εταιρία απέδειξε ότι μπορούσαν να βρουν ένα εμβόλιο σε μόλις 20 ημέρες, και στη συνέχεια να αυξήσουν γρήγορα την παραγωγή! Η τεχνική της εταιρείας δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία FDA των ΗΠΑ και θα πρέπει να περάσει από κλινικές δοκιμές.

ΠΗΓΗ : defence-point.gr

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ