Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Μετά την Ιταλία... και η Βρετανία αποφάσισε προσωρινή παύση πληρωμών στα στεγαστικά
Μετά την Ιταλία… και η Βρετανία αποφάσισε προσωρινή παύση πληρωμών στα στεγαστικά

Μετά την Ιταλία… και η Βρετανία αποφάσισε προσωρινή παύση πληρωμών στα στεγαστικά

Οι μεγαλύτερες βρετανικές τράπεζες ανακοίνωσαν προσωρινή αργία πληρωμών για τις δόσεις των στεγαστικών δανείων

Κατερίνα Νιόβη ΕΔΩ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

Οι αγγλικές τράπεζες προσφέρουν στα στεγαστικά τους δάνεια προσωρινή παύση πληρωμών.
Η απόφαση ήρθε μετά από εκείνη της Ιταλικής Κυβέρνησης αλλά στην περίπτωση της Βρετανίας αποτελεί πρωτοβουλία των τραπεζών.
Η αποχώρηση από την Ε.Ε. δίδει περιθώρια ευελιξίας σημειώνουν βρετανικοί κύκλοι για τέτοιου είδους αποφάσεις αν και η Τράπεζα της Αγγλίας που έκοψε και το βασικό της επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης στο 0,25% είχε πάντα μεγαλύτερη ευελιξία από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μιας και ποτέ δεν ανήκε σε αυτούς.
Οι μεγαλύτερες βρετανικές τράπεζες ανακοίνωσαν προσωρινή αργία πληρωμών για τις δόσεις των στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγήσει σε νοικοκυριά τα οποία έχουν πληγεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Η RBS (Royal Bank of Scotland)  η Lloyds Banking Group, η Barclays η Satander Βρετανίας, το VIrgin Money  και η ανακοίνωσαν ότι θα αναστείλουν τις πληρωμές δόσεων στα στεγαστικά δάνεια μέχρι και για 3 μήνες λόγω των φόβων πως ο ιός θα μπορούσε να βυθίσει τη Βρετανία σε ύφεση.
Η ανακοίνωση των τραπεζών ήρθε λίγο πριν την ανακοίνωση του προϋπολογισμού της Βρετανίας που θα περιλαμβάνει κονδύλια για πακέτο μέτρων που θα αφορούν την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας στην οικονομία.

Ειρήνη Σακελλάρη
www.bankingnews.gr

Νικος Παρασχης  ΕΔΩ ΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΡΕΝΟ …? ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΤΣΙ …?
Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ