Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ιδιωτικός ερευνητής - ΝτεντεκτίβΣτρατιωτικός μαζί με μέλος ΜΚΟ συνελήθησαν για κατασκοπεία στον Έβρο – Σύλληψη στρατιωτικού: Αυτή είναι η ΜΚΟ που φωτογράφιζε στον Έβρο

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς, οι οποίοι τους έπιασαν μέρα μεσημέρι να φωτογραφίζουν απαγορευμένες ζώνες. Στη σύλληψη ενός στρατιωτικού κι ενός “Άγγλου“, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι μέλος ΜΚΟ προχώρησαν χθες αστυνομικοί στον Έβρο.

Βρετανικών συμφερόντων είναι η ΜΚΟ στην οποία εργαζόταν ο “Άγγλος”, ο οποίος συνελήφθη μαζί με Έλληνα υπαξιωματικό χθες να φωτογραφίζουν περιοχές στην Ζώνη Απαγορευμένης Πρόσβασης (ΖΑΠ) στον Έβρο.

Σϋμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την Refugee Support η οποία έχει παρουσία σε πέντε στρατόπεδα προσφύγων σε όλη την Ελλάδα:

  • Στον Κατσικά Ιωαννίνων
  • Στο LM Village στην περιοχή της Κυλλήνης
  • Στα Δολιανά Ιωαννίνων
  • Στη Φιλιππιάδα
  • Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Από τον τελευταίο προσφυγικό καταυλισμό προκύπτει και η σχέση του στρατιωτικού με την ΜΚΟ, καθώς βρίσκεται στην περιοχή στην οποία υπηρετεί ο υπαξιωματικός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε το Armyvoice.gr πρόκειται για υπαξιωματικό της Αεροπορίας Στρατού, ο οποίος είχε πάει για “εκδρομή” λίγων ημερών στον Βόρειο Έβρο, μαζί με τον Άγγλο φίλο του από ΜΚΟ που δρατηριοποιείται στην Ελλάδα.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν η ηγεσία της ΜΚΟ γνώριζε και ενέγκρινε τις κινήσεις των δυο ανδρών στον Έβρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις φωτογραφίες που έχουν ήδη κατασχεθεί, εκτός από περάσματα προσφύγων στον Έβρο, υπάρχουν και φωτογραφίες ναρκοπεδίων, κάτι που μπορεί να στηρίξει κατηγορία κατασκοπείας και για τους δυο συλληφθέντες.

Οι δυο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ανάκριση.

ΠΗΓΗ: thrakinea.gr  armyvoice.gr  21/1/2019

σ.σ. Η ΣΎΛΛΗΨΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΘΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΘΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥ. ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΑΓΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ. ΑΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΑΙΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ.. ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ “ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ” ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΑΝ Ζ.Α.Π..

ΟΙ ΜΚΟ (ΒΡΑΧΙΩΝΕΣ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΥΧΑΙΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΙΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ. ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ “ΤΥΧΑΙΑ” ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ “ΒΡΙΣΚΟΥΝ” ΚΑΙ ΔΙΟΔΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΥΛΑΣΟΜΕΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ.. ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ – ΦΥΛΑΞΗ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έκκληση των ανδρών των Ε.Δ. στον Έβρο: «Μας λείπει ο κατάλληλος εξοπλισμός»

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΜΟΣ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΑΙΜΑ ΑΥΤΌΧΕΊΡΕΣ… ΕΧΕΙ ΠΟΝΟ… ΕΧΕΙ ΟΡΓΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ