Η Τουρκία στέλνει χίλιους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στον Έβρο
Η Τουρκία στέλνει χίλιους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στον Έβρο
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Η Τουρκία στέλνει χίλιους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στον Έβρο

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας και άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Ταγίπ Ερντογάν, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk την κατασκευή τεράστιου καταυλισμού για παράνομους μετανάστες στην Αδριανούπολη που θα φτάσουν σε συνολικό αριθμό το ένα εκατομμυριο!

Ανακοίνωσε επίσης πριν από λίγο ότι θα πάνε στον Έβρο 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής.

“Η Τουρκία θα αναπτύξει 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας για να σταματήσουν τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα”, είπε ο Σοϊλού, που πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή.

Ο καταυλισμός θα δημιουργηθεί στη θέση Παζάρ Κουλέ, στην Αδριανούπολη, όπου, κατά τους σχεδιασμούς της κεντρικής διοίκησης στην Άγκυρα, θα συγκεντρωθούν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και ενδεχομένως και κάποιοι πρόσφυγες οι οποίοι στην πραγματικότητα θα είναι Σύροι – στο διαβατήριο – Τουρκμένοι τζιχαντιστές.

«Θα φτάσουν το εκατομμύριο» είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο του CNN ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Η Άγκυρα εν ολίγοις θα ξεκινήσει έναν «πόλεμο φθοράς» κατά της Ελλάδας με στόχο να την εξαντλήσει ολοκληρωτικά. Αυτό σημαίνει πως όλα αυτά που κάνει η Ελλάδα αυτές τις ημέρες για να προστατέψει τα σύνορά της, θα πρέπει να τα κάνει για πολλά… χρόνια.

Εδώ να σημειώσουμε πως δεν μπορεί η Αθήνα να ταλαιπωρεί το ίδιο προσωπικό συνεχώς και πρέπει να υπάρξει rotation. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξει άμεση αύξηση της στρατιωτικής θητείας… χθες.

Κάποιες απόψεις περί μερικής επιστράτευσης δεν ευσταθούν διότι οι επίστρατοι εργάζονται και δεν γίνεται για πραγματιστικούς λόγους να βρίσκονται στον Έβρο ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Έδωσε όμως και ορισμένες πληροφορίες οι οποίες είναι ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται η Άγκυρα.

Στις 29 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά το επίσημο άνοιγμα των συνόρων της Τουρκίας στους μετανάστες για να περάσουν στην Ευρώπη, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος του έδωσε την εντολή να μην περάσουν παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα διά θαλάσσης.

«Μου ζήτησε να ισχύσουν εκ νέου τα μέτρα που ίσχυαν πριν τα μεσάνυχτα της 27ης Φεβρουαρίου προς την 28η Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με τις καταμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ελληνική πλευρά, τα δύο τελευταία 24ωρα ήταν σχεδόν μηδενικές οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Πιθανόν η αντιστροφή αυτή των μεταναστευτικών ροών να οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, αλλά ενδεχομένως να οφείλεται και στη διατήρηση των μέτρων ασφαλείας επί των τουρκικών ακτών από τις αστυνομικές αρχές της Τουρκίας.

Εξαιρετικά επιθετικός ο Σουλεϊμάν Σοϊλού επισημαίνει στον Τούρκο δημοσιογράφο:

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να κρατήσει τα σύνορά της. Δεν μπορεί να τα φυλάξει. Δεν είναι ικανή να τα φυλάξει. Θα σας πω κάτι μεταξύ μας και μην το πείτε προς τα έξω (βρίσκεται σε εξέλιξη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή).

Οι Έλληνες δεν έχουν ακόμη υπογράψει συμβάσεις με τους συνοριοφύλακες που έχουν προσλάβει».

Η Άγκυρα αιφνιδιάστηκε από την αποτελεσματικότητα της φύλαξης της συνοριακής γραμμής και προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκιάς επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό:

«Ο Μητσοτάκης και να θέλει δεν μπορεί να κρατήσει τα σύνορα. Σύντομα ο αριθμός των μεταναστών στο Παζάρ Κουλέ θα φθάσει το εκατομμύριο. Η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να αντέξει. Δεν θα μπορέσει να το διαχειριστεί. Θα δείτε πως θα αλλάξουν κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Θα υποστούν ζημιές οι ευρωπαϊκές οικονομίες. Δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη. Ας κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο Θεός».

«Πόσο θα κρατήσει αυτή η ιστορία; Τι περιμένετε; Αναμένετε χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Έχουμε κάποιο αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει τις τουρκικές θέσεις στο Ιντλίμπ;» ρώτησε τότε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Η απάντηση ήταν λιτή: «Τα έχει πει ο Ερντογάν στην Ευρώπη. Θέλουμε μία ζώνη βάθους 35 χιλιομέτρων, όπου θα χτίσουμε σπίτια και θα εγκαταστήσουμε τους πρόσφυγες».

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε ότι αφορά το σύνθημα της 27ης προς 28η Φεβρουαρίου «Ανοίξαμε τα σύνορά μας στους μετανάστες και στους πρόσφυγες» εξηγεί: «Δεν είπαμε ποτέ ότι θα ανοίξουμε την πόρτα. Είπαμε πως δεν πρόκειται να εμποδίσουμε κανέναν».

Και συνεχίζει: «Δεν λέμε σε κανέναν μετανάστη ή πρόσφυγα να φύγει. Λέμε απλώς ότι όποιος θέλει φεύγει».

Εκείνη την ώρα ο Τούρκος δημοσιογράφος, ρωτά τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας: «Καλά, μας είπατε ότι έχουν περάσει στην Ελλάδα 137.878 μετανάστες και πρόσφυγες. Πώς τους μετράτε και μάλιστα με τέτοια ακρίβεια;». Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού απαντά: «Μα έχουμε στήσει 31 παρατηρητήρια κατά μήκος της συνοριακής γραμμής».

Η παραδοχή εκ μέρους του Σουλεϊμάν Σοϊλού πως στην Αδριανούπολη στήνεται ένας τεράστιος καταυλισμός με προοπτική συγκέντρωσης ενός εκατομμυρίου ψυχών σημαίνει πως η Τουρκία υιοθετεί το «μοντέλο Ειδομένη» απειλώντας την Ευρώπη, ασκώντας στην Ελλάδα ασφυκτική πίεση και εφαρμόζοντας στον περιορισμένο αυτό γεωγραφικό χώρο τις αρχές του υβριδικού πολέμου.

Πρόκειται για έναν «πόλεμο φθοράς» με τον οποίο η Άγκυρα φιλοδοξεί να κερδίσει τα πάντα χωρίς να κουραστεί και χωρίς να εμπλακει πολεμικά, εκ του ασφαλούς δηλαδή.

Άλλωστε διαθέτει ένα όπλο με ανεξάντλητα «πυρομαχικά», τα 3 εκατομμύρια ψυχών που έχουν «αποθηκευτεί» στην Τουρκία.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Απαντώντας, σήμερα, σε τηλεοπτική συνέντευξη για τα όσα ισχυρίζεται η Αγκυρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι η Τουρκία διακινεί συνεχώς ψευδείς ειδήσεις και κατήγγειλε την τουρκική ακτοφυλακή ότι δεν κάνει προσπάθειες διάσωσης.

«Ποιος πνίγει τον κόσμο στη θάλασσα;» διερωτήθηκε ο Σ. Πέτσας, αναφέροντας ότι η Ελλάδα, και ως ναυτική χώρα, διασώζει όσους πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ανάγκη και διεξαγάγει εκστρατεία ενημέρωσης των ξένων ΜΜΕ. «Οι Ευρωπαίοι ήρθαν και στοιχήθηκαν δίπλα μας. Η Ευρώπη δείχνει να αφυπνίζεται, και έχει μια ενιαία πολιτική πλέον στο μεταναστευτικό/προσφυγικό» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λίγες ημέρες μετά την αυτοψία των ηγετών της ΕΕ στον Εβρο παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ