Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Επεισόδια στον Έβρο: Βροχή δακρυγόνων από την Τουρκία στο ελληνικό έδαφος – Δείτε βίντεο

Διαρκείς απόπειρες μεταναστών να σπάσουν το φραγμό στον Έβρο και να περάσουν στο ελληνικό έδαφος – Συνεχείς ρίψεις δακρυγόνων με προέλευση την τουρκική στρατοχωροφυλακή μετά τη χθεσινή ανάπαυλα λόγω της παρουσίας της ηγεσίας της Ε.Ε. στον Έβρο – Μετανάστες συνεχίζουν να συρρέουν στην ελληνοτουρκική μεθόριο

Διαρκείς προσπάθειες να σπάσουν το φραγμό των ελληνικών δυνάμεων στα ελληνοτουρκική μεθόριο κάνουν εκατοντάδες μετανάστες από νωρίς σήμερα το πρωί, με τη «βοήθεια» της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, αφού εκσφενδονίζουν δακρυγόνα που προέρχονται από το συγκεκριμένο Σώμα, παράλληλα με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Η κατάσταση που είχε ηρεμήσει χθες, πιθανότατα λόγω της παρουσίας της ηγεσίας της ΕΕ στην περιοχή του Έβρου, από νωρίς σήμερα το πρωί, παραμένει έκρυθμη:

Δείτε τα δύο βίντεο ντοκουμέντα από τα επεισόδια στον Έβρο που έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr. Τα πλάνα έχουν τραβηχτεί από την ελληνική πλευρά και δείχνουν την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα. Στα βίντεο φαίνεται καθαρά ότι πρόκειται για την τουρκική αστυνομία.

Δείτε τα βίντεο

https://youtu.be/83NBd2O_AvM

https://youtu.be/11vg6KH6uKQ

Την ίδια ώρα, εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στη συνοριακή γραμμή με την Τουρκία στην περιοχή του βόρειου Έβρου.

Νέοι τεχνητοί φράκτες μεταφέρονται στις Καστανιές για ενίσχυση της διόδου που οδηγεί στην Τουρκία και βρίσκεται στο στόχαστρο των παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Σημεία του φράκτη που τις προηγούμενες ημέρες οι μετανάστες προκάλεσαν ζημιά, με στόχο ν΄ ανοίξουν διόδους προς την ελληνική πλευρά αποκαταστάθηκαν με τοποθέτηση νέων. Φωτογραφίες που δείχνουν την τουρκική αστυνομία να πετάει δακρυγόνα:

Τα επεισόδια στον Έβρο, ξεκίνησαν λίγο πριν τις εννέα το πρωί, με την εκτόξευση χημικών και αντικειμένων κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν και εκείνες με χρήση δακρυγόνων.

Μεγάλες ομάδες μεταναστών (αποτελούμενες από 200 άτομα) κινούνται σε μία ακτίνα περίπου 1,5 χλμ. προπσαθώντας να κόψουν τον φράχτη. Κινούνται ουρλιάζοντας, ενώ η ελληνική πλευρά τους φωνάζει στα αγγλικά ότι τα σύνορα είναι κλειστά και δεν θα περάσει κανείς!

Οι Τούρκοι πάντως φέρνουν συνεχώς μετανάστες άπό το πρωί στα σύνορα. Δείτε τη φωτογραφία που δείχνει στο βάθος πόσος κόσμος έχει συγκεντρωθεί:

Δακρυγόνα πέφτουν συνεχώς και από τις δύο πλευρές ενώ η κινητοποίηση των τουρκικών αρχών είναι ξεκάθαρη με οχήματα, ασθενοφόρα, περιπολικά και μεγάλες δυνάμεις να βρίσκονται απέναντι από το φυλάκιο των Καστανιών.

Μετανάστες έβαλαν φωτιά σε σημείο της ελληνικής μεθορίου, ωστόσο αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική και την έσβησε. Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί δημοσιογράφοι από ξένα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουν γίνει 26.000 αποτροπές.

Σε άλλο ένα βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το protothema.gr θα δείτε εθνοφύλακες και ομάδες κατοίκων του Έβρου να συνδράμουν τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας στις πιο δύσβατες περιοχές στο Δέλτα του Έβρου και σε αχαρτογράφητα σημεία, τα οποία ελάχιστοι είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Δείτε τον απεσταλμένο του protothema.gr, Παναγιώτη Σαββίδη να περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο:

https://youtu.be/ZcC6Z5CmuAQ

Δείτε βίντεο: Βίντεο ντοκουμέντο από Έβρο: Η στιγμή που οι Τούρκοι πετούν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά

https://youtu.be/licunX5MnRY

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ