Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Κλοπή-μαμούθ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου – Σταματούν μεταπτυχιακά και διδακτορικά
Κλοπή-μαμούθ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου – Σταματούν μεταπτυχιακά και διδακτορικά

Κλοπή-μαμούθ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου – Σταματούν μεταπτυχιακά και διδακτορικά

Μια σημαντικότητα κλοπή συνέβη στο ΕΜΠ το βράδυ της Τετάρτης 26ης Φεβρουαρίου στη Νέα Πτέρυγα της Σχολής Χημικών Μηχανικών, στη Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Ειδικότερα, από το ΕΜΠ εκλάπη εργαστηριακός εξοπλισμός, καθώς και υπολογιστές αξίας συνολικής αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από ένα μεγάλο αριθμό γραφείων και εργαστηρίων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η αξία του εξοπλισμού των επιστημονικών μετρήσεων που εκλάπη υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αναφέρουν πως οι ληστές έδρασαν με «χειρουργική» ακρίβεια ως προς τα γραφεία και τα εργαστήρια που «χτυπήθηκαν», αφού φαίνεται ότι γνώριζαν πού υπήρχε εξοπλισμός με μεγάλη αξία.

Επίσης οι δράστες κατάφεραν, με τη χρήση τροχών, να διαρρήξουν 12 γραφεία και δύο εργαστήρια, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς αφού η φύλαξη του Πολυτεχνείου είναι ανύπαρκτη.

Οι καθηγητές, οι υποψήφιοι διδάκτορες και συνεργάτες – ερευνητές έχουν περιέλθει σε απόγνωση, αφού ο εξοπλισμός που αφαιρέθηκε ήταν απολύτως απαραίτητος για τη διεξαγωγή των ερευνητικών προγραμμάτων, των πειραμάτων, των διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών.

Η καθηγήτρια του ΕΜΠ κ. Μαρία Κουή χαρακτήρισε ανεπανόρθωτο το πλήγμα χωρίς δυνατότητα αντιστροφής.

«Είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε μαθήματα, εργαστήρια, ερευνητικά προγράμματα και να αποδεσμεύσουμε υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

»Δεν υπάρχει τρόπος αναπλήρωσης του εξοπλισμού, ο οποίος να σημειωθεί αποκτήθηκε αποκλειστικά από ευρωπαϊκά προγράμματα, τα τελευταία δέκα έτη… ίσως η συγκεκριμένη κλοπή να αποτελεί τη μεγαλύτερη παραβίαση του ασύλου και της ελευθερίας διακίνησης των ιδεών με αρνητικές συνέπειες για τους φοιτητές μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην Πολυτεχνειούπολη υπάρχουν τουλάχιστον δύο καταλήψεις κτιρίων από άτομα εκτός του Πολυτεχνείου, ενώ έχουν εδώ και χρόνια κλείσει το βιβλιοπωλείο, το ταχυδρομείο, το μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) αφού αποτελούσαν στόχο ληστών σχεδόν σε μηνιαία βάση.

Η Παιδεία στην Ελλήνων Πολιτεία ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : Sorras T.V

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙONΕΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΗΣ

ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 5-10-2019

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ…

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ

Παρουσίαση της Ατζέντας Αντικατάστασης Πληθυσμών του ΟΗΕ (ΕΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ;;;)

Γιατί δρομολογείται η αντικατάσταση των πληθυσμών;

Tο 96% του συνόλου των ΜΜΕ του πλανήτη ανήκει σε 6 εβραϊκές εταιρείες!!!

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ