Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ :ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ     

                                                                        Αγ. Παρασκευή 26/2/2020

ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες μας εναντίον της διορισμένης από τον πρωθυπουργό εντολοδόχου του διοίκησης της ΕΡΤ.

Σήμερα τα ξημερώματα η διοίκηση Ζούλα – Γαμπρίτσου, σε συνεργασία με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων Καφαράκη και άλλους «αρμόδιους», αφού απέτυχε να «συμμορφώσει προς τα υποδείξεις» αφ΄ ενός τη συνάδελφο δημοσιογράφο Σπυριδάκη, προϊσταμένη του σταθμού της ΕΡΤ Αιγαίου και αφετέρου τη συνάδελφό της δημοσιογράφο Τζινέλη , κατέβασαν το δυσάρεστο για την κυβέρνηση ρεπορτάζ στο οποίο περιγράφονταν τα τελευταία γεγονότα στη Λέσβο.

Αμέσως μετά φοβούμενοι και άλλες τέτοιες περιπτώσεις «ανυπακοής» στις …εντολές ,επέβαλλαν σε όλους τους συντάκτες της ΕΡΤ στην περιφέρεια μια ηλεκτρονικού τύπου λογοκρισία, μπλοκάροντάς τους τη δυνατότητα να δημοσιεύουν ειδήσεις από την περιφέρεια στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ ελεύθερα και χωρίς διευθυντικό «φιλτράρισμα» και …διορθώσεις.Η εντολή που δόθηκε στους προϊστάμενους των περιφερειακών σταθμών και στους συναδέλφους δημοσιογράφους ήταν ξεκάθαρη, «εάν έχετε οποιοδήποτε κείμενο προς δημοσίευση θα το στέλνετε στο email του προιστάμενου ενημέρωσης στην Αθήνα και αυτός θα κάνει τις ανάλογες ενέργειες».

Στο άμεσο μέλλον, ο ρόλος των περιφερειακών σταθμών θα συρρικνωθεί περισσότερο απ΄όσο προβλέπεται στο σκαρίφημα του νέου «οργανογράμματος» και οι αποστολές στην περιφέρεια με δημοσιογράφους «αλεξιπτωτιστές» τύπου Μάριου Κωνσταντινίδη ( από τη μεικτή παραγωγή της εκπομπής της Τρέμη) θα πληθύνουν .

Το επόμενο εξόφθαλμο δείγμα ακραίας λογοκρισίας που επέβαλλε η διοίκηση της ΕΡΤ, ήταν στο μεσημβρινό δελτίο της ΕΡΤ1 στις 15.ΟΟ. Η συνάδελφος δημοσιογράφος

της ΕΡΤ Αιγαίου Τζινέλη ενώ ήταν έτοιμη να βγεί στον αέρα απ΄ευθείας από τη δυτική Λέσβο, έχοντας δίπλα της τον Δήμαρχο και 4.000 κατοίκους διαδηλωτές, απαντώντας στην off air  παρέμβαση του παριστάμενου στο control του studio γεν. διευθυντή ειδήσεων Καφαράκη, ο οποίος δεν ήθελε στο πλάνο ούτε τους κατοίκους ούτε να ακουστεί ο Δήμαρχος, δήλωσε ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί.Ο κ. Καφαράκης δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο, η εντολή στο control ήταν κοφτή «δεν θα βγάλετε την Τζινέλη».

Οι κάτοικοι της Λέσβου όπως μας πληροφόρησαν, είναι εξαγριωμένοι εναντίον της ΕΡΤ και για αυτή την πράξη λογοκρισίας που συνέβη μπροστά στα μάτια τους.Καθιστούμε υπεύθυνη τη διοίκηση και ηθική αυτουργό για ότι κακό συμβεί στους συναδέλφους μας, που κοπιάζουν για να είναι η ΕΡΤ κοντά στην επικαιρότητα μεταδίδοντας έγκυρα και έγκαιρα τις ειδήσεις, όπως απαιτεί η κοινωνία και η συνταγματική της αποστολή.

Είναι προφανές ότι για τον πρωθυπουργό   που έχει υπό την άμεση εποπτεία του την ΕΡΤ, για τον πρώην διευθυντή του γραφείου του και νυν διορισμένο πρόεδρό της κ. Ζούλα, και για τους «εκ των αρίστων» επιλεχθέντες διευθ. σύμβουλο κ. Γαμπρίτσο και τον προϊστάμενο της γενικής διεύθυνσης ειδήσεων κ. Καφαράκη, η ελευθερία της έκφρασης και η προστασία της ελευθεροτυπίας είναι ψιλά γράμματα κι όχι θεμελιώδη δικαιώματα, χωρίς τα οποία η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε ως πρόσχημα. Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια το άρθρο 14 του Συντάγματος,το άρθρο 19 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, δίνοντας ξεκάθαρο το μήνυμα «εμείς είμαστε υπεράνω όλων».

Η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, έχει υποχρέωση να καλέσει και να ζητήσει εξηγήσεις τώρα τόσο από τη διοίκηση όσο και από τους …εποπτεύοντες την ΕΡΤ, δείχνοντας έτσι σε όλους ότι δεν είναι απλά ένα άδειο πουκάμισο αλλά μια επιτροπή με οντότητα και κύρος.

Τις ίδιες ευθύνες έχει βέβαια και το ΕΣΡ του οποίου τις ενέργειες αναμένουμε με ενδιαφέρον

Θα υπάρξει άραγε κάποια έγκληση στο πειθαρχικό ή έστω κάποια ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ , την ΠΟΕΣΥ, στην οποία θα καταγγέλλεται η λογοκρισία και η παραβίαση της ελευθερίας του τύπου εκ μέρους της διοίκησης της ΕΡΤ;;;

Γιατί εμείς πραγματικά πιστεύουμε ότι «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙONΕΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΗΣ

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Οι πρόσφυγες μιλάνε άπταιστα τουρκικά;

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ