Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ…

ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1841 ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ <<ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ>>( ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟ 6 ΤΗΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1841 ΣΕΛ. 59). ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5.000.000 ΔΡΑΧΜΕΣ, ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕ 5000 ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ 1000 ΔΡΑΧΜΩΝ..

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ..

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟ 1841 ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ 1000 ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 3.402. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 50% ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ROTHCHILD).
ΑΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΗΤΑΝ Ο ΝΙΚΌΛΑΟΣ ΖΩΣΙΜΑΣ ΜΕ 500 ΜΕΤΟΧΕΣ.. ΕΠΕΙΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΥΝΑΡΔΟΣ ΜΕ 300 ΜΕΤΟΧΕΣ.. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΥΝΑΡΔΟΣ???? ΕΝΑΣ ΕΛΒΕΤΟΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ..

ΕΠΕΙΤΑ ΜΕ 200 ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΡΧΕΤΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ Α’ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ.. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ??? Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΟΘΩΝΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΤΟ 1831 ΜΕΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ…. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΒΡΑΝΗ – ΑΔΟΛΦΟΣ ΓΡΑΦ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΛΛΗ ΑΠΟ 150 ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ.. ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ????? ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΤΟΧΟ.. ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…..

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ: ΚΑΘΑΡΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ..

ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΕ ΤΟ 1927 ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΌΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΑΜΑ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΗ Κ.Τ.Λ…
Ο ΚΑΘΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΠΑΟΡΙΣΤΟΥ ΑΣΥΛΙΑ?? ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ???
ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΊΩΝ ΠΟΥ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…

ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΔΕΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ… ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΡΟΠΟΥΣ ΥΠΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ…

ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ..
ΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ…

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
ΕΛΛΑΣ – Ε.ΣΥ.

Δημητρης Πασχαλιδης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: