Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά
Η «πανδημία» του Πανικού και η – αληθινή πανδημία των ΜΚΟ…
Η «πανδημία» του Πανικού και η – αληθινή πανδημία των ΜΚΟ…

Η «πανδημία» του Πανικού και η – αληθινή πανδημία των ΜΚΟ…

Θανάσης Κ.
Μερικά επικαιρικά σχόλια:
  • Πρώτον, ΜΗΝ πανικοβάλλεστε από τον κορονοϊό!

Δεν πρόκειται να «πεθάνουμε» από πανδημία.
O COVID-19 όπως λέγεται, είναι ένας ιός από μεγάλη οικογένεια, που ενώ είναι συνήθης σε ζώα, μεταδόθηκε σε ανθρώπους στην Κίνα κι από τότε είχε μεγάλη διάδοση εκεί – που τελικά ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας αυτής.
Τα συμπτώματά του μοιάζουν πολύ με του παλαιότερου ιού SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) – αλλά και με της συνηθισμένης εποχιακής γρίπης.
Το χαρακτηριστικό του COVIC-19 είναι πως μεταδίδεται πολύ ευκολότερα πλέον από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά προκαλεί (μέχρι στιγμής) πολύ λιγότερους θανάτους σε όσους νοσούν.
  • Το SARS είχε θνησιμότητα που πλησίαζε το 10% επί τους συνόλου των κρουσμάτων, ενώ το COVID-19 θεωρείται ότι δεν θα ξεπεράσει το ποσοστό θνησιμότητας του 3% (ήδη βρίσκεται κάτω από 2,5%…)
Να σημειωθεί, βέβαια, ότι μιλάμε για πολύ μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας, αλλά σε πολύ περισσότερα κρούσματα.
Πάντως, το SARS δεν το θυμάται σήμερα κανένας. Και το COVID-19 δεν θα το θυμάται κανένας μετά από λίγο καιρό.
Γενικά το COVID-19 είναι επικίνδυνο (και μπορεί να αποβεί θανατηφόρο) για άτομα μεγάλης ηλικίας, ή άτομα με σοβαρά χρόνια προβλήματα (καρδιακές παθήσεις, υπατικά προβλήματα, υπέρταση, αδύναμο ανοσοποιητικό κλπ.).

Όπως ακριβώς συνέβη και με το SARS πριν 17 χρόνια – κι όπως συμβαίνει με την κοινή, εποχιακή γρίπη κάθε χρόνο.

Ήδη στην Ελλάδα είχαμε από την αρχή του χειμώνα 60 θανάτους περίπου, που αποδίδονται στη γρίπη – αλλά εμείς έχουμε πανικοβληθεί;; από τον κορονόϊο, από τον οποίο δεν είχαμε ακόμα κανένα κρούσμα!
Γενικά σε ολόκληρη Ευρώπη πεθαίνουν κάθε χρόνο γύρω στις 40 χιλιάδες άτομα από την κοινή γρίπη.
Κι εμείς πανικοβαλλόμαστε για τον κορονοϊό.
  • Βεβαίως, τα άτομα που ανήκουν σε κατηγορίες «υψηλού κινδύνου» έχουν πρόβλημα. Αλλά αυτά κινδυνεύουν εξ ίσου κι από την κοινή γρίπη. Η διαφορά, βέβαια, είναι ότι για την κοινή γρίπη υπάρχει εμβόλιο. Ενώ για τον κορονοϊό δεν υπάρχει;; ακόμα.
Αυτός είναι ο μόνος πραγματικός λόγος ανησυχίας! Αλλά και στην περίπτωση αυτή, αξίζει να σημειωθεί ότι, ακόμα και για τα πρόσωπα ηλικίας άνω των 80 ετών, η θνησιμότητα του κορονοϊού είναι μέχρι στιγμής, κάτω από 15%. Για πρόσωπα μεταξύ 70 και 80 ετών είναι γύρω στο 10%, και πολύ μικρότερη όσο μειώνεται η ηλικία (τα παιδιά πρακτικά δεν νοσούν ή δεν εμφανίζουν έντονα συμπτώματα, ακόμα κι αν νοσήσουν…).
  • Ο «κίνδυνος πανδημίας» προκαλεί κάθε τόσο πανικό στον κόσμο – διεθνή πανικό, μάλιστα – γιατί ανασκαλεύει τις μνήμες της «Ισπανικής γρίπης» του 1919.

Να σημειωθεί ότι την εποχή εκείνη, από το 1914 ως το 1918, ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε προκαλέσει στην Ευρώπη γύρω στα 21 εκατομμύρια νεκρούς (στρατιώτες και αμάχους – χώρια οι τραυματίες).
Και ελάχιστους μήνες αργότερα ήλθε τότε η «Ισπανική γρίπη», που προκάλεσε μέσα σε λίγους μήνες, 20 εκατομμύρια νεκρούς! (Και υπερδιπλάσιους από επιπλοκές τα επόμενα χρόνια…)
Αυτό υπήρξε αληθινό σοκ! Αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι οι μεγάλες ταλαιπωρίες που υπέστη ο πληθυσμός τα προηγούμενα χρόνια, λόγω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, είχαν αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων.
Κι έτσι η πανδημία εκείνη πήρε φοβερές διαστάσεις και έμεινε στην ανάμνηση των ανθρώπων ως κάτι «φρικτό».
Όμως, καμία σχέση δεν έχουν οι σημερινές υγειονομικές συνθήκες, των σύγχρονων κοινωνιών – ιδιαίτερα στην Ευρώπη – με τις τότε συνθήκες…

Κι έτσι η επανάληψη εκείνου του φαινομένου είναι εντελώς απίθανη (όπως προέκυψε πολλές φορές ως τώρα, με άλλους κινδύνους «πανδημίας» τα τελευταία χρόνια, που όμως δεν επαληθεύθηκαν – θυμηθείτε μόνο την «νόσο των πτηνών», τη «νόσο των χοίρων» κλπ…)

Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ δικαιολογείται ο πανικός! Με τίποτε.
Αλλά μέτρα πρέπει να λαμβάνονται – και αυστηρά μάλιστα.
Γιατί αν πεθάνουν άλλοι 50 άνθρωποι από γρίπη στην Ελλάδα, τους επόμενους δύο μήνες, δεν θα τα μάθει κανείς.
Αλλά αν – ο μη γένοιτο – νοσήσουν 10 από κορονοϊό, θα υπάρξει… «πανδημία πανικού»!
Με κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις. Δραματικές μάλιστα.
Μέτρα λοιπόν, χρειάζονται και αυστηρότατα.
Αλλά όχι πανικός!
  • Μιλώντας για μέτρα, το πρώτο και βασικό!

Κλείστε αμέσως τα σύνορα! Και ανακόψτε με κάθε τρόπο τις «ροές» των λαθρομεταναστών!
Τώρα υπάρχει και πολύ σοβαρό «πρόσχημα»: η πρόληψη του κορονοϊού!

Πρακτικά σημαίνει: Να απομονώνονται σε κλειστά κέντρα – καραντίνες, έστω και κατασκευασμένα πρόχειρα, όσοι μπαίνουν παράνομα.

Έχουμε κάθε δικαίωμα να το κάνουμε, έτσι κι αλλιώς, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Αλλά τώρα έχουμε και το επείγον πρόσχημα «αποτροπής της πανδημίας»!

Είναι γνωστό πλέον – και οι ελληνικές αρχές μπορούν να το επικαλεστούν και επισήμως – ότι οι λαθρομετανάστες έρχονται στην Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς με πολύ φτηνά εισιτήρια από Αφρική και Ασία. Κι από εκεί διοχετεύονται στα μικρασιατικά παράλια, απέναντι από τα ελληνικά νησιά και επιβιβάζονται σε φουσκωτά για να έλθουν σε μας.
Τώρα ο κορονοϊός μας δίνει το μοναδικό πρόσχημα (και την θεμιτή αφορμή): και να τους εμποδίζουμε να έρχονται παράνομα και να τους βάζουμε σε καραντίνα- απομόνωση όταν φτάνουν εδώ.
  • Επίσης, καταρρέει πλέον και ο θύλακας των τζιχαντιστών στο Ιντλίμπ της βορειοανατολικής Συρίας. Εκεί δεν βρίσκονται πια άμαχοι «πρόσφυγες»! Οι άμαχοι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη απομακρυνθεί από εκεί, στα τέλη του 2018 (μετά τη Συμφωνία του Σότσι). Όσοι βρίσκονται εκεί ακόμα και πρόκειται να φύγουν «εκδιωγμένοι» είναι παραστρατιωτικοί τζιχανιστές «μαχητές», οι οποίοι πολεμούσαν υπό την προστασία των Τουρκικών δυνάμεων, αλλά τώρα τους τους κυνηγάει ο Συριακός στρατός.

Αυτοί, αν μας έλθουν ως «πρόσφυγες», έχουμε πολύ μεγάλο κίνδυνο εθνικής ασφάλειας.

  • Άρα είτε έτσι είτε αλλιώς – είτε λόγω κορονοϊού είτε λόγω μαζικής εισόδου τζιχαντιστών – το να κλείσουμε τα σύνορα και να βάλουμε τους νεοεισερχόμενους σε κλειστά κέντρα (μέχρι να επαναπατριστούν) είναι πλέον «μονόδρομος» για τις ελληνικής αρχές. Και κανείς δεν μπορεί να πει πια το παραμικρό!
ΥΓ.1 Κι αν κάποιες ΜΚΟ πουν «το παραμικρό»: σύλληψη και απέλαση, ΑΜΕΣΩΣ!
Η «πανδημία» των αλληλέγυων ΜΚΟ στην Ελλάδα, είναι πολύ χειρότερη από τον κορονοϊό!
Με αφορμή τον δεύτερο μπορούμε να εξουδετερώσουμε και τις πρώτες – που είναι και πολύ πιο επικίνδυνες.
ΥΓ.2 Στην παγκόσμια Ιστορία υπήρξαν πραγματικά φοβερές πανδημίες. Με πιο γνωστή, βέβαια, την πανούκλα– το «μαύρο θάνατο» της Ευρώπης – που ξέσπασε το 1347 και ξεκλήρισε το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ευρώπης!
Η πανούκλα είχε χτυπήσει την Ευρώπη και οκτακόσια χρόνια πριν (αν και δεν είναι βέβαιο, ότι επρόκειτο για την ίδια νόσο) επί Ιουστινιανού, το 540 μ.Χ. Και τότε, μέσα σε 50 χρόνια, βρήκαν το θάνατο πάνω από 25 εκατομμύρια άνθρωποι.
Φυσικά δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τις σημερινές «πανδημίες». Από καμία άποψη.
Να σημειωθεί, όμως πως, εκτός του τεράστιου αριθμού των νεκρών που υπήρξαν τότε, είχαν και τεράστιες πολιτικές και οικονομικές – ιστορικών διαστάσεων – συνέπειες.
ΥΓ.3 Αξιοσημείωτο είναι ότι ο «κίνδυνος πανδημίας» σήμερα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους. Η Κίνα πλήττεται αναμφίβολα! Και μπαίνει σε οιωνοί καραντίνα.
Κι όσα δεν κατάφερε η απειλή «εμπορικού πολέμου» ΗΠΑ-Κίνας, μπορεί να τα καταφέρει η απειλή μετάδοσης του κορονοϊού.

Αλλά αυτό θα έχει και σοβαρές παρενέργειες: Παγκόσμια ύφεση.

Κι έτσι πολλοί κερδοσκοπούν από τον πανικό, ο οποίος όμως μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες, στην παγκόσμια οικονομία. Ιδιαίτερα σε κοινωνίες που προσπαθούν να βγουν από τη μακροχρόνια κρίση, όπως η δική μας.
Από τον κορονοϊό, αυτόν καθαυτό, μπορεί να μην κινδυνεύουμε. Αλλά από τον πανικό που προκαλεί – και που καλλιεργείται – διεθνώς, κινδυνεύουμε πολύ περισσότερο.
Μην ξεχνάτε ότι ζούμε κυρίως από τον Τουρισμό.
Γι’ αυτό κι είναι απαραίτητο πλέον, να κλείσουμε τα ανατολικά μας σύνορα!
Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ