Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Προσωρινό «ΑΜΚΑ» σε όλους τους “μετανάστες” δίνει η κυβέρνηση

Με κοινή απόφαση των  Υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Επικρατείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ορίζεται η απόδοση Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) σε όλους ανεξαιρέτως τους αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Ο Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης, εκδίδεται με το δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία από την Υπηρεσία Ασύλου και εξασφαλίζει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε μετανάστες. (ΓΙΑ ΚΑΘΕ  ΕΝΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ “ΑΣΥΛΟ”). Τέλος, η πιθανή απόρριψη της αίτησης ασύλου συνεπάγεται την αυτόματη απενεργοποίηση του Π.Α.Α.Υ.Π.Α, ενώ, αντίθετα, σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης, προβλέπεται η μετάπτωση του σε Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α).

Σκοπός της Κοινής Υπουργικής Απόφασης είναι η αντικατάσταση του Α.Μ.Κ.Α. για αιτούντες ασύλου με ένα νέο αριθμό (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) που, αφενός, δε θα κουβαλά τις δομικές αδυναμίες του (ισοβιότητα, μη δυνατότητα απενεργοποίησης), αφετέρου θα καθιστά δυνατή διοικητικά την ταυτοποίηση των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης και την αναζήτηση τους -με τρόπο τεκμηριωμένο- από σχετικά κονδύλια της “Ε.Ε”.

Δείτε την απόφαση

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ