Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

«Βδέλλες ΜΚΟ» και «εθνομηδενιστές» βουλιάζουν την Ελλάδα – Επίσημες καταγγελίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Διευκρινίσεις για τις καταγγελίες που έκανε από το βήμα της Βουλής σχετικά με «μαύρο κύκλωμα» ΜΚΟ, γιατρών και δικηγόρων όσον αφορά το μεταναστευτικό έδωσε ο, Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ελλάδας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως εξήγησε «τα χρόνια της μεγάλης κρίσης του μεταναστευτικού (2015-2016) μπήκαν χρήματα στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση» που δεν πήγαν σε κυβερνήσεις αλλά σε ΜΚΟ.

«Διαμορφώθηκε ένας “γαλαξίας” ΜΚΟ άλλων πραγματικά σοβαρών που είχαν πορεία δοκιμασμένη αλλά και άλλων που φτιάχτηκαν εν μια νυκτί αποσκοπώντας να κερδίσουν από τα κονδύλια της ΕΕ» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Υπάρχουν ΜΚΟ που στήθηκαν ευκαιριακά για να βγάλουν χρήματα» πρόσθεσε και περιέγραψε: «όταν φτάνει μια λέμβος σε βραχώδη ακτή της Μυτιλήνης, την παρατηρεί το Λιμενικό και όταν πάει βρίσκει 3-4 ανθρώπους με κίτρινα και πορτοκαλί γιλέκα τους οποίους ρωτάει “τι κάνετε εδώ;” και η απάντηση που παίρνει είναι “καθαρίζουμε την ακτή”, καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να είμαστε επιφυλακτικοί για τον “γαλαξία” συμφερόντων».

«Δεν βάζω “Χ” στο σύνολο των ΜΚΟ αλλά υπάρχουν γκρίζες και σκοτεινές ανάμεσά τους» διευκρίνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση είχε διαμορφωθεί γύρω από το μεταναστευτικό ένα δίκτυο συμφερόντων που μεγάλωνε λόγω της μεγάλης επιβράδυνσης της αναποτελεσματικής διαδικασίας αιτήσεων ασύλου. Αυτό οδηγούσε στο 80% των αιτούντων να χαρακτηρίζονται ευάλωτοι. Στο δίκτυο αυτό εμπλέκονται γιατροί, δικηγόροι, ΜΚΟ. Όλο αυτό το δίκτυο απέκτησε ρίζες συμφερόντων επι 5 χρόνια πάνω στη διαχείριση της “δυστυχίας”; (ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ) των ανθρώπων που έρχονταν στη χώρα» συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Όπως τόνισε «το δίκτυο συμφερόντων που λειτουργούσε ως βδέλλες το βρήκαμε πολύ καλά εγκατεστημένο». «Πρέπει να μπει φως στις σκοτεινές ρίζες του δικτύου συμφερόντων που δεν έχει καμία σχέση με την ορθή διεκπεραίωση του μεταναστευτικού» τόνισε, ο αναπληρωτής υπουργός.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο υποκίνησης των επεισοδίων στη Μόρια τα προηγούμενα 24ωρα ο Γιώργος Κουμουτσάκος παρατήρησε ότι «υπάρχει μια χρονική σύμπτωση της διακηρυγμένης βούλησης να μπει τάξη σε αυτό το σκοτεινό δίκτυο και της εξέγερσης που έγιναν στη Μυτιλήνη. Δεν λεώ ότι σε δύσκολες καταστάσεις δεν αναπτύσσονται αιτίες που οδηγούν σε αυτές τις εικόνες αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς τη χρονική σύμπτωση».

Οι πολύ σοβαρές αυτές δηλώσεις έρχονται μετά τις ακόμα πιο σοβαρές καταγγελίες του αντιπεριφεριάρχη Αιγαίου, κ. Χατζηκομνηνού, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ευθέως πως οι παράνομοι μετανάστες ξεσηκώθηκαν μετά την επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «εθνομηδενιστές».

«Μετά την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή στην Μόρια, οι αλληλέγγυοι και οι ΜΚΟ που κατευθύνουν αυτούς τους ανθρώπους και τους εκμεταλλεύονται, τους έβγαλαν συγκεκριμένη ώρα, ομαδικά, στον δρόμο και τους οδηγούσαν στην Μυτιλήνη. Έβαλαν μπροστά παιδιά και κατηγορήθηκαν οι αστυνομικοί χωρίς να ευθύνονται ότι  δήθεν χρησιμοποίησαν χημικά, αλλά θα έπρεπε να σκεφτούν αυτοί που οδηγούσαν τα παιδιά.

(…)

Δεν πιστεύω πως η επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ ήταν τυχαία.», δήλωσε μεταξύ άλλων, όπως σας γράψαμε χθες στο el.gr.

Στηλίτευσε τον ρόλο της αντιπολίτευσης και των αλληλέγγυων, χαρακτηρίζοντάς τους εθνομηδενιστές: «Μετά την επίσκεψη Πολάκη και Ξενογιαννακοπούλου στο ΚΥΤ της Μόριας την Κυριακή, έχουμε την μεγάλη κινητοποίηση, η οποία ήταν σίγουρα υποκινούμενη από τους αλληλέγγυους, οι οποίοι εξυπηρετούν ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ συμφέροντα στην Μυτιλήνη».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=yUEMiISgeAA&feature=emb_logo

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Η ΝΔ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ…. ΔΕΙΞΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΣΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ..

ΟΣΟ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΩΝΕΣΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ. ΗΔΗ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΤΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΤΗΜΑ Η ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΠΙΤΙ Η ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΟΥ;;; ΕΛΑ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ.

ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΒΑ ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΕΊΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ … ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΣ ΑΠΟΤΟΜΑ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;;;;;

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ;;; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ;;; ΔΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΩΡΑ

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ