Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Eurostat: Ούτε νερό και ρεύμα δεν μπορεί να πληρώσει 1 στους 3 Έλληνες

Ενας στους τρείς Έλληνες δεν μπορεί να πληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, στην οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει την αρνητική πρωτιά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της Eurostat, με στοιχεία του 2018, καταγράφεται ότι το 35,6% των ελληνικών νοικοκυριών αδυνατούσε να πληρώσει εντός της προθεσμίας τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ.  Μάλιστα το ποσοστό ανεβαίνει στο 48% όταν πρόκειται για μονογονεϊκές οικογένειες, κατηγορία που ο αγώνας της καθημερινότητας είναι πιο σκληρός.

Σημειώνεται ότι από πρόσφατη έρευνα (Οκτώβριος 2019) καταναλωτικών τάσεων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) προκύπτει  ότι ο αριθμός των νοικοκυριών που δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις βασικές υποχρεώσεις του παρέμεινε πάνω – κάτω στα ίδια επίπεδα και το 2019.

Στην έρευνα του ΣΕΛΠΕ, που παρουσίασε το «Σin», καταγράφεται ότι το 74% των καταναλωτών ξοδεύει από το 80% και πάνω του διαθέσιμου εισοδήματος του σε μηνιαία βάση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 3 στα 4 νοικοκυριά δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Αγωνίζονται καθημερινά να καλύψουν τις υποχρεώσεις και τις βασικές ανάγκες τους, χωρίς να έχουν τα οικονομικά περιθώρια να βάλουν κάποιο ποσό στην άκρη, είτε ως αποταμίευση, είτε για όποιο άλλο σκοπό. ΤΥΧΑΙΟ;;; ΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ” ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ;;;

Τα ευρήματα της Eurostat (ακολουθεί ο σχετικός πίνακας) έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη – αρνητική – θέση από πλευράς ποσοστού νοικοκυριών που αδυνατούν να εκπληρώσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού. Στο αρνητικό βάθρο ανέβηκαν η Βουλγαρία με 30,5% και η Κροατία με 17,1%. Στο αντίποδα βρίσκονται οι κάτοικοι της Ολλανδίας (1,5%), Τσεχίας (2,1%) και Σουηδίας (2,2%), ενώ ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 6,6%.

ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΤΩΘΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ