Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΜΙΣΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…..

Ας προβληματιστούμε λιγάκι περί καταγωγής .
Κάθε άνθρωπος στον πλανήτη είναι περήφανος για την καταγωγή του και τον τόπο του.
Ακόμη και κάποιες φυλές που δεν έχουν τόπο και περιφέρονται, είναι περήφανοι για τη φυλή τους και δεν δέχονται καμιά προσβολή και κανένα υποτιμητικό σχόλιο περί αυτού.

Για παράδειγμα οι Ρωμά, είναι περήφανοι (και καλά κάνουν) που είναι Ρωμά. Οι κυβερνήσεις έχουν πάρει μέτρα και προστατεύουν αυτές τις φυλές, ώστε κανείς να μην εκφραστεί υποτιμητικά εναντίον τους.
Οι Άγγλοι , είναι ένας λαός πολύ περήφανος για την καταγωγή του και τη δείχνει παντού, σε όλόκληρο τον πλανήτη, καθώς τυπώνει το σύμβολο – σημαία της Αγγλίας παντού και το εμπορεύεται. Και αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τους αριστερόστροφους πολίτες άλλων κρατών, οι οποίοι μαίνονται και σχίζουν τα ιμάτια τους ,προκειμένου να πολεμήσουν τον εθνικό φρόνημα.

Αναρωτιέμαι ….εμείς ως Έλληνες, είμαστε το αρχαιότερο έθνος στον πλανήτη και αυτό αποδεικνύεται από τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα γραπτά.
Έχουμε χαρίσει απλόχερα πολιτισμό, τέχνες και όλες τις επιστήμες σε ολόκληρο τον κόσμο και είμαστε πασίγνωστοι για τη φιλοξενία μας και το φιλότιμο μας.

Ως Έλληνες ζούμε αυτόχθονες ιθαγενείς, στην χώρα όπου από πάντα οι πρόγονοι μας κατοικούσαν.
Γιατί λοιπόν, ενοχλούνται πολλοί για την περηφάνια των Ελλήνων για την καταγωγή τους αλλά δεν τους ενοχλεί η περηφάνια των π.χ. Ρωμά για τη δική τους καταγωγή;;;;

Γιατί πολεμούν οι πάντες τον Έλληνα , με κάθε τρόπο και με κάθε μέσον;;;;

Ο Έλληνας, που ανέκαθεν έχει το Θείο μέσα του και το τιμά και το σέβεται , από το Βυζάντιο ακόμη δέχεται έναν τεραστιο πόλεμο και την πιο υβριστική συμπεριφορά από την ίδια του την εκκλησία , η οποία τον προσβάλλει, τον εκμηδενίζει και τον θεωρεί μιασματικό και κατώτερο όλων , τον χαρακτηρίζει δούλο , ενώ αυτός , ο Έλληνας, προσκυνά και δεν δέχεται σχόλιο για αυτή την πίστη του.
Σας κάνει εντύπωση αυτή η διαπίστωση και κοκκινίζετε θεωρώντας την ασεβή;;;;;
Τότε διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από τις απόψεις τριών αγίων της εκκλησίας , που όχι μόνον λατρεύουν οι Έλληνες, αλλά τους έχουν αποδεχτεί ως προστάτες των γραμμάτων και των παιδιών τους, κάνοντας και γιορτές στα σχολεία υπέρ αυτών.

Αφήνω τα συμπεράσματα δικά σας και τον προβληματισμό για το πως είναι δυνατόν κάποιος να τιμά και να προσκυνά και να σέβεται αυτόν που τον βρίζει και τον υποτιμά και τον καταδιώκει;;;; Αυτόν που ευφραίνεται από τον αφανισμό των Ελλήνων;;;;

Ο αναγνώστης μπορεί επίσης να βρει πλούσιο υλικό και για το μίσος που έτρεφαν οι ιεράρχες προς τις γυναίκες..
Μήπως είναι η ώρα να αναθεωρήσουμε και να δούμε την πραγματική πηγή του κακού και της συμφοράς στην πατρίδα μας;;;;

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: «Δεν πρέπει να παραδώσετε στους αρχαίους (Έλληνες) συγγραφείς το τιμόνι του νου σας, για να σας πάνε όπου αυτοί θέλουν… Οδηγός μας στην εδώ κάτω ζωὴ είναι η Αγία Γραφή, που η γλώσσα της έχει πολύ μυστήριο…».
(«Παραινέσεις προς τους νέους όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων», παρ. 1-4)

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΑΖΙ-ΑΝΖΗΝΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ: «Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου ελληνικά χείλη, να μην αγγίξουν τα χέρια μου ελληνικά χέρια και ούτε ελληνικά τραγούδια να μολύνουν τα αφτιά και την γλώσσα μου».
(«Επιτάφιος εις τον πατέρα, παρόντος Βασιλείου», παρ. ι’)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: «΄Οσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της Ελληνικής απέχει παιδείας, τόσον λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα…Ούτος ο βάρβαρος, την οικουμένην ολόκληρον κατέλαβε…και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου καθ’ εκάστην λαμπρότερα γίνονται»
(«Υπόμνημα εις τον άγιον Ιωάννην τον Απόστολον και Ευαγγελιστήν», Ομιλία Α’, 59.31)

Αφροδιτη Καρανικου
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ