κυβερνητικά σχέδια για τους πρόσφυγες
κυβερνητικά σχέδια για τους πρόσφυγες
Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

«Όχι» είπε το Δ. Σ. Χίου στα κυβερνητικά σχέδια για τους πρόσφυγες

Απορριπτική ήταν – όπως αναμενόταν – η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου στα κυβερνητικά σχέδια για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισού.

Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε και την εναλλακτική πρόταση του παρόντος στη συνεδρίαση υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη για παραχώρηση δημοτικής έκτασης στο όρος Αίπος, προκειμένου να δημιουργηθεί η νέα δομή.

Ο κ. Μηταράκης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Δημαρχείο, όπου πραγματοποιήθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση, κατά την αναλυτική του εισήγηση έθεσε ως προαπαιτούμενο για την αποσυμφόρηση του νησιού και για το κλείσιμο του σημερινού καταυλισμού της ΒΙΑΛ, τη δημιουργία νέας κλειστής δομής δυναμικότητας 4.000 ατόμων, τονίζοντας ότι μόνο έτσι η λύση του ζητήματος θα είναι βιώσιμη.

Με την τελευταία του αυτή απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου εμμένει στην αρχική του πρόταση για τη δημιουργία μίας δομής για 500 άτομα, για καταγραφή και ταυτοποίηση. Αποφασίστηκε ακόμα, η συμμετοχή του δήμου στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αιγαίου, στις 22 και 23 Ιανουαρίου.

Επίσης, στηρίζονται οι θέσεις του ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, που φέρεται ιδιοκτήτης της γης, όπου και σχεδιάζεται να κατασκευασθεί η νέα δομή. Μάλιστα, για το θέμα αυτό έχει υπάρξει παρέμβαση από τον μητροπολίτη Χίου Μάρκο, ο οποίος ζήτησε έγγραφα την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η προστατευόμενη από τον νόμο εκκλησιαστική περιουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ