Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στα… βήματα της Ρεπούση η Γιάννα! Χαρακτήρισε «ανθρωπιστική καταστροφή» τη σφαγή του 1922

Στην πολυτελή αίθουσα του «Χίλτον», η Γιάννα Αγγελοπούλου ξεκίνησε τη δική της… επανάσταση.

Ως επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η πρώτη συνεδρίαση της οποίας, ως Ολομέλειας, έγινε χθες, μίλησε αρκετές φορές σε πρώτο πρόσωπο, χρησιμοποιώντας τη λέξη «εγώ», ενώ έκανε και αρκετές ιστορικές αναφορές, πολλές εκ των οποίων ωστόσο ήταν… ανακριβείς.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αποφεύγει συστηματικά να ασκήσει κριτική στην Τουρκία, προφανώς για να μη δυσαρεστήσει τους Τούρκους διανοουμένους και καλλιτέχνες που έχει σκοπό να προσκαλέσει στις εκδηλώσεις. Ενδεικτική είναι η αναφορά της σε «ανθρωπιστική καταστροφή του Μικρασιατικού», όπως παράλλαξε τη σφαγή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ενώ για το Κυπριακό απέφυγε (τυχαία;) να κάνει λόγο για «εισβολή» του «Αττίλα».

Η κυρία Αγγελοπούλου επεσήμανε την ετοιμότητα για το εγχείρημα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», προσδιορίζοντας ως στόχο της «να επιλύονται άμεσα όλα τα πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε, ώστε να παραμείνετε απερίσπαστοι στο έργο σας». Για το εγχείρημα που αναλαμβάνουν, όπως είπε, «υπάρχει μηχανισμός και ήδη διαθέτουμε σχέδιο για πόρους και χορηγίες. Θα ξεκινήσουμε από ‘κει που, 200 χρόνια πριν, ξεπήδησαν οι φλόγες της εξέγερσης. Θα πάμε σε κάθε πόλη και χωριό της χώρας, και σε κάθε σημείο του πλανήτη, όπου υπάρχει Ελλάδα, δηλαδή σε κάθε σημείο του ορίζοντα» τόνισε.

Προανήγγειλε, δε, ότι θα επιδιωχθεί «να επανασυστήσουμε την Ελλάδα, προβάλλοντας τα επιτεύγματα και τις δυνατότητές μας, αλλά και αναγνωρίζοντας τις παθογένειες που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και βάζοντας τους στόχους μας για να τις αντιμετωπίσουμε στο μέλλον».

Για τη «σφραγίδα» που θα επιθυμούσε να αφήσουν οι δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η κυρία Αγγελοπούλου ανέφερε ότι αυτή συνοψίζεται στη φράση: «Εγινε στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Παράλληλα, κωδικοποίησε τους τέσσερις άξονες στους οποίους θα ενταχθούν οι δράσεις που θα αξιολογηθούν και θα εγκριθούν από την Ολομέλεια:

  • «Η Επανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας»,
  • «Η Ελλάδα σήμερα, μετά από μια πορεία 200 χρόνων»,
  • «Ελληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια» και
  • «Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 3-7-2019
ΜΗΝΥΜΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΡΗΤΗ 21-11-2018 ΚΑΙ ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜIΣΤΗ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΑ ΠΛΑΝΑ
ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΟΨΗ - ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
Υποστηρίζατε τον Γεωργιάδη και μετά χαϊδεύατε τα παιδιά σας αντί να κρεμαστείτε απ' τις γραβάτες σας
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Διέρρευσαν πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων - Οι υπουργοί επιβάλλουν και οι επιστήμονες επικυρών...
«Θα σε καλέσω σ’ έναν απλό περίπατο. Θα κάνουμε ένα πείραμα, που λένε οι φυσικοί.
Πόσους νόμους μπορεί να αφομοιώσει μια κοινωνία;
10 εκατ. τόνοι ραδιενεργών αποβλήτων στην καρδιά της Αττικής ... αυτό που έγινε στη Μάνδρα θα είναι ...
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ -ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ-
Η Βουλή "καθάρισε" τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ελλιπές πόθεν έσχες λόγω "διάστασης"
Η ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 2ης ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 107376/2017 ΓΙΑ ΤΑ 600ΔΙΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ...