Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΠΑΤΡΑ: Τουλάχιστον 800 ειδοποιητήρια από το Κράτος για επιστροφή χρημάτων όσων αποζημιώθηκαν για την Ολυμπία Οδό

ΠΑΤΡΑ: Τουλάχιστον 800 ειδοποιητήρια από το Κράτος για επιστροφή χρημάτων όσων αποζημιώθηκαν για την Ολυμπία Οδό

Πολύ πιο σοβαρή, πολύπλοκη και σε βάθος νομικά πολλαπλώς ερμηνευόμενη, φαίνεται να είναι τελικά η υπόθεση που ήρθε στη δημοσιότητα και αφορά στον καθόλα αρνητικό αιφνιδιασμό ιδιοκτητών ακινήτων στην Αιγιάλεια, οι οποίοι από το 2010 είχαν λάβει το σύνολο των αποζημιώσεών τους από το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να περάσει από τη γη τους ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών.

Η απόφαση του Εφετείου Πατρών – που θεωρείται προάγγελος πολλών ακόμα παρόμοιων στο προσεχές μέλλον- εξέπληξε τον νομικό κόσμο του Αιγίου, αφού είδε να κατακρεουργείται η πρωτόδικη απόφαση του Πρωτοδικείου της πόλης, περί καθορισμού της προσωρινής τιμής απαλλοτριώσεων.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, το κράτος με την προσφυγή του πέτυχε να μειώσει κατά 85% τις τιμές των αγροτεμαχίων και στο 1/3 αυτές των ακινήτων, στο Τμήμα από το ύψος της Κουλούρας Αιγίου μέχρι και την Ροδοδάφνη. Για παράδειγμα κτήμα που είχε αποζημίωση 180 ευρώ/τ.μ. το κατέβασε στα 30-35 ευρώ, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες, χρόνια μετά, να επιστρέψουν τη χρηματική διαφορά.

Ετσι, πολλοί πολίτες καλούνται να επιστρέψουν ποσά που έλαβαν εδώ και μια δεκαετία, αν και νόμιμα, με τις ευλογίες του δημοσίου, ποσά τα οποία πλέον πολλοί ενδεχομένως και να μη διαθέτουν πια, με συνέπεια να βρίσκονται ξαφνικά χρεωμένοι προς το κράτος.

Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις πολιτών που καλούνται να επιστρέψουν έως και 1 εκατ. ευρώ, κάτι που εφόσον δεν πράξουν, κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων. Η απόφαση αφορά πολίτες της Αιγιάλειας και της Πάτρας οι οποίοι πραγματικά είναι σε απόγνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ (απομαγνητοφώνηση) 25/4/2018

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ Ε.ΣΥ.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΥ

ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3691/2008 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ. 14 ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΝΤΟΛΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΣ ΔΕΗ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΔΕΙΣ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ»

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ