Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Αυλαία στη δίκη για το «παραδικαστικό κύκλωμα 2» με πέντε καταδίκες

«Παραδικαστικό κύκλωμα 2» πέντε καταδίκες με ποινές από πέντε έως 13 χρόνια, με αναστολή

Οι ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους. Αυλαία στη δίκη για το «παραδικαστικό κύκλωμα 2» με πέντε καταδίκες

newsbeast 06/02/2019

Μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου δυο ετών έπεσε η αυλαία της δίκης του επονομαζόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος 2» με την καταδίκη πέντε εκ των κατηγορουμένων.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στους κατηγορούμενους ποινές από πέντε έως 13 χρόνια, με αναστολή επιβάλλοντας στους τέσσερις τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. (ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ)

Μεταξύ άλλων, το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην βουλευτή και δικηγόρο, Πέτρο Μαντούβαλο, τον πρόεδρο εφετών, Γιάννη Ευσταθίου, και τον αρχιμανδρίτη, Ιάκωβο Γιοσάκη.

Ο πρώην βουλευτής και ο δικαστής καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ενώ ο Ιακ. Γιοσάκης σε 12 έτη.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο, δήλωσε «αθώος». Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν, κατά περίπτωση , για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.

Στους κατηγορουμένους που καταδικάστηκαν για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, επιπλέον, επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώο τον δικαστή, Αθανάσιο Μουστάκα κατά πλειοψηφία (2-1).

Επίσης, έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής του πλημμελήματος της δωροδοκίας για τον Ιωάννη Μπολέτση, Π. Λεωτσάκο και Δ. Ζήκο.

Η υπεράσπιση έδωσε «μάχη» για την αναγνώριση ελαφρυντικών ωστόσο το αίτημα έγινε δεκτό μόνο για τον ένα από τους κατηγορούμενους.

Η υπόθεση αφορά καταγγελίες του επιχειρηματία Ι. Μπολέτση που έλαβαν χώρα το 2010 σε ένα άλλο ακροατήριο, σύμφωνα με τις οποίες ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης τον εκβίαζε ζητώντας του 60.000 ευρώ, τα οποία απαιτούσαν οι δικαστές προκειμένου να τον αθωώσουν. Η καταγγελία αυτή οδήγησε τελικά στην παραπομπή εννέα κατηγορουμένων στο εδώλιο.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην βουλευτής φέρεται να δωροδόκησε με 600.000 ευρώ-μέσω του Ιάκωβου Γιοσάκη – τον δικαστή προκειμένου να αθωωθεί ο ίδιος και δύο συνεργάτες του, που δικάζονταν για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό κύκλωμα Νο 1».

ΠΗΓΗ  newsbeast06/02/2019

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
“ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΘΕΩΡΗΣΩ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ” … ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ (ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ)

ΔΕΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Ο έλληνας… Goldfinger Δημήτρης Τσάκωνας ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΔΗΧ ΠΗΓΗ www.tovima.gr ΒΗΜΑτοδότης

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Παραδοχή του Τσίπρα δημόσια ότι εκτελούν εντολές εις βάρος του Συντάγματος κ του ελληνικού λαού !

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ… ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ …!!! BEST TV ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ…

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ. ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΜΕ IFC – AMΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ Η 13η ΦΥΛΗ. ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ