Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ Υπουργείου Δικαιοσύνης ΗΠΑ: «Χαστούκι» σε όσους βγάζουν «λάδι» πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis!

Το έγγραφο του FBI που παρουσίασε αρχικά ο Ιωάννης Αγγελής στην προανακριτική έγινε σημαία για Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής, αλλά ακυρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά από νέο έγγραφο του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης που… αναφέρει ονομαστικά 7 πολιτικά πρόσωπα!

Ως «αντιπερισπασμός» ερμηνεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ το έγγραφο που φέρεται να παρουσίασε στην προανακριτική επιτροπή ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, σύμφωνα με το οποίο, το FBI το καλοκαίρι του 2017 είχε στοιχεία μόνο για χρηματισμό γιατρών και όχι πολιτικών προσώπων και κυβερνητικών αξιωματούχων…

Γράφει ο Σωκράτης Λαδόπουλος

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του κ. Αγγελή, ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθετε χρήματα σε λογαριασμό τού γιου του στην Αμερική μέσω τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία, στοιχεία που όπως ο ίδιος ο κύριος αντιεισαγγελέας αποκάλυψε ότι του τα έδωσε το FBI στη συνάντηση που είχαν με τους εισαγγελείς διαφθοράς στην Βιέννη Δεκέμβριο του 2018, σήμερα έριξε μία ακόμη «βόμβα» που τράνταξε συθέμελα το οικοδόμημα της προανακριτικής επιτροπής.

Ο κ. Αγγελής μίλησε για «φόνους», αναφερόμενος στον θάνατο του δημοσιογράφου Μαυρίκου και του λεγόμενου «ντελιβερά», συνδέοντάς τους και με την υπόθεση Novartis!

Ο μάρτυρας φέρεται να είπε: «συζητούσαμε οι Εισαγγελείς για τους 2 φόνους, που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση Novartis. Του Μαυρίκου και ενός άλλου, του επονομαζόμενου “ντελιβερά”…»

Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μετριαστούν αυτές οι δύο «βόμβες» από τον μάρτυρα που θεωρούσαν στην ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, «το δέκα το καλό», χρειαζόταν ένας αντιπερισπασμός που προσπάθησαν να φέρουν με ένα έγγραφο που βγάζει λάδι τα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν με τo σκάνδαλο.

Αλλά ο Θεός αγαπάει και τον νοικοκύρη…

Στην προανακριτική παρουσιάστηκε ένα ακόμη έγγραφο, μεταγενέστερο από αυτό που κατέθεσε ο κ. Αγγελής, το οποίο κάνει ευθεία αναφορά σε 7 πολιτικά πρόσωπα: Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος , Μάριος Σαλμάς, Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιάννης Στουρνάρας και… Αντώνης Σαμαράς!

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «η έρευνα συνεχίστηκε και μετά τον Αύγουστο του 2017 (έγγραφο Αγγελή) και όπως ενημερωθήκαμε από επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, το οποίο κατατέθηκε στην προανακριτική, επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis»!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, όταν το έγγραφο αυτό παρουσιάστηκε στην προανακριτική και ο κ. Αγγελής κλήθηκε να το σχολιάσει, δεν το αμφισβήτησε και μάλιστα συμπλήρωσε ότι «είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έγγραφο».

Κοινοβουλευτικές πηγές κάνουν λόγο για ένα ακόμη χαστούκι σε όσους ονειρεύονται απαλλαγή των πολιτικών προσώπων και θεωρούν ότι ή η έρευνα που συνεχίζεται σύντομα θα αναδείξει ακόμη περισσότερα στοιχεία εναντίον τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το έγγραφο αυτό αναφέρει:

«Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο Υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών. Το 2011-2012 η φαρμακευτική βιομηχανία είχε μεγάλες μειώσεις τιμών. Η Novartis δεν είχε τέτοια μείωση στα φάρμακα ογκολογίας και πολύ μικρές μειώσεις σε άλλα φάρμακα. Το πρώτο τρίμηνο του 2012 , ο Φρουζής είχε μια συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στο γραφείο του. Ο Φρουζής παρακολουθούσε συναντήσεις εβδομαδιαίας πρόσβασης στην αγορά που καθόριζαν την καμπάνια.

Ο Φρουζής συμβούλευε ώστε το τμήμα να καθορίζει, προϋπολογίζει και καθορίζει την καμπάνια. Ο GS έδωσε την τελική έγκριση για την καμπάνια. Η θέση της εταιρείας ήταν ότι μια επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο , είχε τη δυνατότητα να σώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ (που θα χανόντουσαν ) για την Novartis. O Φρουζής έλαβε 120.000 ευρώ και 30.000 ευρώ πήγαν στην ψευδή καμπάνια».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ 13-12-2019 (ΒΙΝΤΕΟ)

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ