Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Χρυσό μετάλλιο για Έλληνες φοιτητές που σχεδίασαν το πρώτο DNA υπολογιστή
Χρυσό μετάλλιο για Έλληνες φοιτητές που σχεδίασαν το πρώτο DNA υπολογιστή

Χρυσό μετάλλιο για Έλληνες φοιτητές που σχεδίασαν το πρώτο DNA υπολογιστή

Χρυσό μετάλλιο απονεμήθηκε στη φοιτητική ομάδα «iGEM Thessaloniki» για το πρότζεκτ POSEIDON στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2019, που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Η ομάδα iGEM Thessaloniki διακρίθηκε μεταξύ 5.000 διαγωνιζομένων ερευνητικών ομάδων από κορυφαία πανεπιστήμια (ΜΙΤ, Cambridge, Oxford, Harvard κ.ά.) 40 χωρών, που αξιολογήθηκαν από 120 κριτές παγκοσμίου φήμης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια ελληνική ομάδα βραβεύτηκε και το 2017 με χρυσό μετάλλιο, ενώ το 2018 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.

Η ομάδα iGEM Thessaloniki σχεδίασε και ανέπτυξε το POSEIDON (Programmable Orthogonal Systems Engineered Into DNA Oligo Networks), τον πρώτο DNA υπολογιστή ικανό να προσδιορίσει ποιοτικά και ποσοτικά τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ DNA και πρωτεϊνών.

Οι πρωτεΐνες αποτελούν σημαντικά βιομόρια ιδιαίτερης σημασίας και ενδιαφέροντος για την επιστημονική έρευνα, τόσο για τη μελέτη διαφόρων βιοχημικών μονοπατιών, όσο και για τη θεραπεία πληθώρας παθολογικών περιπτώσεων. Η ομάδα εστίασε την έρευνά της στον χαρακτηρισμό πρωτεϊνών που συνδέονται με τον καρκίνο του μεταστατικού μελανώματος.



«Με το έργο της, η “iGEM Thessaloniki” καθιέρωσε μια καινοτόμα εργαστηριακή μέθοδο που αποσκοπεί στην εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας, με την ανάπτυξη νέων βιοιατρικών εργαλείων και την παραγωγή νέας γνώσης
» ανέφερε ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, καθηγητής Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, τον οποίο επισκέφτηκε σήμερα η φοιτητική ομάδα.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στην ομάδα ανέφεραν ότι ο διαγωνισμός iGEM αποτελεί μοναδική εμπειρία και δίνει τη δυνατότητα εκπόνησης πραγματικού ερευνητικού έργου ακόμα και σε προπτυχιακό επίπεδο και παρακινούν όλους τους συμφοιτητές τους να δηλώσουν συμμετοχή για την ομάδα που θα εκπροσωπήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στον διαγωνισμό, το 2020.


Επιστημονικά υπεύθυνοι της ομάδας iGEM 2019 είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ Μιχαήλ Αϊβαλιώτης (κύριος επιστημονικός υπεύθυνος) και ο καθηγητής Τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ., Γεώργιος Μόσιαλος. Καθοριστικής σημασίας για την ολοκλήρωση της ερευνητικής εργασίας των φοιτητών ήταν η συμβολή του υποψήφιου διδάκτορα του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνου Κοζαλάκη.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στην Ομάδα iGEM 2019 είναι οι: Αθανασιάδου Αλίκη από το Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ, Ιωαννίδης Απόστολος από το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, Καραβά Κυριακή από το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, Μαλαθούνης Χαράλαμπος από το Τμήμα Χημικών Μηχανικώντου ΑΠΘ, Μαλιούρης Ιωάννης από Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, Μεγαγιάννης Πλάτων από το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, Μωυσιάδου Σοφία από το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ και Χαναγκιάν Κριστίνε από το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του ΔΙ.Π.Α.Ε.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ. ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
2.0. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑ – 3.0. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 5-10-2019

ΔΕΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Ο έλληνας… Goldfinger Δημήτρης Τσάκωνας ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΔΗΧ ΠΗΓΗ www.tovima.gr ΒΗΜΑτοδότης

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Παραδοχή του Τσίπρα δημόσια ότι εκτελούν εντολές εις βάρος του Συντάγματος κ του ελληνικού λαού !

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ… ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ …!!! BEST TV ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ…

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ