Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αθήνα: Απελάθηκε ο Λίβυος πρέσβης – «Persona non grata» (ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΤΙΠΟΤΑ;;)

Την απόφασή του να απελάσει τον πρέσβη της Λιβύης ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Το γεγονός ότι το βράδυ της Πέμπτης έληξε το τελεσίγραφο του ελληνικού ΥΠΕΞ προς τον πρέσβη της Λιβύης προκειμένου να παραδώσει στην Αθήνα τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες, κάτι το οποίο δεν έγινε από την πλευρά της Λιβύης, οδήγησε τον Νίκο Δένδια να αποφασίσει – όπως είχε προαναγγείλει – την απέλασή του.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της λιβυκής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα κλήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών και η συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια διήρκεσε μόλις δέκα λεπτά. Το πιθανότερο σενάριο, το οποίο διακινείται, είναι να χαρακτηριστεί από το ελληνικό ΥΠΕΞ persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απέλασή του.

Με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι η συμφωνία των δύο χωρών αποτελεί ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Πρόκειται, όπως είπε, για παράνομη απόφαση. «Με λύπη ανακοινώνω ότι σήμερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης κλήθηκε στο υπουργείο για την απόφαση απέλασής του».

Η Αθήνα είχε δώσει προθεσμία έως την Πέμπτη στον πρέσβη της Λιβύης για να προσκομίσει στο υπουργείο Εξωτερικών το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Τουρκία, κάτι που δεν έγινε. Πάντως, το πλήρες κείμενο της συμφωνίας περιήλθε σε γνώση της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης για την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιων αρμοδιοτήτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της λιβυκής βουλής

Την πρόσκληση του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου αποδέχτηκε ο  Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, Agile Saleh Issa Gwoider, ο οποίος θα φτάσει στην Ελλάδα την ερχόμενη Πέμπτη.

Πηγή: Philenews/ethnos.gr/tanea.gr/in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο έλληνας… Goldfinger Δημήτρης Τσάκωνας ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΔΗΧ ΠΗΓΗ www.tovima.gr ΒΗΜΑτοδότης

ΟΔΔΗΧ ΚΑΙ ROTHSCHILD… ΟΠΩΣ “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ” , “ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ” , “ΤΧΣ” … ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ” …………. ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ…

Κάθε μετανάστης θα έχει δωρεάν οικία, ρεύμα,νερό,ίντερνετ, φορολογική ασυλία… Ε.ΣΥ;;; ΤΙ…

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ