Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Οι χάκερ μπορούν να πάρουν τον έλεγχο της έξυπνης τηλεόρασης σας, προειδοποιεί το FBI

Η έξυπνη τηλεόραση σας δεν είναι αρκετά ασφαλής για να αποτρέψει τους χάκερς από το να έχουν πρόσβαση στο σπίτι σας, προειδοποίησε το Federal Bureau of Investigation (FBI).

Σύμφωνα με τον οργανισμό, πέρα ​​από τον κίνδυνο ότι ο κατασκευαστής της τηλεόρασης και οι προγραμματιστές της εφαρμογής σας ακούν και παρακολουθούν, η συσκευή μπορεί επίσης να αποτελέσει πύλη εισόδου για τους χάκερς στο σπίτι σας.

“Ένας κακός ηθοποιός του κυβερνοχώρου ίσως να μην μπορεί να έχει πρόσβαση απευθείας στον κλειδωμένο υπολογιστή σας, αλλά είναι πιθανό η ασύρματη τηλεόραση να μπορεί να του δώσει εύκολη πρόσβαση από πίσω πόρτα μέσω του δρομολογητή σας”, δήλωσε το FBI.

Στο χαμηλό τέλος του φάσματος κινδύνου, οι χάκερ μπορούν να αλλάξουν κανάλια, να παίξουν με την ένταση και να δείξουν στα παιδιά σας ακατάλληλα βίντεο.

“Σε ένα σενάριο χειρότερης περίπτωσης, μπορούν να ενεργοποιήσουν την κάμερα και το μικρόφωνο της τηλεόρασης του υπνοδωματίου σας και να σβήσουν σιωπηλά το cyberstalk σας”, δήλωσε το FBI στην προειδοποίησή του.

Ακολουθεί αυτό που προτείνει το FBI ότι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε την έξυπνη τηλεόραση σας και την οικογένειά σας.

1-Γνωρίστε ακριβώς ποια χαρακτηριστικά έχει η τηλεόρασή σας και πώς να ελέγχετε αυτές τις λειτουργίες. Κάντε μια βασική αναζήτηση στο Internet με τον αριθμό του μοντέλου σας και τις λέξεις “μικρόφωνο“, “κάμερα” και “ιδιωτικότητα“.

2-Μην εξαρτάστε από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ασφαλείας. Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης εάν μπορείτε – και ξέρετε πώς να απενεργοποιήσετε τα μικρόφωνα, τις κάμερες και τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών, αν είναι δυνατόν. Εάν δεν μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε, σκεφτείτε αν είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε τον κίνδυνο, να αγοράσετε αυτό το μοντέλο ή να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία.

3-Αν δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε μια κάμερα, αλλά θέλετε, ένα απλό κομμάτι μαύρης ταινίας πάνω από το μάτι της φωτογραφικής μηχανής είναι μια επιλογή στα βασικά.

4-Ελέγξτε την ικανότητα του κατασκευαστή να ενημερώνει τη συσκευή σας με ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας. Μπορούν να το κάνουν αυτό; Το έχουν κάνει στο παρελθόν;

5-Ελέγξτε την πολιτική απορρήτου για τον κατασκευαστή της τηλεόρασης και τις υπηρεσίες ροής που χρησιμοποιείτε. Επιβεβαιώστε τι δεδομένα συλλέγουν, πώς αποθηκεύουν τα δεδομένα αυτά και τι κάνουν με αυτά.

ΠΗΓΗ www.geo.tv  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Google Translate

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ “ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” Μπασάρ αλ-Άσσαντ: “Οι Σύροι πρόσφυγες μπορούν άφοβα να επιστρέψουν στη Συρία”

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Ο έλληνας… Goldfinger Δημήτρης Τσάκωνας ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΔΗΧ ΠΗΓΗ www.tovima.gr ΒΗΜΑτοδότης

ΟΔΔΗΧ ΚΑΙ ROTHSCHILD… ΟΠΩΣ “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ” , “ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ” , “ΤΧΣ” … ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ” …………. ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ…

Κάθε μετανάστης θα έχει δωρεάν οικία, ρεύμα,νερό,ίντερνετ, φορολογική ασυλία… Ε.ΣΥ;;; ΤΙ…

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ