Κ.Μητσοτάκης: «Βρισκόμαστε κοντά σε «ατύχημα» στο Αιγαίο – Η Τουρκία αυξάνει την επιθετική της συμπεριφορά» (photos)

Για τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουσέπε Κόντε κατά τη διάρκεια της  επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρώμη.

548
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Κ.Μητσοτάκης: «Βρισκόμαστε κοντά σε «ατύχημα» στο Αιγαίο – Η Τουρκία αυξάνει την επιθετική της συμπεριφορά» (photos)

Για τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουσέπε Κόντε κατά τη διάρκεια της  επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλαδος στη Ρώμη.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που αναφέρεται ο κίνδυνος «ατυχήματος» στο Αιγαίο, είναι όμως η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο λέγεται από την σημερινή κυβέρνηση και αυτό μετά την περίφημη «επανεκκίνηση» των ελληνοτουρκικών σχέσεων που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο χωρών κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός της Ελλαδος ουσιαστικά αυτό που είπε -και για πρώτη φορά- είναι ότι η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας αργά ή γρήγορα  θα οδηγήσει σε ένα «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο.
«Η Τουρκία δυστυχώς συνεχίζει μια επιθετική και αδιέξοδη συμπεριφορά στο Αιγαίο, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ενός ατυχήματος.
Από την πλευρά μας, τηρούμε μια στάση αυτοσυγκράτησης προασπίζοντας, όμως, σταθερά την κυριαρχία και τα εθνικά μας δικαιώματα, που απορρέουν από τις συνθήκες και από το Διεθνές Δίκαιο.
Η τουρκική προκλητικότητα, ωστόσο, δεν περιορίζεται εκεί.
Όπως ξέρετε, η γειτονική χώρα επεκτείνει την παραβατική της δραστηριότητα και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταπατώντας το Διεθνές Δίκαιο στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.» είπε πιο αναλυτικά ο πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με τον Τζ. Κόντε:

“Με τον Ιταλό ομόλογό μου είχαμε τη δυνατότητα, σήμερα, να εξετάσουμε τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών και κυρίως να μελετήσουμε πώς αυτές μπορούν να γίνουν ακόμη πιο στενές, ακόμα πιο αποδοτικές.
Γι’ αυτό αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις διμερείς μας επαφές. Εξάλλου -όπως ανέφερες αγαπητέ Giuseppe- οι δεσμοί μας έρχονται από τα βάθη της Ιστορίας. Καθορίζονται από τους πολιτισμούς, από τη γεωγραφική μας θέση, θα έλεγα και από την κοινή ιδιοσυγκρασία των λαών μας.
Όπως κοινός είναι και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις σύγχρονες προκλήσεις.
Όπως γνωρίζεις αγαπητέ Giuseppe, η χώρα μου ύστερα από μία δεκαετή οικονομική δοκιμασία, βρίσκεται, ήδη, σε τροχιά ανάπτυξης. Και θέλω να παροτρύνω τις πολλές, δυναμικές ιταλικές επιχειρήσεις, που ξέρω ότι ενδιαφέρονται, να εμπιστευτούν, να επενδύσουν στη νέα ελληνική οικονομική πραγματικότητα.
Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, ενδείκνυται για πολλές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, joint ventures, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ενώ από την άλλη, η Ιταλία αποτελεί έναν δυναμικό προορισμό για τις ελληνικές εξαγωγές. Είναι ο πρώτος προορισμός για τις ελληνικές εξαγωγές. Μία τάση που ενισχύεται χρόνο με το χρόνο.
Με τον φίλο Πρωθυπουργό συζητήσαμε βέβαια και τη συνεργασία μας σε ενεργειακά θέματα. Η ενεργειακή ασφάλεια, εξάλλου, και η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας είναι προτεραιότητες και των δύο χωρών.
Έτσι, αναμένοντας να ολοκληρωθεί ο αγωγός TAP -που θα μεταφέρει αζέρικο αέριο στην Ευρώπη, μέσω Ιταλίας- ανταλλάξαμε απόψεις για άλλα ενεργειακά εγχειρήματα, όπως ο αγωγός EastMed.
Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση αποτελεί, επίσης, ένα θέμα που απασχολεί ιδιαιτέρως και τις δύο πλευρές.
Η Ελλάδα, είναι ανατολικό σύνορο της Ευρώπης. Είναι χώρα εισόδου, δοκιμάζεται από ένα τεράστιο φορτίο ροών. Πολλαπλάσιο των δυνατοτήτων της να τις διαχειριστεί και, δυστυχώς, διαρκώς αυξανόμενο. Είναι κάτι που εντείνει τις ανησυχίες μας.
Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν απαραίτητη την τήρηση των προβλέψεων της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Απαραίτητη, όμως, γίνεται και η ενίσχυση της αλληλεγγύης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ως «ακριτικό» κράτος, η χώρα μου καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ανταπεξέλθει. Δεν μπορεί όμως, ούτε πρέπει, να επωμιστεί μόνη της κάτι που αποτελεί κατ’ ουσίαν ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Συνεπώς, ο πολλαπλασιασμός των πρωτοβουλιών στο Προσφυγικό και η αναβάθμιση του συντονισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οφείλουν να γίνουν προτεραιότητα όλων μας.
Η Τουρκία δυστυχώς συνεχίζει μια επιθετική και αδιέξοδη συμπεριφορά στο Αιγαίο, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ενός ατυχήματος.
Από την πλευρά μας, τηρούμε μια στάση αυτοσυγκράτησης προασπίζοντας, όμως, σταθερά την κυριαρχία και τα εθνικά μας δικαιώματα, που απορρέουν από τις συνθήκες και από το Διεθνές Δίκαιο.
Η τουρκική προκλητικότητα, ωστόσο, δεν περιορίζεται εκεί. Όπως ξέρετε, η γειτονική χώρα επεκτείνει την παραβατική της δραστηριότητα και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταπατώντας το Διεθνές Δίκαιο στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο έλληνας… Goldfinger Δημήτρης Τσάκωνας ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΔΗΧ ΠΗΓΗ www.tovima.gr ΒΗΜΑτοδότης 13.09.2019

ΔΕΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ

ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 5-10-2019

ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Παραδοχή του Τσίπρα δημόσια ότι εκτελούν εντολές εις βάρος του Συντάγματος κ του ελληνικού λαού !

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΤΩΝ 3 ΤΡΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ SILICON VALLEY KAI EINAI ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 1996!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ… ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ …!!! BEST TV ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ…

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΕ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ…

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΚΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ- ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΠΑΡΟΧΕΣ- ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΚΟ ΕΝΩ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ- &ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ…

ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΗ ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ 29/4/2018 (κείμενο-βίντεο)

ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 5-10-2019

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ