Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Προσοχή! «Σαρώνει» πάλι η απάτη στο Facebook με το δωρεάν Samsung S9 (ΦΩΤΟ) Πρόκειται φυσικά για κάποιον ιό (malware). Τι μπορείς να κάνεις αν έχεις ήδη μολυνθεί.

Προσοχή! «Σαρώνει» πάλι η απάτη στο Facebook με το δωρεάν Samsung S9 (ΦΩΤΟ) Πρόκειται φυσικά για κάποιον ιό (malware). Τι μπορείς να κάνεις αν έχεις ήδη μολυνθεί.
Προσοχή! «Σαρώνει» πάλι η απάτη στο Facebook με το δωρεάν Samsung S9 (ΦΩΤΟ) Πρόκειται φυσικά για κάποιον ιό (malware). Τι μπορείς να κάνεις αν έχεις ήδη μολυνθεί.

Δεν είναι λίγες οι φορές που επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το διαδίκτυο και ειδικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το δημοφιλέστερο παγκοσμίως, το facebook, προκειμένου να εξαπατήσουν τον κόσμο.

ο κωδικός GR2019WZS, ELG256SG, QIFSHAZOTI243, GR2019WWP, 855DDA549 είναι απάτη.

Είναι χαρακτηριστικό, πως τις τελευταίες μέρες επανήλθε στους τοίχους σελίδων και groups του Facebook η απάτη με τα δωρεάν Samsung S9.

 Ειδικότερα, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ οι χρήστες του facebook να “κοινοποιούν” σε ομάδες του facebook ένα μήνυμα που γράφει τα εξής:
«Γεια! 🙂 πριν από λίγες μέρες στην τηλεόραση ειπώθηκε ότι μπορείτε να αποκτήσετε το νέο Samsung S9 δωρεάν με έναν πολύ απλό τρόπο 😛 Απλώς πληκτρολογήστε στην Αναζήτηση της Google αυτόν τον κωδικό: “855DDA549” και πατήστε τον πρώτο σύνδεσμο που είναι διαθέσιμος στην κορυφή <3 Στη συνέχεια, πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής και να περιμένετε έως ότου η εταιρεία επικοινωνήσει μαζί σας 😀 Είναι απλό 🙂 Χθες ο κούριερ έφερε ένα πακέτο που περιείχε το ολοκαίνουργιο Samsung Galaxy S9 χωρητικότητας 256 GB 😀 Σας το συστήνω και σας συνιστώ να βιαστείτε, επειδή η προσφορά υποτίθεται ότι είναι πολύ περιορισμένη :D».

Πρόκειται φυσικά για ιό και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τον κωδικό που αναφέρουν γιατί είναι απάτη και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε τι αποσκοπεί. Είναι πιθανό να κλέβει προσωπικά σας δεδομένα και να βρεθείτε προ εκπλήξεων. 

Αν κάποιος ανυποψίαστος χρήστης ακολουθήσει τις οδηγίες θα βρεθεί σε μια σελίδα όπου μεταξύ άλλων τούς ζητείται η καταβολή χρημάτων (ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1€). Με αυτόν τρόπο, δηλαδή, οι επιτήδειοι επιχειρούν να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους χρήστες και να τους γράψουν σε διάφορες υπηρεσίες με υψηλές χρεώσεις.

Η εν λόγω απάτη είχε κάνει την εμφάνισή της στις αρχές του χρόνου, ωστόσο φαίνεται πως επανήλθε στο προσκήνιο με πολλούς χρήστες να την ξανά- πατάνε!


Πιθανών να έχετε ήδη κολλήσει κάποιον ΙΟ και να ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα στοιχεία σας οι ΧΑΚΕΡΣ

Τέτοιου είδους μηνύματα μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορες μορφές, όπως:

  • Αποστολή πλαστών μηνυμάτων (spam) στις λίστες επαφών σας.
  • Προώθηση πλαστών διαγωνισμών
  • Διάδοση spam μέσω chat στο Facebook ()
  • Αποστολή κακόβουλου λογισμικού.

Η απάτη μέσω ενός πλαστού διαγωνισμού/προσφοράς, όπως ο παραπάνω, έχει στόχο να αποσπάσει προσωπικές πληροφορίες των ατόμων. Η χρήση των πληροφοριών αυτών μπορεί να είναι προς το παρόν άγνωστη, αλλά όπως κάθε υποκλοπή προσωπικών δεδομένων εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

Ανενημέρωτοι ή αφελείς χρήστες είναι βούτυρο στο ψωμί των απατεώνων. Δεν πρέπει να ελπίζετε ότι θα κερδίσετε δύο δωρεάν εισιτήρια της Ryanair ή ένα iphone μόνο με 1 ευρώ, απλά κάνοντας κλικ σε προτεινόμενους συνδέσμους (link), οι οποίοι τελικά θα σας οδηγήσουν να συμπληρώσετε διάφορες φόρμες με τα προσωπικά σας στοιχεία (όνομα, πιστωτικές) ή ακόμη χειρότερα να τους στείλετε χρήματα.

Διαφημίσεις για δωρεάν προσφορές ή συμμετοχή σε κληρώσεις, ενδέχεται να συνοδεύονται από συνδρομητικές υπηρεσίες.

Τι μπορείς να κάνεις αν έχεις ήδη μολυνθεί.

  • Από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης (Web browser) ΚΑΝΕΙΣ “ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ” ΠΛΗΡΕΣ, Διαγραφή cookies και δεδομένων ιστοσελίδων. 
  • Διαγράψετε από το «Αρχείο Δραστηριοτήτων» (του ΦΒ όλες τις κακόβουλες αναρτήσεις.
  • Από τις “Εφαρμογές και ιστότοποι  διαγράψτε όσες από αυτές σας φαίνονται ύποπτες ή δεν τις χρησιμοποιείτε.
  • Αποσυνδεθείτε από το facebook.
  • Επαναφέρετε τα προγράμματα περιήγησης (Web browsers) στις αρχικές ρυθμίσεις τους.
  • Διαγράψτε όλα τα πρόσθετα που δεν αναγνωρίζετε από τα προγράμματα περιήγησης (Web browsers) που χρησιμοποιείτε.
  • Ερευνήστε και καθαρίστε το σύστημά σας με το Malwarebytes. (Δωρεάν για 14 μέρες)

  • Εγκαταστήστε, αν δεν υπάρχει ήδη, antivirus στον υπολογιστή σας, (ΟΠΩΣ ΤΟ AVG . η όποιο άλλο θέλετε. ΟΙ FREE ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ), ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ WINDOWS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ malware (ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ) ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΜΤΟΥΝ & ΤΟ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ.
  • Τέλος, αφού έχετε καθαρίσει τον υπολογιστή σας, αλλάξτε κωδικό στο λογαριασμό σας.
  • Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων
  • Εναλλακτικά μπορείτε να Ενεργοποιήσετε την λειτουργία: “Μόνιμη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης”
  • Μην δίνεται τον αριθμό του κινητού σας σε κάποιον ιστότοπο χωρίς να διαβάσετε πρώτα τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους οποίους παρέχεται η υπηρεσία που σας ενδιαφέρει, καθώς και το σχετικό κόστος.

Ενημερώνετε τους φίλους σας όταν βλέπετε ύποπτες δημοσιεύσεις τους (και στο facebook κάντε αναφορά σαν SCAM) , έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

αντωνχαραλαμπουσ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Παραδοχή του Τσίπρα δημόσια ότι εκτελούν εντολές εις βάρος του Συντάγματος κ του ελληνικού λαού !

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΤΩΝ 3 ΤΡΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ SILICON VALLEY KAI EINAI ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 1996!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ… ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ …!!! BEST TV ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ…

Η σφαγη των Ελλήνων από το Βυζάντιο και την Εκκλησία! ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ πως εκχριστιανιστηκαν οι Ελληνες Διάβασε και φρίξε

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΕ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ…

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΚΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ- ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΠΑΡΟΧΕΣ- ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΚΟ ΕΝΩ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ- &ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ…

ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΗ ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ 29/4/2018 (κείμενο-βίντεο)

ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 5-10-2019

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ