Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

ΔΙΕΣΥΡΕ την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ! Οι Financial Times μας καταγγέλλουν ότι νόμος της ΝΔ είναι «υπέρ του ξεπλύματος χρήματος και της διαφθοράς»

ΔΙΕΣΥΡΕ την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ! Οι Financial Times μας καταγγέλλουν ότι νόμος της ΝΔ είναι «υπέρ του ξεπλύματος χρήματος και της διαφθοράς»

Τέραστια ζημιά για το κύρος της χώρας! Ακόμη και

ΔΙΕΣΥΡΕ την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ! Οι Financial Times μας καταγγέλλουν ότι νόμος της ΝΔ είναι «υπέρ του ξεπλύματος χρήματος και της διαφθοράς»
ΔΙΕΣΥΡΕ την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ! Οι Financial Times μας καταγγέλλουν ότι νόμος της ΝΔ είναι «υπέρ του ξεπλύματος χρήματος και της διαφθοράς»

οι Financial Times μας θεωρούν πλέον διαφθερμένους σαν το Πακιστάν ή νοτιοαμερικανική δικτατορία !

το αρθρο  

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προώθησε ένα μέτρο μέσω του κοινοβουλίου που φαίνεται να ανατρέπει την προσήλωση της Ελλάδας σε διεθνή πρότυπα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Μια τροποποίηση του ποινικού κώδικα της χώρας, που εγκρίθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, προβλέπει για τους ανθρώπους που είναι ύποπτοι ποινικής απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες να ανακτήσουν περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει από το δικαστήριο, εάν δεν τεθούν σε δίκη εντός 18 μηνών.

Συνήθως χρειάζονται τρία έως πέντε χρόνια στην Ελλάδα για να περάσει ποινική υπόθεση από προκαταρκτική έρευνα σε ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ η διαδικασία προσφυγής μπορεί να πάρει εξίσου μεγάλη διάρκεια.

Η τροποποίηση, η οποία ήταν μέρος ενός νέου νόμου που επικαιροποιεί τον ποινικό κώδικα, έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς πρακτικές κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στις οποίες η Ελλάδα προσυπογράφει.

Σύμφωνα με την ομάδα εργασίας για τη χρηματοοικονομική δράση, ο παγκόσμιος οργανισμός παρακολούθησης για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ο Greco, ο οργανισμός παρακολούθησης της καταπολέμησης της διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα μετρητά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια ποινικής έρευνας πρέπει να παραμείνουν κατεψυγμένα μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι δικαστικές διαδικασίες.

Ο Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπέβαλε την τροπολογία τα πρακτικά της Τετάρτης το πρωί πριν από την τελική σύνοδο της συζήτησης για το νέο νόμο χωρίς να δώσει νομική εξήγηση για το γιατί η Ελλάδα έσπαζε με την προηγούμενη πρακτική της.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του αριστερού κόμματος αντιπολίτευσης Συρίζα, υπέβαλε γραπτή ερώτηση στον πρωθυπουργό για το θέμα. «Γιατί επιλέξατε να επιδείξετε την επιείκεια σε εγκληματίες με άσχημη θητεία σε υψηλό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον που εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους κοντά στην εξουσία. . . για προσωπικό κέρδος; «ρώτησε ο κ. Τσίπρας.

Ανάμεσα σε όσους θέλουν να επωφεληθούν από αυτή την κίνηση είναι δωδεκάδες Έλληνες πλοιοκτήτες, εξέχοντες επιχειρηματίες και πρώην τραπεζίτες που διερευνούν για παραβίαση εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ενώ τα περιουσιακά τους στοιχεία πάγωσαν μεταξύ δύο και επτά ετών, κανείς από τους κατηγορούμενους δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο.

Η κίνηση της κυβέρνησης εξέπληξε τους Έλληνες δικηγόρους και τους δικαστές, καθώς το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκε ότι θα αυξήσει τα πρότυπα στο δικαστικό σύστημα, ειδικά στα τμήματα που ασχολούνται με τη διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα, αφού κέρδισαν γενικές εκλογές τον Ιούλιο.

«Υπάρχει κάτι περισσότερο από ένα θέμα φήμης που διακυβεύεται εδώ. . . Η Ελλάδα είναι τώρα πιο πιθανό να αναπροσαρμοστεί προς τα κάτω στους διεθνείς δείκτες για το ποια είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα, με επιπτώσεις στο επενδυτικό ενδιαφέρον », δήλωσε ένας ανώτερος δικηγόρος της Αθήνας που αρνήθηκε να ονομαστεί.

Η τροπολογία απαιτεί την ίδρυση δικαστικών επιτροπών γύρω από την Ελλάδα για να εξετάσει σχεδόν 900 υποθέσεις εικαζόμενης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες εντός των επόμενων τριών μηνών και να αποφασίσει ποιο από αυτά δικαιολογεί την παράταση του παγώματος περιουσιακών στοιχείων για άλλους 18 μήνες.

Ένας υπάλληλος της ελληνικής υπηρεσίας καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των παγίων που έχουν παγώσει τα τελευταία τρία χρόνια, ύψους 1,02 δισ. Ευρώ, θα έπρεπε πιθανότατα να επιστραφούν.

«Είναι απίθανο οι επιτροπές να είναι σε θέση να εντοπίσουν πολλά περιουσιακά στοιχεία τα οποία ήταν προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας, δεδομένων των περιορισμών αυτών των χρόνων», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ένας αξιωματούχος της FATF προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα: «Εάν μια χώρα περάσει έναν νόμο που απαιτεί τα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή την τρομοκρατία να αποδεσμευτούν αυτομάτως αφού παγώσουν για συγκεκριμένη περίοδο, αλλά πριν από μια οριστική δικαστική απόφαση. . . τότε η FATF θα ανησυχεί περισσότερο. »

Πρόσθετες αναφορές του Θανάση Κουκάκη  netakias.com

ΠΗΓΗ ΝΕΤΑΚΙΑΣ

Κάθε μετανάστης θα έχει δωρεάν οικία, ρεύμα,νερό,ίντερνετ, φορολογική ασυλία… ΕΣΥ;;;

Ο ΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Διασυρμός της Ελλάδας από την ασυλία Μητσοτάκη σε Τραπεζίτες για την διαγραφή…

Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου σε εντεταλμένη υπηρεσία διάλυσης του έθνους – βιντεο

Η ΜΚΟ της Εκκλησίας θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την νομική παροχή ασύλου στους αλλόφυλους…

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΣΣΥΜΕΤΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ…

Εργαζόμενοι ΔΕΗ: Ξεκινάμε διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα, τα νησιά και την Κρήτη

«Εξαπατημένοι» Δηλώνουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ – «Καζάνι που βράζει» είναι η ελληνική κοινωνία…

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ