Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ο Λιάγκας, η «εκτόνωση» και η αθλιότητα που προάγει την κουλτούρα του βιασμού (Video)

Οι σκουπιδοεκπομπές υπάρχουν, υπήρξαν και θα υπάρχουν. Το ίδιο και αυτοί που τις παρουσιάζουν, όπως ο κ. Λιάγκας στην προκειμένη περίπτωση, το ίδιο και αυτοί που τις βλέπουν.

Η είδηση για τον «βιασμό» που υπέστη  η φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη από τον φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη της ενώ βρισκόντουσαν στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, ήταν το αντικείμενο σχολιασμού της χειρότερης ίσως σε αισθητική μεσημεριανής εκπομπής του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Λιάγκα.

Η κουλτούρα του βιασμού σε απ’ ευθείας σύνδεση

Ο κ. Λιάγκας, η δημοτική σύμβουλος Αθηναίων κυρία Γκαγκάκη και οι άλλες κυρίες και κύριοι στο πάνελ της εκπομπής συνέχισαν χωρίς υπερβολές τον «βιασμό» της κοπέλας κάνοντας πλάκα.

Δηλαδή τι μήνυμα έστειλαν στο κοινό που τους παρακολουθεί;

Μια χαρά, δεν έγινε και τίποτα μωρέ, χαβαλές να γίνεται. 

Μ’ άλλα λόγια η κουλτούρα του βιασμού σε απευθείας σύνδεση. 

Να «συνηθίζουν» τα κορίτσια ότι είναι αντικείμενα για να «εκτονωθεί» κάποιος μαζί τους και τα αγόρια ότι μπορούν να το κάνουν…  και μετά θα γίνουν ριάλιτι στον Λιάγκα και τον κάθε (σά)λιαγκα (όπως τον αποκαλεί μεγάλη μερίδα χρηστών στα social media)

Όλα στο βωμό της τηλεθέασης. 

Δεν έχει αξία να πεις να παρέμβει η ΕΣΗΕΑ, το ΕΣΡ (που φυσικά πρέπει να το κάνουν και μάλιστα με αυστηρές ποινές). Η χθεσινή εκπομπή του ΣΚΑΪ θα μείνει ως μνημείο έμφυλης βίας, μισογυνισμού και σεξισμού.

Σε μια εποχή που η βία εναντίον γυναικών αυξάνεται, ο χαβαλές με την άθλια πράξη ενός άντρα που θέλει να «εκτονωθεί» σε μια γυναίκα από τηλεοράσεως είναι πραγματικά ό,τι χειρότερο έχει επιδείξει η ιδιωτική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια.

Πραγματικά οι λέξεις είναι φτωχές για να συνεχίσει κάποιος την κριτική του, τουλάχιστον οι λέξεις που δεν επιφέρουν νομικά αποτελέσματα.




ARVE

ΠΗΓΗ documentonews 

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ