Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Στροφή 180° Κ.Μητσοτάκη: Άσυλο «express» – Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κι εργασία στους παράνομους μετανάστες.. ΤΥΧΑΙΟ;;;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, σε μία στροφή 180 μοιρών από τη μέχρι τώρα «σκληρή» του στάση στο μεταναστευτικό, προανήγγειλε μέτρα τα οποία ουσιαστικά θα μονιμοποιήσουν τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ.

Όχι μόνο το άσυλο θα δίνεται σε 6 αντί για 9 μήνες , άγνωστο πως θα γίνεται ο έλεγχος) αλλά μάλιστα όσοι «μονιμοποιούνται» θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μαζί τους σχεδόν όλη τους την οικογένεια, ενώ το κράτος θα αναλαμβάνει και την εύρεση εργασίας(!) στους αλλοδαπούς την ώρα που οι νέοι Έλληνες είναι άνεργοι και φεύγουν σωρηδόν για το εξωτερικό.

Επιπλέον η απαγόρευση έκδοσης ΑΜΚΑ για τους παράνομους μετανάστες είχε μικρή διάρκεια, αφού όσοι μονιμοποιηθούν θα έχουν και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο “πρωθυπουργός” αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας των συνόρων και «τον αναγκαίο διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και μεταναστών» καθώς και τους κανόνες «υπό τους οποίους -όσοι το δικαιούνται- θα παραμένουν εδώ, σε ανθρώπινες συνθήκες». 

Και ότι η ιδεοληψία των «μεταναστών που λιάζονται» θέλει τόλμη και χρόνο, ώστε να μετατραπεί σε μια καθημερινότητα «κράτους και πολιτών που νοιάζονται».

Το νομοσχέδιο όπως είπε υλοποιεί τρεις κομβικές αρχές:

Πρώτον, κωδικοποιεί 5 διαφορετικούς νόμους, ένα Προεδρικό Διάταγμα και δεκάδες διάσπαρτες διατάξεις ή μεταφορές Οδηγιών. Όλα αυτά τα εναρμονίζει με το κοινοτικό Δίκαιο και τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.

Δεύτερον, απλοποιεί και συντομεύει τη χορήγηση ασύλου στους «αληθινούς πρόσφυγες», δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά και στις οικογένειες, στις οποίες, παρέχει αμέσως πρόσβαση σε Υγεία και Εκπαίδευση(!).

Να σημειώσουμε βέβαια ότι παιδιά και οικογένειες έχουν και σχεδόν όλοι μαχητές του ISIS. 

Δηλαδή αν ερχόταν εδώ ο αλ-Μπαγκντάντι με τα 11 παιδιά του θα του δίναμε άσυλο, υγεία και περίθαλψη;

Και τρίτον, εντάσσει όσους ζητούν προστασία σε ένα πλαίσιο σεβασμού και συνεργασίας με τις ελληνικές Αρχές.

«Όσοι παρελκυστικά θα διεκδικούν άσυλο, αλλά θα προσβάλλουν τη χώρα μας, δεν θα έχουν θέση εδώ», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Βέβαια μέχρι στιγμής με τα επεισόδια, τα μαχαιρώματα, τους εμπρησμούς, τις κλοπές , τις ληστειες και τις δολοφονίες στα hotspots μάλλον οι περισσότεροι την έχουν «προσβάλλει» ήδη και θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται στον δρόμο της επιστροφής. 

Εκτός αν όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν «προσβολές» για την κυβέρνηση και τον “Πρωθυπουργό”. ΧΩΡΙΣ ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε πως το νομοσχέδιο κινείται σε διπλή κατεύθυνση: «Αυστηροί κανόνες, που βάζουν τέλος σε παρανομίες και αυθαιρεσίες (χαχαχα), αλλά και ευαισθησία, που παρέχει πρόσθετα δικαιώματα στους αδικημένους»(ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ). Έτσι, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «στο εξής, κάθε αίτηση θα πρέπει να εξετάζεται μέσα σε 6 μήνες αντί για 9 όπως ίσχυε. Και η απόφαση θα δίνεται στον ενδιαφερόμενο μέσα σε 10 ημέρες αντί για 20.

Αν, όμως, στο μεταξύ, ο αιτών δεν συνεργάζεται με τις Αρχές ή έχει αποχωρήσει από τη χώρα χωρίς άδεια, το αίτημά του θα κρίνεται αυτομάτως αβάσιμο. Και θα είναι υποψήφιος προς αναχώρηση. Γι’ αυτό, άλλωστε και με το νέο σύστημα θα εξετάζονται πρώτα οι περιπτώσεις ευάλωτων προσώπων, αλλά και ατόμων με παραβατική συμπεριφορά».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, πως από τις προϋποθέσεις ευαλωτότητας, απαλείφεται το «μετατραυματικό στρες» ,όμως στα «ευάλωτα» και προς προστασία άτομα εντάσσονται, πλέον, όλοι οι ανήλικοι -και όχι μόνο οι ασυνόδευτοι.

Επιπλέον, μέλη της οικογένειας του αιτούντος θα θεωρούνται, πλέον, εκτός των συζύγων και των παιδιών, και ο εκτός γάμου σύντροφός του ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τα εκτός γάμου τέκνα του και τους γονείς του, αλλά και για όποιον, γενικά, έχει την επιμέλεια ενός ανήλικου παιδιού.

Με λίγα λόγια κάποιος παράνομος μετανάστης θα μπορεί να φέρνει στην Ελλάδα σχεδόν όλη του την οικογένεια.

Ακόμη, τόνισε πως οι ανήλικοι, θα εισάγονται στις αντίστοιχες βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αν οι γονείς τους δεν τηρούν αυτήν την υποχρέωση, θα έχουν κυρώσεις. Πρόσθεσε επίσης ότι όλοι οι «νόμιμοι πρόσφυγες» θα έχουν πρόσβαση στην Υγεία και στην Εργασία: Ένας ειδικός αριθμός θα τους δίνει πρόσβαση στην περίθαλψη.

«Ύστερα από έξι μήνες θα εντάσσονται σε ειδικά προγράμματα απασχόλησης, ώστε να πάψει η Ελλάδα να προσελκύει αλλοδαπούς, οι οποίοι μέχρι σήμερα ζητούσαν διεθνή προστασία μόνο και μόνο για να βρουν μία δουλειά σε άλλο κράτος», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για ελλείψεις και αντιφάσεις, οι οποίες μέχρι τώρα επέτρεπαν «λάθη, καθυστερήσεις και εικόνες χάους», για να συμπληρώσει ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε «χιλιάδες ανθρώπους στοιβαγμένους στα νησιά και διάσπαρτους στην ενδοχώρα, εγκαταστάσεις, όπως το αίσχος της Μόριας, 70.000 αιτήσεις ασύλου να παραμένουν εκκρεμείς και, παρά τις τεράστιες σπατάλες που ήδη ερευνά η OLAF, μόνο το 22% των ευρωπαϊκών κονδυλίων να έχει αξιοποιηθεί!».

Τέλος, επισήμανε πως έγιναν μόλις 1.806 επιστροφές, κάτι που αποδεικνύει ότι το σύστημα ασύλου ήταν σε παράλυση.

ΠΗΓΗ greekaffair

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.