Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΔΙΚΑΙΩΣ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΔΗΕ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ
ΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΦΕΣΩΣΕ
ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΗ ΘΕΣΗ .
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ
ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΟΥ
ΔΛΔ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΣ  
Ταγκουλης Γεωργιος

Τον δικαιώνει για το… κανόνι

Απόστολος Λυκεσάς 21.10.2019, 20:43 efsyn

Τον Οκτώβριο 2015 η οικογένεια Μπακατσέλου έκλεισε την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» αφήνοντας «φέσι» 27 εκατ. ευρώ σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, Δημόσιο και 108 εργαζόμενους, στους οποίους οφείλει 3,45 εκατ., στον δρόμο. Σήμερα η κυβέρνηση ανταμείβει τον άλλοτε αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Νίκο Μπακατσέλο, διορίζοντάς τον πρόεδρο στον ΔΕΔΔΗΕ.

«Την υπογραφή της οικογένειας Μπακατσέλου, με τη συνενοχή των εκδοτών Φώτη Μπόμπολα και Σταύρου Ψυχάρη, έχει το αναξιοπρεπές τέλος της εφημερίδας “Αγγελιοφόρος”», έγραφε η ανακοίνωση των συνδικαλιστικών σωματείων της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤΘ που εκδόθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2015.

Αυτά όμως σήμερα είναι… ιστορικές λεπτομέρειες, γι’ αυτό και τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Νικόλαος Μπακατσέλος διορίζεται στη θέση του προέδρου του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ θα προβεί και… σε προτάσεις για τη Δικαιοσύνη και το δικαστικό σύστημα (σε αυριανή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης της «διαΝΕΟσις» πλάι σε υπουργούς, δικαστικούς, βουλευτές…)! Τέσσερα χρόνια χρειάστηκε για να… δικαιωθεί η επιχειρηματική οικογένεια και να σβήσει την κηλίδα της αφερεγγυότητας.

Οπως λένε πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», ο Ν. Μπακατσέλος είχε αναλάβει να στρώσει το έδαφος για το «κανόνι» της εταιρείας, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα της οικογένειας, που άφησε στον δρόμο 108 οικογένειες.

Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε., όταν έκλεισε, άφησε «φέσι» πάνω από 27 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο. Οι συνολικές απαιτήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εισπράξει ούτε σεντ, αγγίζουν τα 3,45 εκατ. ευρώ

Ο… τεχνοκράτης

Ο Νικόλαος Μπακατσέλος εμφανίστηκε στην εφημερίδα ως τεχνοκράτης και κατάφερε να κοιμίσει το προσωπικό της καθώς οι περισσότεροι πίστεψαν ότι θα βρει τον τρόπο να διασώσει την επιχείρηση.

Ωστόσο, αφού έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μη μείνουν οικονομικά βάρη στην πλάτη της επιχειρηματικής οικογένειας, έδωσε τη σκυτάλη στον αδερφό του Βασίλη Μπακατσέλο, στα χέρια του οποίου «έσκασε» και το «κανόνι» της πτώχευσης.

Τώρα σε συνεντεύξεις του με την ιδιότητα του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κάνει λόγο για συνθήκες στην ελληνική οικονομία «που δημιουργούν ένα παράθυρο ευκαιρίας για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την κανονικότητα».

Μάλιστα συνεχίζει να βάζει στο βιογραφικό του ότι διετέλεσε «μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε.».

Ενδέχεται να νιώθει και περήφανος για το… έργο που άφησε στην εταιρεία και ίσως να στέλνει και ένα μήνυμα προς τους συναδέλφους του βιομηχάνους.

PHGH EFSYN

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.