Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

ΜΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
ΑΣΥΛΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ.

Η ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΩΞΗ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΤΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
Η ΔΕ ΕΓΚΛΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΟΜΙΚΑ Η ΦΥΣΙΚΑ ΘΙΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
ΔΛΔ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΩΞΗ

ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ
ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ
ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΜΠΑΙΝΩΝΤΑΣ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ 230ΔΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΟΠΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΩΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ
ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΣΗ
ΣΥΝ ΕΛΘΕ ΚΑΙ ΕΝΩΣΟΥ
ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ
ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΠΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΟΥ
ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΗ
ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Αδωνις : “Δεν δίνουμε ασυλία στα στελέχη των τραπεζών. Νομοθετούμε την ποινική δίωξη κατ΄ έγκληση, αντί της μέχρι τώρα αυτεπάγγελτης δίωξης, γιατί θέλουμε να αισθάνεστε νομικά ασφαλείς,

ΚΑΙ ΝΑ ΕΔΩ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ταγκουλης Γεωργιος

Τον Νοέμβριο ο νόμος για προστασία τραπεζικών στελεχών – Άδωνις: «Θέλουμε να αισθάνεστε νομικά ασφαλείς»!

Εντός Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους η παροχή νομικής κάλυψης στα στελέχη των τραπεζών για να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων που κρίνονται βιώσιμα.

Την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει τον Νοέμβριο την παροχή προστασίας στα στελέχη των τραπεζών έκανε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Με την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου τα τραπεζικά στελέχη δεν θα κινδυνεύουν από αυτεπάγγελτες διώξεις,

Όπως είπε ο υπουργός, μιλώντας στο 11ο Risk and Management Compliance Forum, η κυβέρνηση κινείται με μεγάλη ταχύτητα στο θέμα της κατ΄ έγκληση ποινικής δίωξης που έχουν ζητήσει οι τράπεζες, για να μπορούν να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις είτε για την αναδιάρθρωση βιώσιμων επιχειρήσεων είτε για την πτώχευση μη βιώσιμων και να εξυγιανθεί η Οικονομία.

“Δεν δίνουμε ασυλία στα στελέχη των τραπεζών. Νομοθετούμε την ποινική δίωξη κατ΄ έγκληση, αντί της μέχρι τώρα αυτεπάγγελτης δίωξης, γιατί θέλουμε να αισθάνεστε νομικά ασφαλείς, να μην μπορεί κακόβουλα, ο ανταγωνισμός μεταξύ επιχειρήσεων να μπλοκάρει τις αναδιαρθρώσεις και να κάνετε γρήγορα και σωστά την δουλειά σας. Εκεί που πρόκειται για το κοινό συμφέρον, δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε εγωισμοί, ούτε άλλα κίνητρα και να παίρνει 2 χρόνια για να γίνει μια αναδιάρθρωση. Μας ενδιαφέρει η Οικονομία να πάρει μπρος, τα κόκκινα δάνεια να καθαρίσουν, οι επιχειρήσεις που μπορούν να σωθούν και η Οικονομία να έχει την ευκαιρία να αναπνεύσει”, είπε ο υπουργός. Με τον στόχο αυτό, η κυβέρνηση ετοιμάζει και το νέο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού που θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένος, απαλλάσσοντας τα στελέχη τραπεζών και Δημοσίου από το βάρος της υπογραφής αναδιαρθρώσεων.

“Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε τις ανησυχίες σας. Τώρα πρέπει και εσείς να αντιληφθείτε τις δικές μας ανησυχίες”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απευθυνόμενος στους τραπεζίτες, καλώντας τους να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι έχουν να κάνουν με μία κυβέρνηση που έχει πραγματική διάθεση να βρει λύσεις, αλλά και με μια συγκυρία που δεν πρέπει να χαθεί.

“Η διεθνής συγκυρία των αρνητικών επιτοκίων μάς προσφέρει μια ευκαιρία που κανείς δεν εγγυάται ότι θα ξαναέρθει. Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί. Το στοίχημα της ανάπτυξης δεν είναι μόνο της κυβέρνησης. Είναι όλων μας, και των τραπεζών. Είναι κοινή μας ευθύνη να κάνουμε πραγματικότητα την δυναμική που έχει η Ελλάδα να γίνει η “νέα Πορτογαλία” και το αναπτυξιακό θαύμα της Ευρώπης. Ο χρόνος είναι χρήμα και αν λήξει η ευκαιρία, δεν έχει νόημα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζετε πολύ καλύτερα οι τραπεζίτες από εμένα που είμαι ένας απλός βιβλιοπώλης”, είπε χαρακτηριστικά στους τραπεζίτες ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Καταλήγοντας ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε πως “η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή για να ακούσω κάθε αίτημά σας, οι τραπεζίτες δεν θα είναι ο εύκολος στόχος που θα δέχεται τα βέλη και τα πυρά όσων θέλουν να βρίσουν τις τράπεζες ή το κράτος”!

ΠΗΓΗ ΤΟΠΟΝΤΙΚΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ