Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Σε παύση η Συμφωνία των Πρεσπών» ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των Σκοπίων Πενταρόβσκι

Ο πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόβσκι δήλωσε στην ελληνική τηλεόραση Alpha ότι η μελλοντική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα τεθεί σε αναμονή, μέχρις ότου επιτραπεί στα Σκόπια να ανοίξουν τις ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ.

Η εξέλιξη αυτή κλονίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη που εναντιώθηκε προσχηματικά στην επικύρωση της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ και δηλώνει έκτοτε σε όλους τους τόνους πως θα την σεβαστεί και ότι αυτή δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε πως υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης ή συνολικής λύσης της.

Μείζον ερώτημα ανακύπτει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας των Σκοπίων και τον επερχόμενο Πρωθυπουργό να αμφισβητούν τις Πρέσπες, πώς νιώθει που είναι πια ο μόνος που «σέβεται και εφαρμόζει την Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ»; Ήδη φωνές στην Ελλάδα ζητούν την παραίτηση Μητσοτάκη, την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με βάση το άρθρο 41, την προκήρυξη εκλογών με ζητούμενο την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για την Συμφωνία των Πρεσπών από επόμενη ελληνική κυβέρνηση.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι ο Pendarovski μιλάει εκ μέρους της κυβέρνησης Zaev, αυτό συνιστά ένα σημαντικό νέο πλήγμα στην επιβαλλόμενη αλλαγή ονόματος. Ο Zaev άρχισε να εφαρμόζει την εγχώρια ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», παρά το άρθρο της Συνθήκης της Πρέσπας που συνδέει την εφαρμογή του με την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ. Το σοκ από τις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα φαίνεται να έχει προκαλέσει άγχος στην κυβέρνηση των Σκοπίων (και της Ελλάδος).

«Μιλώντας για το σύνολο του πακέτου, εφαρμόσαμε ήδη το νέο όνομα στο εσωτερικό και μπορώ να σας πω ότι ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι για εμάς», είπε ο Pendarovski στον Alpha.

Ο Πενταρόφσκι επέμεινε ότι ολόκληρος ο σκοπός της συμφωνίας ήταν να απεμπλακεί η ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ και είπε ότι δεν είναι καθόλου δίκαιο να βλέπουμε και πάλι τις συνομιλίες να βαλτώνου. «Θέλαμε να είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά τώρα δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση».

Από την πλευρά του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, ο διεθνής γραμματέας του Timco Mucunski, επίσης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Ελλάδας, κατέστησε σαφές ότι η συνθήκη της Πρέσπας θα αμφισβητηθεί από τα Σκόπια. Ο Μουκούνσκι, ο οποίος αρνείται να χρησιμοποιήσει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε ότι θα γίνει ευκολότερο να αλλάξει σε «Μακεδονία,¨όταν η πΓΔΜ βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

on




ARVE

ΠΗΓΗ aristeia.site

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟΥ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΜΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟ ΔΙΑ-ΣΤΑΣΗ

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

“Πρόσφυγας” άσυλο… Σας λένε ψέματα!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ.

Δείτε γιατί έρχονται οι “πρόσφυγες” στην Ελλάδα και πως τους περιμένουν οι… free τραπεζικές…

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΕ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ…

ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 5-10-2019

ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Δόθηκε η εντολή από τον ΟΗΕ: Ξεκινάει ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ στην Ελλάδα…

Μέγα διεθνές σκάνδαλο με ΜΚΟ στην Ελλάδα. Η Advocates Abroad εκπαιδεύει…

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ – Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ…

Ὀ κόκκινος θάνατος, ἡ πανοῦκλα τοῦ 20ου αἰ. Κομμουνισμός !

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ!.. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ?? ΜΠΡΑΒΟ

Πώς οι εταιρείες χειραγωγούν μέσω των κοινωνικών δικτύων;

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΕΚΚΛΗΤΟΥ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΣΚΑ 19-10-2019

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ