Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Χάνεται ο έλεγχος στη Σουηδία: Αυξάνονται ραγδαία οι βομβιστικές επιθέσεις οι βιασμοί και οι ληστείες (ηδη έχουν αρχίσει και στην Ελλάδα αλλά υπάρχει κυβερνητικό απαγορευτικό στα κανάλια για να μην αγανακτήσεις)

“Löfven, χάσατε τον έλεγχο της Σουηδίας”, δήλωσε πρόσφατα σε ένα άρθρο της ημερήσιας εφημερίδας Aftonbladet, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του κεντροδεξιού μετριοπαθούς κόμματος, Ulf Kristersson, στο οποίο επικρίνει τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Stefan Löfven καθώς αδυνατεί να λύσει μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Σουηδίας. Σύμφωνα με τον Kristersson:

Παρουσίαση Freepen.gr 
“Δύο τομείς τους οποίους έχουμε προτεραιότητα είναι ο νόμος και η τάξη και η ένταξη, επειδή τα μεγαλύτερα προβλήματα της Σουηδίας είναι τώρα αυτά”.
 
“Πέρυσι, σημειώθηκαν 306 πυροβολισμοί και πυροβολήθηκαν 45 άνθρωποι. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αριθμός των νεκρών έχει διπλασιαστεί από το 2014. Κατά την ίδια περίοδο, ο αριθμός των ατόμων που έχουν υποστεί σeξουαλική κακοποίηση έχει τριπλασιαστεί σύμφωνα με την BRÅ [το σουηδικό συμβούλιο πρόληψης του εγκλήματος] …
 
“Απαιτούνται συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, τις έχουμε προτείνει – οι σοσιαλδημοκράτες λένε όχι …
 
Ταυτόχρονα, έχουμε μια κρίση ένταξης: Περισσότεροι από τους μισούς άνεργους γεννιούνται εκτός της Σουηδίας. Στις περιοχές αποκλεισμού μας [utanförskapsområden] υπάρχουν σχολεία όπου ούτε καν οι μισοί από τους φοιτητές περνούν όλα τα μαθήματα … Πολλά παιδιά που γεννιούνται στη Σουηδία μιλούν σπάνια σουηδικά και υπάρχει εκτεταμένη καταστολή [στο όνομα] της κουλτούρας τιμής. Και εδώ ζητήσαμε μεταρρυθμίσεις, αλλά οι Σοσιαλδημοκράτες λένε όχι.
 
“Η ενσωμάτωση και η μετανάστευση συνδέονται και, ως εκ τούτου, απαιτείται μια μακροπρόθεσμη και αυστηρή πολιτική μετανάστευσης, η οποία θα πρέπει να αποτελεί τον βασικό κανόνα για τις προσωρινές άδειες διαμονής και τις απαιτήσεις οικονομικής αυτάρκειας για την οικογενειακή επανένωση.

“Απαιτήσεις για γνώση σουηδικής και οικονομικής αυτάρκειας [πρέπει να είναι προϋποθέσεις] για άδεια μόνιμης διαμονής.”

Η κριτική του Kristersson αποδεικνύει ότι η πολιτική τάση στη Σουηδία έχει πλήρη επίγνωση των θεμελιωδών προβλημάτων της χώρας. Αυτή η κριτική είναι ιδιαίτερα σημαντική από το Μετριοπαθές Κόμμα: ο προκάτοχος του Kristersson, Frederik Reinfeldt, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της Σουηδίας από το 2006 έως το 2014 και πρόεδρος του Μεσολαβητικού Κόμματος από το 2003 έως το 2015, δεν συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες. Το 2014, ο Reinfeldt κάλεσε τους Σουηδούς να «ανοίξουν τις καρδιές τους» στους πρόσφυγες του κόσμου.
Θα κοστίσει χρήματα, δεν θα είμαστε σε θέση να αντέξουμε τόσο πολύ, αλλά [αυτοί είναι] πραγματικά άνθρωποι που φεύγουν για τη ζωή τους
Ο Kristersson, σε αντίθεση με την σημερινή σουηδική κυβέρνηση, φαίνεται να έχει ξυπνήσει όσον αφορά την πραγματικότητα της Σουηδίας.

Μία από τις πραγματικότητες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικών Παρεμβάσεων της Σουηδίας (MSB) – η κρατική αρχή για την προστασία και την ετοιμότητα της κοινότητας – είναι ότι η τρομοκρατία αποτελεί πλέον απειλή παντού στη Σουηδία και, επομένως, ακόμη μικρότεροι δήμοι πρέπει να προετοιμαστούν για τρομοκρατικές ενέργειες που μπορεί να συμβούν.

“Πρώτα απ ‘όλα,” είπε ο Jonas Eriksson, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια στο δημόσιο περιβάλλον του MSB, “πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε μικρότερες πόλεις … Στη συνέχεια, πρέπει να σκεφτείτε τι υπάρχει στον δήμο που μπορεί να είναι ευάλωτο και ευαίσθητο. ” Η δήλωση ήρθε μετά την αστυνομία που παρεμπόδισε ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια στην πόλη Östersund τον Αύγουστο.

Ο ύποπτος προσπαθούσε να οδηγήσει σε πλήθος και να πέσει πάνω στους ανθρώπους, σύμφωνα με την Aftonbladet. Διερευνάται επίσης για διασυνδέσεις με τον Rakhmat Akilov, τρομοκράτη ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία πέντε ατόμων με ρίχνοντας ένα φορτηγό σε πολυκατάστημα στην κεντρική Στοκχόλμη τον Απρίλιο του 2017.

Από τις αρχές του 2019 έως τα τέλη Ιουλίου, υπήρξαν 120 βομβιστικές επιθέσεις στη Σουηδία, σύμφωνα με στατιστικές της αστυνομίας. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αύξηση 45% την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν πραγματοποιήθηκαν 83 βομβιστικές επιθέσεις.

Το νότιο τμήμα της Σουηδίας έχει πληγεί ιδιαίτερα, με 44 τέτοιες επιθέσεις. “Επί του παρόντος, μπορούμε μόνο να σκεφτούμε πραγματικά τους λόγους για τους οποίους έχουμε αυξημένο πρόβλημα με το έγκλημα και τον αποκλεισμό“, δήλωσε η Petra Stenkula, επικεφαλής ερευνητής στην περιοχή της αστυνομίας νότια. “Είναι πιθανό ότι η παροχή δυναμίτη είναι καλή, ενώ η προσφορά είναι κάπως πιο περιορισμένη όταν πρόκειται για όπλα σήμερα σε σύγκριση με πριν”.
Στη νότια σουηδική πόλη Landskrona μόνο – περίπου 35.000 κατοίκων – από το Δεκέμβριο του 2018, υπήρξαν επτά εκρήξεις ή βομβιστικές επιθέσεις. Τον Αύγουστο, η είσοδος στο Δημαρχείο της Landskrona ανατινάχτηκε.
«Όσοι το κάνουν αυτό θέλουν να διαταράξουν την οργανωμένη κοινωνία. Δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Torkild Strandberg από το Φιλελεύθερο Κόμμα.
Τον Αύγουστο, μια άλλη πόλη στο νότιο τμήμα της Σουηδίας, το Linköping, γνώρισε τη δεύτερη έκρηξή του για φέτος. Η αστυνομία βρήκε ένα αντικείμενο που υποπτευόταν ότι ήταν εκρηκτικά. Όταν καταστράφηκε από την αντιτρομοκρατική, σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη. Καταστράφηκε μια αποθήκη της αστυνομίας και κατέστρεψε πολλά άλλα κτίρια. Στις αρχές Ιουνίου, επίσης στο Linköping, μια έκρηξη σημειώθηκε σε ένα κτίριο κατοικιών. Τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι για το περιστατικό ευθύνεται κάποια συμμορία.
Η συνεχής ανασφάλεια που προκαλούν αυτά τα περιστατικά σημαίνει ότι η ζήτηση για υπηρεσίες φύλαξης και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας έχει αυξηθεί δραματικά. Τόσο οι ιδιωτικές εταιρείες όσο και οι δήμοι ζήτησαν να προσλάβουν περισσότερους φρουρούς ασφαλείας. Σύμφωνα με τον Hans Tjernström, διευθυντή τύπου του σουηδικού εμπορίου, ένα μέσο κατάστημα καταναλώνει περίπου 600.000 κορώνες (62.000 δολάρια) ετησίως σε φύλακες και άλλα αντικείμενα που έχουν σχέση με την ασφάλεια. Σύμφωνα με μια πηγή βιομηχανίας ασφάλειας, τα επόμενα τρία χρόνια, οι εταιρείες ασφάλειας θα πρέπει να προσλάβουν 5.300 περισσότερους υπαλλήλους.
Οι βιασμοί και οι σeξουαλικές επιθέσεις συνεχίζονται επίσης. Μόνο στην Ουψάλα, μια γραφική σουηδική πανεπιστημιακή πόλη, όπου το 80% των κοριτσιών δεν αισθάνονται ασφαλείς στο κέντρο της πόλης, τέσσερις βιασμοί ή απόπειρες βιασμών έλαβαν χώρα στις αρχές Αυγούστου εντός τεσσάρων ημερών. Στη Στοκχόλμη, πραγματοποιήθηκαν δύο βιασμοί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ νεολαίας «Είμαστε στη Στοκχόλμη» τον Αύγουστο, εκτός από περίπου δώδεκα άλλα παρόμοια αδικήματα. Στο καλοκαιρινό φεστιβάλ «Piteå Dances and Laughs» στο Piteå, πραγματοποιήθηκε ένας άλλος ομαδικός βιασμός, με δέκα άνδρες.
Σε πρόσφατη επίσκεψη στο Aftonbladet, ένας βουλευτής για το κεντροδεξιό κόμμα, η Josefin Malmqvist, απηύθυνε έκκληση στον Morgan Johansson, ο οποίος είναι Υπουργός Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, να «σταματήσουν οι βιασμοί – . ” Στο άρθρο της, η Malmqvist έγραψε:
Η έκθεση σε σeξουαλικά εγκλήματα αυξήθηκε απότομα κατά τη διάρκεια της θητείας του Morgan Johansson (S) ως Υπουργού Δικαιοσύνης: για τρίτη συνεχή χρονιά, ο αριθμός των αναφερθέντων βιασμών το 2018 αυξήθηκε σε 20 αναφερόμενους βιασμούς την ημέρα. Οι βιασμοί αυξήθηκαν κατά 14 τοις εκατό … Στη Σουηδία – μια από τις πιο ισότιμες χώρες του κόσμου – η ελευθερία των γυναικών μειώνεται, καθώς οι γυναίκες δεν έχουν την ίδια ευκαιρία να κινούνται ελεύθερα στους δρόμους και τις πλατείες χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για την έκθεση τους στο έγκλημα, κι αυτό αποτελεί σοβαρό περιορισμό της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης των γυναικών. Όσο περισσότερες γυναίκες αναφέρουν αδικήματα παρενόχλησης, το ποσοστό των εξιχνιασθέντων βιασμών εξακολουθεί να είναι τρομακτικά χαμηλό. Μια ανασκόπηση των βιασμών που αναφέρθηκαν τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι μόνο 5 στους 100 βιασμούς οδήγησαν σε καταδίκη“.

Και κατέληξε:

Το Μάιο του 2018, η πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση του μετριοπαθούς κόμματος για τη σύσφιγξη του καθεστώτος των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά δεν έχει συμβεί τίποτα, κι είναι καιρός ο Υπουργός Δικαιοσύνης (S) να αρχίσει να ενεργεί για τις γυναίκες της Σουηδίας“.

Μια άλλη ομάδα πληθυσμού που υποφέρει λόγω έλλειψης νόμου και τάξης στη Σουηδία είναι τα παιδιά. Σύμφωνα με την BRÅ, τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε σημαντική αύξηση των ληστειών κατά των νέων. Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια, ο αριθμός των ληστειών κατά των ατόμων κάτω των 18 ετών έχει αυξηθεί σημαντικά, από 1.084 αναφερόμενες ληστείες το 2015 σε 1.896 το 2018 – αύξηση κατά 75%. Υπάρχουν ήδη 1.247 αναφορές ληστείας κατά των νέων το 2019 μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον Sven Granath, εγκληματολόγο με τη σουηδική αστυνομία, η αύξηση των ληστειών κατά των νέων μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχει γίνει πιο δύσκολο να ληστέψουν οι ηλικιωμένοι ή να κλέψουν τα καταστήματα. “Έχει γίνει πιο δύσκολο και μετά πηγαίνουν σε μια ομάδα που δεν μπορεί να προστατευθεί, αλλά έχουν και αυτό που θέλουν άλλοι νέοι, όπως τα μοτοποδήλατα, τα τηλέφωνα και τα κοσμήματα”, δήλωσε ο Granath.

Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός Löfven (η κυβέρνηση βασικά διότι δεν κυβερνά μόνος του ο πρωθυπουργός ) έχει πράγματι χάσει τον έλεγχο της Σουηδίας.

ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 5-10-2019

Η Δήμαρχος Πεντέλης αποκαλύπτει πόσο “ανήλικοι” είναι οι Αφγανοί που θα έρθουν στο Αμαλία…

“Πρόσφυγας” άσυλο… Σας λένε ψέματα!

ΣΕ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΜΠΟΥΝ…

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΑΣ 17-10-2019

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΦΥΛΑΚΗ 6-10-2019

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 13-10-2019

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ 19/5/2018 (απομαγνητοφώνηση+ΒΙΝΤΕΟ)

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ