Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Δόθηκε η εντολή από τον ΟΗΕ: Ξεκινάει ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ)

Ξεκινάει με τη βούλα του ΟΗΕ η μαζική μετακίνηση μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Εντολή στην κυβέρνηση να μετακινήσει επειγόντως χιλιάδες αιτούντες άσυλο από τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών στην ενδοχώρα έδωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο διεθνής οργανισμός σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Λέσβο, τη Σάμο και την Κω «κρίσιμη» και τις συνθήκες «ανεπαρκείς και επισφαλείς». Αναφέρει επίσης, ότι η Ελλάδα έχει δεχθεί φέτος τις περισσότερες αφίξεις στην περιοχή της Μεσογείου (περίπου 45.600 από τις 77.400 αφίξεις).

Με εντολή κυβέρνησης ΧΩΡΙΣ ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ… ΓΙΑΤΙ Ο ΟΗΕ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΤΑ  ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΑΝΕΧΕΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ??????

Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τα σχέδια για τη μεταφορά στην ενδοχώρα για πάνω από 5.000 αιτούντες άσυλο που έχουν ήδη λάβει έγκριση για να συνεχίσουν τη διαδικασία ασύλουταυτόχρονα με τη δημιουργία νέων θέσεων στέγασης στην ηπειρωτική Ελλάδα, «όπου τα περισσότερα κέντρα λειτουργούν στα όρια της χωρητικότητάς τους». Η παραμονή των ανθρώπων σε αυτές τις ανεπαρκείς και επισφαλείς συνθήκες στα νησιά είναι απάνθρωπη και πρέπει να σταματήσει, τονίζει.

Καλωσορίζουμε τα όσα είπε η ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με το ότι ανακούφιση της πίεσης από τα νησιά και η προστασία των ασυνόδευτων παιδιών συνιστούν προτεραιότητα για κείνη. Λαμβάνουμε επίσης υπόψη τα μέτρα της κυβέρνησης για την επιτάχυνση και την αυστηροποίηση των διαδικασιών του ασύλου και για τη διαχείριση των ροών προς την Ελλάδα, που ανακοινώθηκαν στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Αναμένουμε να λάβουμε περισσότερες λεπτομέρειες γραπτώς στις οποίες μπορούμε να παρέχουμε σχόλια.

Ωστόσο, συνεχίζει λέγοντας πως «απαιτούνται επείγοντα μέτρα και καλούμε τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τα σχέδια για τη μεταφορά πάνω από 5.000 αιτούντων άσυλο που έχουν ήδη λάβει έγκριση για να συνεχίσουν τη διαδικασία ασύλου στην ενδοχώρα.

Παράλληλα, πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις στέγασης ώστε να μη μεταφερθεί η πίεση από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου τα περισσότερα κέντρα λειτουργούν στα όρια της χωρητικότητας τους. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στις μεταφορές προς την ενδοχώρα και τον Οκτώβριο κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης».

«Χρειάζονται επίσης πιο μακροπρόθεσμες λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης των προσφύγων για να γίνουν αυτάρκεις και να ενταχθούν στην Ελλάδα», τονίζει.

Η Ύπατη Αρμοστεία συνεχίζει να συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές για να ενισχυθεί η δυνατότητα ανταπόκρισης στις τρέχουσες προκλήσεις. Όπως σημειώνει, «διαχειριζόμαστε πάνω από 25.000 θέσεις στέγασης σε διαμερίσματα για κάποιους από τους πλέον ευάλωτους αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Περίπου 75.000 άνθρωποι λαμβάνουν μηνιαίως οικονομική βοήθεια μέσω προπληρωμένων καρτών στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.

Η Ύπατη Αρμοστεία είναι έτοιμη, με τη συνεχή στήριξη της Ε.Ε. και άλλων δωρητών, να διευρύνει τη στήριξή της μέσω ενός προγράμματος παροχής οικονομικής βοήθειας για στέγαση, που θα δώσει τη δυνατότητα στους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι έχουν λάβει τη σχετική έγκριση, να μετακινηθούν από τα νησιά και να εγκατασταθούν μόνοι τους στην ενδοχώρα».

Ο διεθνής οργανισμός, στην ανακοίνωσή του αποφεύγει να σχολιάσει τα μέτρα επιτάχυνσης και αυστηροποίησης των διαδικασιών ασύλου, που ανακοινώθηκαν χτες, καθώς αναμένει να λάβει γραπτώς περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα η Λέσβος εκπέμπει S.O.S. Η Μόρια έχει γεμίσει και διαρκώς καταφθάνουν νέοι μετανάστες. Ειδικότερα, συνολικά 703 μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι τις 12 σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου το μεσημέρι, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα στατιστικά των τελευταίων χρόνων ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας με τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές ιδίως προς τη Λέσβο. Συγκεκριμένα την Τρίτη 1 Οκτωβρίου πέρασαν 335 άτομα, 177 χθες Τετάρτη και 191 σήμερα.

Ο πληθυσμός του καταυλισμού μέσα και έξω από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας ξεπερνά επίσημα πλέον τις 13.000, φτάνοντας με όσους αποβιβάσθηκαν σήμερα τις 13.198! Για την ερχόμενη Κυριακή έχει προγραμματισθεί η μετακίνηση 570 προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι μέσω Πειραιά θα μεταφερθούν σε δομές στην υπόλοιπα Ελλάδα.

Ας σημειωθεί ότι το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου ο αριθμός όσων μένουν στο ΚΥΤ αυξήθηκε κατά 140% (από 5.500 σε 13.200). Ενώ το ίδιο διάστημα, αναχώρησαν από τη Λέσβο 4.000 άτομα για δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Κλείνοντας να τονίσουμε το εξής. Η κυβέρνηση, έχει αποφασίσει να κρατήσει μια σαφώς πιο αυστηρή στάση απέναντι στο μεταναστευτικό. Ο ΟΗΕ πιέζει για άμεση ένταξη μεταναστών στη χώρα μας. Ήδη δόθηκε εντολή για μαζική μεταφορά στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Αν αυτό «συστηματοποιηθεί» θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Δεν πρέπει επ’ουδενί λόγω, τα ξεκινήσει να λειτουργεί ένα σύστημα που θα προβλέπει τα νησιά να γεμίζουν από μετανάστες, οι οποίοι κατόπιν θα μεταφέρονται μαζικά στην ενδοχώρα. Αυτό θα ήταν εφιάλτης, αφού αν σε ένα απλό κέντρο κράτησης έχει αποδειχθεί πως οι μετανάστες μπορούν να κάνουν «ότι θέλουν» (βλ.Μόρια), σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει αν εξαπλωθούν μαζικά σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα.




ARVE




ARVE

ΠΗΓΗ  https://www.el.gr

“Πρόσφυγας” άσυλο… Σας λένε ψέματα!

ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΕ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ… 15-10-2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΦΥΛΑΚΗ…

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ 15-9-2019

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: “Θα δώσω ένα μήνυμα. Δεν ξέρω τι μου λες, ξέχνα εμένα και ξέχνα και την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Κάνε ό,τι κάνεις! Τι θα κάνεις;;;

ΘΑ ΠΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ; ΘΑ ΦΑΣ ΞΥΛΟ ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ…

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΑΣ 17-10-2019

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.