Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

«Χάσαμε την Σαμοθράκη STOP – Βαριές ημέτερες απώλειες STOP» – Πώς τελείωσε άδοξα ο «Παρμενίων 2019»

Ενα νησί χαμένο, εκατοντάδες Ελληνες στρατιώτες και ναύτες νεκροί, τουλάχιστον δύο αποβατικά και μία φρεγάτα, βυθισμένη.

Αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα της αποβατικής ενέργειας ανακατάληψης της νήσου Σαμοθράκης, ως «νησιού δεύτερης γραμμής άμυνας» σε πραγματικές συνθήκες βάσει της εξέλιξης της άσκησης με την προσάραξη στα αβαθή της φρεγάτας κλάσης “S”, πριν τρεις ημέρες στην τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων» στη περιοχή Καμαριώτισσα του νησιού.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του pronews.gr, το πλοίο είχε ρόλο διοίκησης της απόβασης και για έναν ανεξήγητο λόγο για πλοίο διοίκησης απόβασης, αντί να βρίσκεται πίσω και σε σεβαστή απόσταση από τα αποβατικά και να υποστηρίξει με πυρά την ενέργεια, είχε φτάσει σε «απόσταση πετονιάς» από την ακτή με αποτέλεσμα να προσαράξει στα αβαθή.

Εκεί πλέον «σβήστηκε» από τις φίλιες δυνάμεις αφού θεωρήθηκε ως απώλεια μάχης και στην εξομοίωση τα αποβατικά υπέστησαν απώλειες κατά 50%.

Οι αποβιβασθέντες στρατιώτες, χωρίς υποστήριξη σφαγιάστηκαν ή συνελήφθησαν αιχμάλωτοι. Και βέβαια η απόβαση ανακατάληψης του νησιού απέτυχε

Ολα αυτά δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι το αποτέλεσμα της απίστευτης εξέλιξης της άσκησης.

Το πλοίο δεν αντιμετώπισε κάποιου είδους τεχνικό πρόβλημα είτε με τη πρόωση είτε με το πηδάλιο και η προσάραξη οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Προσοχή: Χωρίς καμία πίεση μάχης και χωρίς να βάλλεται από πουθενά! 

Ολα αυτά ενώ είχε προηγηθεί η προσάραξη της Φ/Γ «ΚΑΝΑΡΗΣ» στη νησίδα Αταλάντη στον Σαρωνικό, το βοηθητικό πλοίο αλιείας τορπιλών «ΑΡΑΧΘΟΣ» που προσάραξε στη νησίδα Τσεβελίνια του Πόρου, η επακούμβηση κανονιοφόρου με τουρκικό εμπορικό πλοίο κλπ. (ας μην θυμηθούμε τις συχνές φωτιές σε διάφορα πλοία, την προσάραξη υποβρυχίου Type 214 στην Σούδα κλπ.).

Τη στιγμή της προσάραξης ναυτιλία στη γέφυρα εκτελούσε πλωτάρχης στον βαθμό όντας αξιωματικός φυλακής κάτι απαράδεκτο γιατί υποτίθεται ότι το πλοίο εκτελούσε διοίκηση απόβασης! Γιατί το πλοίο βρέθηκε τόσο κοντά στην ακτή; 

Στο πλοίο βρίσκονταν και ο διοικητής Μοίρας φρεγατών της Διοίκησης Φρεγατών. Πάλι καλά…

Για να μην αναφέρουμε την πρόσφατη κλοπή αντιαρματικών πυραύλων, χειροβομβίδων, ναρκών και πυρομαχικών του ΠΝ από την Λέρο.

Κάτι συμβαίνει στο Ναυτικό. Και δεν είναι θέμα ηγεσίας. Είναι πολύ βαθύτερο…

ΠΗΓΗ   pronews.gr

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ 8-10-2019

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.