Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πολλά ευρωπαϊκά κράτη λένε όχι στη Συμφωνία του Μαρόκου

ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιταλία, Ελβετία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Τσεχία, Αυστρία, Πολωνία, Ουγγαρία και Ισραήλ αρνούνται να υπογράψουν το σύμφωνο για τη μετανάστευση του ΟΗΕ. Η Βουλγαρία δεν θα υπογράψει τη συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών για τη διαχείριση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών, ενώ δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη κατά την οποία η συμφωνία αυτή θα εγκριθεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα στο Μαρόκο, αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση.

Επιπλέον, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα τηρήσει αποχή σε μια ψηφοφορία η οποία θα ακολουθήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία, η οποία έχει ήδη εγκριθεί. Τουλάχιστον άλλες πέντε χώρες της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας, έχουν ήδη απορρίψει τη συμφωνία – μια ένδειξη του πώς η Ένωση γίνεται όλο και πιο περιοριστική στην αποδοχή προσφύγων και μεταναστών μετά μια απότομη άνοδο στις αφίξεις το 2015.

«Σε αυτό το στάδιο η βουλγαρική κυβέρνηση πιστεύει πως η απόφαση να μην υπογράψει την Παγκόσμια Σύμβαση για την Ασφαλή, Ομαλή και Νόμιμη Μετανάστευση, προστατεύει στον μέγιστο βαθμό τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το σύμφωνο, που αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η προστασία των ανθρώπων που μεταναστεύουν, η ενσωμάτωσή τους σε νέες χώρες και η επιστροφή τους στις πατρίδες τους, εγκρίθηκε τον Ιούλιο και από τα 193 μέλη εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποχώρησαν πέρυσι. Ακολούθησε τη μεγαλύτερη εισροή μεταναστών στην Ευρώπη από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Δείτε γιατί έρχονται οι “πρόσφυγες” στην Ελλάδα και πως τους περιμένουν οι…free τραπεζικές κάρτες (ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΕΡΓΗ)

Το θέμα έχει προκαλέσει κυβερνητική κρίση στο Βέλγιο, η Αυστρία έχει πει ότι δεν θα υπογράψει και η αντίθεση του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, του Ματέο Σαλβίνι, έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για την υποστήριξη της Ρώμης. Στην Ολλανδία, πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε πως το 41% των ερωτηθέντων τάσσονται κατά της υπογραφής του συμφώνου έναντι 34% που τάσσονται υπέρ. Εκτός ΕΕ, η Αυστραλία έχει πει επίσης ότι δεν θα υπογράψει το σύμφωνο.

Ο Τσίπρας στο Μαρόκο για το μεταναστευτικό

Πριν καλά καλά επιστρέψει στην Αθήνα από τη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας, αναχωρεί και πάλι αύριο Δευτέρα για το Μαρόκο, προκειμένου να λάβει μέρος στη Διακυβερνητική Διάσκεψη για την υιοθέτηση του Παγκόσμιου Συμφώνου για Μετανάστευση.

Η διάσκεψη θα γίνει στο Μαρακές, και ο Πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία για τις θέσεις τις Ελλάδας σχετικά με το Σύμφωνο κατά τη διάρκεια της Γενικής Συζήτησης στην Ολομέλεια της Διάσκεψης.

Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης ο κ. Τσίπρας πρόκειται να πραγματοποιήσει διμερείς επαφές, μεταξύ των οποίων με την Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, κα Maria Fernanda Espinosa και τον Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, κ. Gilles Carbonnier.

ΠΗΓΗ orgi.gr   /

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ