Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Ένα πείραμα στην ανθρώπινη κοινωνία;
Ένα πείραμα στην ανθρώπινη κοινωνία;

Επιστήμονες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ιατροί και πολίτες ανά τον κόσμο αιτούνται στις κυβερνήσεις να παύσουν την ανάπτυξη του 5G δικτύου των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Πρόκειται για ένα πείραμα στην ανθρωπότητα και στο περιβάλλον που καθορίζεται ως ένα έγκλημα σύμφωνα με την παγκόσμια νομοθεσία.

Έρευνα έχει δείξει πως η ασύρματη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον γενετικό κώδικα , νευροψυχιατρικές επιπτώσεις και άλλα ζητήματα υγείας.

Παρότι η συχνότητα της ακτινοβολίας του 5G δεν έχει ερευνηθεί όπως με τις υπάρχουσες στα ήδη υπάρχοντα δίκτυα , υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός στοιχείων και αποδείξεων που υποδηλώνουν σημαντικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία με την έκθεση.

Η ανησυχία δεν αφορά μόνο τις πιθανές επιδράσεις της ακτινοβολίας του 5G αλλά το τι μπορεί να προκύψει από την συνδυασμένη επίδραση με άλλες πηγές μη ιονίζουσας ακτινοβολίας στο περιβάλλον μας.




ARVE

Καθώς το 5G γίνεται δημοφιλέστερο , θα εγκαθίστανται περισσότεροι πύργοι ως ενίσχυση για το σήμα. Αυτό οφείλεται στο ότι το 5G απαιτεί διαφορετική τεχνολογία ώστε να αποδίδει σήμα.

Όμως, το 5G απαιτεί περισσότερους πύργους από τις προηγούμενες γενιές δικτύων , αναφορικά ένας ανά 150 μέτρα σε πάρα πολλές γειτονιές λόγω της υψηλότερης συχνότητας η οποία εξασθενεί ευκολότερα στην ατμόσφαιρα.

Η πυκνότητα των πύργων σε μεγάλα αστικά κεντρικά προκαλεί επίσης ανησυχίες.




ARVE

Το 2011 ο διεθνής οργανισμός ερευνών για τον καρκίνο ταξινόμησε τις ραδιοσυχνότητες των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ως «πιθανώς καρκινογόνες για τον άνθρωπο.» Η κατηγοριοποίηση αυτή βασίστηκε σε αυξημένο κίνδυνο για το γλοίωμα που αποτελεί κακοήθη τύπο καρκίνου του εγκεφάλου.




ARVE

Πηγή / Μετάφραση Δήμος Δημαρέσης

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.