Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πουλάνε τον ΔΕΔΔΗΕ, κλείνουν λιγνιτικές!

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών ο υπουργός Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκης «αισθάνθηκε» την ανάγκη να καλέσει στο γραφείο του το προεδρείο της ΓΕΝΠ/ΔΕΗ για να τους ανακοινώσει ότι ο ΔΕΔΔΗΕ, που αποτελεί 100% θυγατρική της ΔΕΗ θα ιδιωτικοποιηθεί, πως θα καταργηθούν τα ΝΟΜΕ, θα δοθεί έμφαση στην αιολική ενέργεια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπουν λουκέτα σε… λιγνιτικές μονάδες.

Όπως είπε, «ιδιαίτερα οι παλιές λιγνιτικές μονάδες κοστίζουν ακριβότερα στη ΔΕΗ λειτουργούσες, από ότι αν έκλειναν και πληρωνόντουσαν με τα ίδια χρήματα οι εργαζόμενοι».

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, όταν έχει ζητήσει τις παραιτήσεις του νυν διοικητικού συμβουλίου και νέα πρόσωπα δεν έχουν βρεθεί τα οποία θα τους αντικαταστήσουν με νέα. Δηλαδή, ο ΔΕΔΔΗΕ παραμένει ακέφαλος, η κυβέρνηση, λέει ότι θέλει να τον ιδιωτικοποιήσει μερικώς, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ακολουθηθούν κάποιες διαδικασίες. Δηλαδή, το πράσινο φως για την πρόσληψη συμβούλου πρέπει να την δώσει η νέα διοίκηση που εδώ και δύο μήνες έχει στην πράξη παυθεί…

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο κ. Χατζηδάκης θεωρεί ότι την επόμενη εβδομάδα η έκθεση του ορκωτού για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ θα είναι θετική (σ.σ. τι άλλαξε σε δύο μήνες ρε παιδιά;) και πως στο τέλος Οκτωβρίου θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν για το μεσομακροπρόθεσμο μέλλον της Επιχείρησης.

ΠΗΓΗ documentonews

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ JUMBO 2,4δισ ΔΕΗ 535εκατ. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ??

Ο Χατζηδάκης που έδωσε τον ΟΤΕ στους Γερμανούς φτιάχνει «κλίμα» και για τη ΔΕΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΣ ΔΕΗ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.