Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Εως €400 τον μήνα οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα από το «πακέτο Βρούτση» #ΝΔ_θελατε

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΕΝΥΠΕΚΚ μέσω του Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 7:00» τόνισε ότι η τροπολογία που φέρνει ο υπουργός Εργασίας στη Βουλή, Γιάννης Βρούτσης, θα αποτελέσει καρμανιόλα για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει πλήρης εκμετάλλευση των μερικώς απασχολούμενων.

Σύμφωνα με τον γνωστό εργατολόγο «επεξεργαστήκαμε με την ομάδα εργασίας της ΕΝΥΠΕΚΚ τις τέσσερις ρήτρες που περιλαμβάνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο. Αν συνδυαστικά εφαρμοστούν οι ρήτρες κι εφαρμοστούν σε όλη τους την έκταση ή/και συνδυαστικά, θα προκαλέσουν ισχυρό μισθολογικό σοκ με μεγάλες απώλειες τόσο για τους μισθωτούς τού ιδιωτικού τομέα όσο και για τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ), αλλά και για τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΑΕΔ.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι με το νέο καθεστώς που θέλει να φέρει η κυβέρνηση, το 60%-70% των επιχειρήσεων μπορεί να πέσει από τους κλαδικούς μισθούς που είναι γύρω στα 1000€ στα 650€ και δη στον εθνικό κατώτατο ή στον επιχειρησιακό μισθό. «Αν ισχύσει το εύρος ή έκταση όλων των κριτηρίων και το δικαίωμα του υπουργού στο τέλος να αποφασίζει και να επεκτείνει θα πάμε σε μία εξαίρεση των κλαδικών μισθών από τις επιχειρήσεις και θα φτάσουμε σε μία καταβύθιση των μισθών στις επιχειρήσεις» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο 12% επιπλέον που θα λαμβάνει ο μερικώς απασχολούμενος για την υπερωριακή εργασία ήταν λάβρος: «Λέει ο υπουργός ότι βοηθά τους μερικώς απασχολούμενους και τους δίνει 12% πέραν του 4ώρου. Την ίδια στιγμή ο 8ωρος, ο πλήρως απασχολούμενος παίρνει 40% προσαύξηση».

ΠΗΓΗ  newsique.gr

Αφορολόγητοι οι Εβραίοι (από το ’78) στην ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΗ Ελλαδα?? Δεν το’δε κανείς τόσα χρόνια?? Γι’αυτόν τον ρατσισμό γιατί δεν μιλάει κανείς??”

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ