Πάνω από 500 προωθούμενοι ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ έφτασαν σε μια μέρα στη Λέσβο

6 βάρκες με πάνω από 500 άτομα έφθασαν σήμερα μόνο στην Σκάλα Συκαμιάς

16 βάρκες που μετέφεραν πάνω από 500 προωθούμενοι ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ έφτασαν ταυτόχρονα σήμερα Πέμπτη 29/08 στη Λέσβο, ενώ οι καθημερινές πλέον αφίξεις κυμαίνονται από 150 έως 300 άτομα

Στο σημείο των αφίξεων βρέθηκε και ο δήμαρχος του νεοσύστατου δήμου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος

Στο hotspot της Μόριας παραμένουν σε άθλιες συνθήκες πάνω από 10000 άτομα ενώ συνολικά στο νησί της Λέσβου σε διάφορες δομές και στον Καρά Τεπε διαμένουν πάνω από 15.000 μετανάστες χωρίς να έχουμε επίσημα στοιχεία εδώ και καιρό.

Η εφημερίδα Rheinische Post δίνει συγκεκριμένους αριθμούς που επιβεβαιώνουν την ανοδική τάση. Για παράδειγμα, μόνο την περασμένη Πέμπτη 297 άνθρωποι έφτασαν με φουσκωτό στα παράλια της Λέσβου και της Χίου, την Παρασκευή έφτασαν με 7 φουσκωτά άλλοι 325 στη Λέσβο. «Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται από το Αφγανιστάν, ακολουθούμενοι από τη Συρία και τη Δημοκρατία του Κονγκό» σημειώνει ο αρθρογράφος.  Και ο αρθρογράφος συνεχίζει: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε να βελτιώσει τις συνθήκες παραμονής των προσφύγων στους καταυλισμούς, αλλά ο αριθμός τους μεγαλώνει.

(σ.σ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ 38 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ …. Ε ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ)

Ο αρμόδιος υφυπουργός για το προσφυγικό Γιώργος Κουμουτσάκος αποδίδει τον αυξανόμενο αριθμό όχι μόνο στις ευνοϊκές μετεωρολογικές συνθήκες στο ανατολικό Αιγαίο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC παρέπεμψε και στις αυξανόμενες εντάσεις στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Πιθανώς οι τουρκικές αρχές αφήνουν στους διακινητές ελευθερία κινήσεων για να ασκήσουν οι ίδιες πολιτικές πιέσεις. Θα μπορούσε να υπάρχει όμως μια ακόμη εξήγηση. Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν να στέλνουν πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη στις ανατολικές επαρχίες της χώρας για εγκατάσταση. Κυκλοφορούν μάλιστα φήμες για αναγκαστικούς μαζικούς εκτοπισμούς προς τη Συρία. Γι αυτό πολλοί πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα».

Για να αποσυμφορηθεί η Μόρια και το νησί χρειάζεται η μαζική μετακίνηση προς την ενδοχώρα όλων εκείνων που μπορούν να χαρακτηριστούν «ευάλωτοι», αλλά και εκείνων που έχει αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός και παραμένουν στο νησί, γιατί δεν έχουν βρεθεί οι δομές που μπορούν να τους φιλοξενήσουν στην ενδοχώρα.

Χωρίς τη μαζική αυτή μεταφορά , που άλλωστε υποσχέθηκε η νέα Κυβέρνηση, ότι θα συμβεί, δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για αποσυμφόρηση.

πηγή: lesvospost.com

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ 19/5/2018 ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρυσό μετάλλιο για Έλληνες φοιτητές που σχεδίασαν το πρώτο DNA υπολογιστή
Σε επανεξέταση 289 ψηφοδέλτια με αίτημα Νταβλούρου - Ρευστή κατάσταση στο Πρωτοδικείο της Πάτρας
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ & ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ Τ...
29χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του - Τον βρήκε ο πατέρας του
ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Η ηθική και οικονομική κατάρρευση της Σουηδίας από την εισβολή μεταναστών
Για να μην ξεχνάς... Πρόσεξε τις λέξεις μια προς μια. Ολη η ουσία είναι στις έννοιες που εμπεριέχουν...
Με τα «λευκά λεωφορεία» των τζιχαντιστών μεταφέρονται μετανάστες εισβολείς στον Έβρο
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Δ.Π.Ε. ΔΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΚΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΚΑΝΑΔΑ
Σοβαρά κρούσματα λογοκρισίας σε «Λαϊκό» και «Ευαγγελισμό» (ενημέρωση)
Καύση νεκρών: ΟΙ Έλληνες ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ την καύση Καύση νεκρών
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ !!! Η ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ....