Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Νοσοκομείο Σάμου: Συλλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για κομπίνα με πλαστές βεβαιώσεις σε αιτούντες άσυλο


ΕΓΚΛΗΜΑ

Έως τώρα έχουν συλληφθεί έξι γιατροί, δύο νοσηλευτές, ένας μεταφραστής και ένας ακόμη ιδιώτης για κατάρτιση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων έναντι αμοιβής σε μετανάστες, ώστε να διευκολύνουν την μετακίνησή τους από την Σάμο στην Αττική.

Θοδωρής Παναγιωτίδης

17 Ιουλίου 2019 13:30

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας στην Σάμο για την εξάρθρωση κυκλώματος που κατήρτιζε ψευδείς και εικονικές ιατρικές βεβαιώσεις έναντι αμοιβής, με σκοπό την διευκόλυνση μετακίνησης μεταναστών στην υπόλοιπη χώρα.

Στην ουσία, στην κομπίνα αυτή φέρεται να είναι μπλεγμένο σχεδόν ολόκληρο το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σάμου.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 10 άτομα, εκ των οποίων έξι γιατροί, δύο νοσηλευτές και δύο ιδιώτες, εκ των οποίων ο ένας μεταφραστής.

Οι γιατροί έναντι αμοιβής κατήρτιζαν τις ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις και έτσι γινόταν άρση της απαγόρευσης μετακίνησης των μεταναστών που πλήρωναν για να πάρουν αυτές τις βεβαιώσεις με σκοπό δήθεν να έρθουν σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής για να ακολουθήσουν θεραπεία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, με του που έφταναν στην Αττική, κάθε άλλο παρά στα Νοσοκομεία κατέληγαν…

Μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης αναμένεται να ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για την υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ.

ΠΗΓΗ news247.gr

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ