Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στη φυλακή ο τρίτος ισχυρότερος καρδινάλιος του Βατικανού -Για σεξουαλική κακοποίηση και ασέλγεια σε ανηλίκους

Ο αυστραλός καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, τρίτος τη τάξει στην ιεραρχία του Βατικανού, κρίθηκε ένοχος των κατηγοριών περί σεξουαλικής επίθεσης εναντίον ανηλίκων κι έγινε έτσι το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που καταδικάζεται για υπόθεση παιδεραστίας, αποκάλυψε δικαστήριο σήμερα

Δικαστήριο της Μελβούρνης (νότια) έκρινε ένοχο τον 77χρονο καρδινάλιο για μία κατηγορία περί σεξουαλικής επίθεσης και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου καθώς και για άλλες τέσσερις κατηγορίες για ασέλγεια με θύματα δύο ανήλικους, μέλη μιας παιδικής χορωδίας, όταν ήταν ακόμη ηλικίας 12 και 13 ετών. Τα κακουργήματα αυτά είχαν διαπραχθεί μέσα στο σκευοφυλάκιο του καθεδρικού ναού του Αγίου Πατρικίου της Μελβούρνης τη δεκαετία του 1990.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η ανακοίνωση έγινε σήμερα διότι ήρθη η απαγόρευση της δημοσιοποίησης της δικαστικής απόφασης, αφού μια δεύτερη δίωξη σε βάρος του Πελ εγκαταλείφθηκε από τους εισαγγελείς.

Ο καρδινάλιος απέρριπτε τις κατηγορίες και το σώμα των ενόρκων δεν κατέληξε σε απόφαση σε μια πρώτη δίκη, τον Σεπτέμβριο. Όμως ο καρδινάλιος Πελ καταδικάστηκε σε νέα δίκη του, την 11η Δεκεμβρίου.
Το ένα από τα θύματα του Πελ απεβίωσε το 2014.
Η καθεμία από τις πέντε κατηγορίες επισύρει 10ετή κάθειρξη σε περίπτωση καταδίκης. Οι συνήγοροι του Πελ άσκησαν έφεση, επικαλούμενοι τρία αίτια. Εάν η έφεσή τους γίνει δεκτή, ενδέχεται να διεξαχθεί επαναληπτική δίκη.

Η απαγόρευση της μετάδοσης οποιασδήποτε πληροφορίας για την καταδίκη του Πελ τον Δεκέμβριο είχε επιβληθεί για να μην επηρεαστούν οι ένορκοι σε ενδεχόμενη δεύτερη δίκη του καρδινάλιου. Αλλά αφού η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, το πέπλο σιωπής μπορούσε πλέον να αρθεί.

Δεν ορίστηκε η ποινή του Πελ. Μια νέα ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.
Ο Πελ, άλλοτε ταμίας και στενός σύμβουλος του πάπα, έφυγε από το δικαστήριο σήμερα χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο στους δημοσιογράφους που του όρμησαν.
Ένας επιζήσας της κακοποίησης παιδιών από ιερείς, που έδωσε το ψευδώνυμο Μάικλ Άντβοκεϊτ («παραστάτης», ή «υπέρμαχος», ή «συνήγορος»), αφού το όνομά του έχει απαγορευθεί να δημοσιοποιηθεί με δικαστική απόφαση, καταράστηκε τον Πελ: «να καείς στην Κόλαση», φώναξε στον καρδινάλιο.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία πασχίζει το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίσει μια σωρεία σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, από τις
ΗΠΑ ως τη Χιλή, από τη Γερμανία ως την Αυστραλία. Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε λόγο δημόσια την Κυριακή για μια «μάχη μέχρις εσχάτων» εναντίον ενός «εγκλήματος που πρέπει να σβηστεί από τη Γη».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/news/481497/sti-fylaki-o-tritos-ishyroteros-kardinalios-toy-vatikanoy-gia-sexoyaliki-kakopoiisi-kai?fbclid=IwAR1fRhT7i8qoWHFzGJ8vI4zOVWZlH_625VJjCpab_fUfsMUakA1hFU1gUaM

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ