Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ιστορικό πρόστιμο $5 δισ. στο Facebook για παραβίαση προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ ( και ο Γεωργούλης κάνει πλάκα μονο για faceapp ενω ειναι χιλιαδες οι εφαρμογές που παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα)

Μετά από 16μηνη έρευνα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού των ΗΠΑ επέβαλε πρωτοφανές πρόστιμο στο Facebook – Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά τις αποκαλύψεις για την Cambridge Analytica

Πρόστιμο – «μαμούθ» 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε η Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου στο Facebook, μετά από έρευνα που διήρκησε 16 μήνες.

Το ποσό του προστίμου, που προήλθε μετά από συμβιβασμό των δύο πλευρών θεωρείται ιστορικό και αφορά σε παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων. Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις για την Cambridge Analytica.

Το άνευ προηγουμένου πρόστιμο αφορά σε μαζικές παραβιάσεις ιδιωτικότητας, καθώς η εταιρεία κατηγορείται ότι παραπλάνησε τους χρήστες της και «υπονόμευσε» τις επιλογές τους για να προστατεύσουν τα δεδομένα τους.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κατέληξε στην έρευνά της ότι το Facebook παραπλάνησε 2,2 δισεκατομμύρια χρήστες, καθώς δεν εξηγούσε ορθώς τους τρόπους με τους οποίους προγραμματιστές εφαρμογών, διαφημιστές και τρίτα πρόσωπα αποκτούσαν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών από το περιεχόμενο που πατούσαν την επιλογή «μου αρέσει» μέχρι τους τηλεφωνικούς αριθμούς που αποκτούσαν και κατά παράβαση της υπόσχεσης του Facebook ότι θα βελτιώσει την προστασία της ιδιωτικότητας.

Ως αποτέλεσμα, ο διακανονισμός είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία των ΗΠΑ για παραβιάσεις ιδιωτικότητας και δίνει επίσης στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές απρόσκοπτη πρόσβαση στις επιχειρηματικές αποφάσεις του τεχνολογικού γίγαντα για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Με αυτόν τον τρόπο, οι ρυθμιστικές αρχές θα μπορούν να ελέγχουν τις δράσεις της ηγεσίας του Facebook, συμπεριλαμβανομένων αυτών του ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και των προσπαθειών του να προωθήσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ ΘΕΜΑ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ