Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

«Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε να αγοράσει κολώνες, είναι σε άσχημη κατάσταση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, κανείς δεν είναι τρελός να την πάρει», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης. Υπενθυμίζουμε ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που έδωσε τον ΟΤΕ στους Γερμανούς.

Ο υπουργός Ενέργειας, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι η ΔΕΗ είχε 90 εκατ. ευρώ κέρδη το 2014 και τώρα έχει 900 εκατ. ευρώ ζημιές το χρόνο. (ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ??? ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΕΧΕΙ ΖΗΜΙΕΣ ??? ?????)

«Ποιος θα πάρει τις ζημιές με το καλημέρα;» διερωτήθηκε.

«Παλεύουμε να μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι, ήδη έχουν γίνει τοπικά μπλακ άουτ όπως στην Αθήνα και στο Λασίθι», σημείωσε κ. Χατζηδάκης.

Δεν εξήγησε όμως πώς τα μπλακ άουτ ξεκίνησαν αφότου ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση της χώρας και όχι πριν. Έχει ένα ενδιαφέρον να το μάθουμε.

«Αν πέσει η ΔΕΗ θα πέσει η χώρα», προειδοποίησε, επαναλαμβάνοντας πως το σύστημα ηλεκτρικής ενεργείας είναι σε οριακή κατάσταση. (ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΕΗ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ??? )

«Την Πέμπτη το πρωί έπαιρνα εγώ ο ίδιος τους μεγάλους παίκτες της αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας και ζητούσα γεννήτριες, δεν υπήρχαν, έχουν πάει σχεδόν όλες σε Κρήτη, Ρόδο Σαντορίνη για να κρατηθούν (η ηλεκτροδότηση) τα νησιά δεν έχουν γίνει τόσα χρόνια οι συνδέσεις των νησιών με υπόγεια καλώδια ιδίως της Κρήτης», επισήμανε ο υπουργός.

Στο ίδιο πλαίσιο ανάφερε πως οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ, οι κολώνες της ΔΕΗ, δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια διότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες.

«Εκεί είμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ουδεμία σκέψη να πάψουμε να σηκώνουμε στύλους και να περνάνε τα καλώδια υπόγεια. Λεπτομέρειες για πολιτισμένα κράτη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε ότι έχουν γίνει σειρά από άστοχες επιλογές από την προηγούμενη κυβέρνηση, με βασική αυτή που έγινε το καλοκαίρι του 2015 όταν η τότε κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα να πάει η ΔΕΗ από το 90% στο 50% της αγοράς σε πέντε χρόνια έναντι μηδενικού οικονομικού ανταλλάγματος.

«Ο ορκωτός ελεγκτής Ernest & Young είπε ότι η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν το είπα εγώ» τόνισε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν θέλει να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Πέρα από τις διαπιστώσεις κ. Χατζηδάκη, λύση στο πρόβλημα που περιγράψατε έχετε;

Εάν όχι, πολύ κακώς ζητήσατε να αναλάβετε τη διακυβέρνηση της χώρας.

ΠΗΓΗ  https://www.tribune.gr/politics/news/article/593549/o-chatzidakis-poy-edose-ton-ote-stoys-germanoys-ftiachnei-klima-kai-gia-ti-dei.html?fbclid=IwAR1pWnYNDajCl7a-1lyh6GQrlGYES7ZWQco0l3THWJB8wbW3L3LWAB3GodU

Καμπανάκι Χατζηδάκη για τις καθυστερήσεις στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ