Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πυρκαγιά Μακρυχωρίου Εύβοιας – 4 Ιουλίου 2019

Σύνταξη άρθρου: Θ. Γιάνναρος, Β. Κοτρώνη, Κ. Λαγουβάρδος, Χ. Γιάνναρος

Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, 20:00

Στο επόμενο βίντεο παρουσιάζεται η πρόγνωση για την εξέλιξη (έως το μεσημέρι της 05/07/2019, ώρα 14:30 τοπική) της πυρκαγιάς στη δασική περιοχή του Μακρυχωρίου στην Εύβοια, όπως αυτή προέκυψε από την εφαρμογή του προγνωστικού συστήματος IRIS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) και του meteo.gr. Ειδικότερα, παρουσιάζονται η πορεία των μετώπων της φωτιάς (κόκκινο) και η ροή θερμότητας από την πυρκαγιά (μαύρο-κίτρινο), λαμβάνοντας υπόψη την αμφίδρομη αλληλεπίδραση μεταξύ της φωτιάς και του καιρού.




ARVE

Η πληροφορία που δίνεται αποτελεί εκτίμηση με βάση την προσομοίωση της εξάπλωσης της πυρκαγιάς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις ενέργειες πυρόσβεσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το προγνωστικό σύστημα IRIS αποτελεί ένα σύστημα ταχείας απόκρισης για την πρόγνωση της εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, το οποίο αναπτύχθηκε από το ΕΑΑ/meteo.gr στα πλαίσια του ερευνητικού έργου DISARM. Εφαρμόστηκε πιλοτικά στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2018 (ως WRF-SFIRE), ενώ τη φετινή περίοδο (2019) είναι διαθέσιμο σε επιχειρησιακή βάση. Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα IRIS είναι διαθέσιμες στον επόμενο σύνδεσμο:

http://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=986

ΠΗΓΗ

ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 16.0 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ