Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

ΕΟΠΥΥ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δείτε τι αλλάζει σε μαγνητικές, αξονικές και μαστογραφίες

Η απόφαση του ΕΟΠΥΥ τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουλίου. Προβλέπει πλαφόν αποζημιούμενων εξετάσεων ανά μηχάνημα. Θεσπίζει μηνιαίο όριο εξετάσεων τις οποίες θα αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ ανά μηχάνημα και μειώνει την τιμή της αποζημίωσης για την κάθε απεικονιστική εξέταση.

Πλέον, τα διαγνωστικά κέντρα θα πρέπει να κάνουν συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων κάθε μήνα. Αν συμπληρωθεί το όριο, οι ασθενείς θα πρέπει είτε να αναζητήσουν διαγνωστικό που δεν έχει συμπληρώνει το όριο των εξετάσεων είτε να πληρώσουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις.

Τα διαγνωστικά, ακόμη κι αν συμπληρώσουν το όριο, θα συνεχίζουν να κάνουν τις εξετάσεις αλλά δεν θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Έτσι, μαγνητικές, αξονικές και μαστογραφίες εκτός πλαφόν θα πληρώνονται από τους ίδιους τους ασθενείς.

Όπως ορίζει η απόφαση του ΕΟΠΥΥ

– οι εξετάσεις που γίνονται σε μηχανήματα έως και 0,5Τ αποζημιώνονται με 95 ευρώ (από 110,7 ευρώ) και υπάρχει πλαφόν 400 εξετάσεων τον μήνα

– οι μαγνητικές τομογραφίες σε μηχάνημα από 0,6 έως 1,4 Τ θα αποζημιώνονται με 110 ευρώ (από 135,3 ευρώ) με πλαφόν 450 εξετάσεις τον μήνα

– για τους μαγνητικούς τομογράφους άνω των 1,5 Τ το πλαφόν των εξετάσεων είναι 500 τον μήνα και η αποζημίωση είναι 135 ευρώ από 147,6€.

– για τα μηχανήματα 3Τ και πάνω, προτεινόμενη τιμή αποζημίωσης είναι 145 ευρώ έναντι 147,6 ευρώ και όριο τις 500 εξετάσεις τον μήνα.

– στις αξονικές η αποζημίωση μειώνεται κατά 5 ευρώ. Για παράδειγμα η εξέταση των 40 ευρώ θα αποζημιώνεται με 35 ευρώ. Το μηνιαίο πλαφόν ξεκινά από τις 600 για μηχάνημα έως 2 τομών και αυξάνεται κλιμακωτά στις 1.000 για αξονικό τομογράφο από 128 τομές.

ΠΗΓΗ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ε.ΣΥ. ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ; (ΒΙΝΤΕΟ)

ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ




ARVE

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ