Home Άνθρωπος και Περιβάλλον ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΑΠΟ “ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ” ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ…

  ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΑΠΟ “ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ” ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ…

  Reading Time: 5 minutes

  ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ
  ΑΠΟ “ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ” ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ…

  Ενα σοβαρο κράτος θα τους ειχε ήδη μπουζουριάσει
  για διασπορα ψευδων ειδησεων…

  Δεν ξερω αν το προσεξατε,
  αλλα οσο περισσοτερο ψυχραινει η ατμοσφαιρα
  (και γελοιοποιειται το παραμυθι
  της “υπερθερμανσης του πλανητη”)
  τοσο περισσοτερο ξεσαλώνουν
  οι..ανησυχουντες για την “υπερθερμανση”!

  Αυτο, θα επρεπε να μας βαζει σε σκεψεις..

  Βρε George Soros, κανονισε να παιρνεις το υπνωτικο σου,
  αν η ανησυχια για το κλιμα δεν σε αφηνει να κοιμηθεις το βραδυ…

  Παραθέτω μερικες απο τις “οργανώσεις που ανησυχουν”.

  Τα συμπεράσματα δικα σας..
  (οι υπολοιπες αναφέρονται στο κάτω μερος του αρθρου)

  Αειφόρουμ, , Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, , Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Ινδίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Μπαγκλαντές, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Πακιστάν, , Actionaid, AIESEC, Greenpeace, HIGGS,, WWF Ελλάς

  <<…Την άμεση κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης για την κλιματική αλλαγή» ζητούν 24 οργανώσεις προερχόμενες από το ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας των πολιτών –μέλη της Συμμαχίας για το Κλίμα…>>

  D.H.

  Αιτημα για αμεση κηρυξη της Ελλαδας σε κατασταση εκτακτης αναγκης για την κλιματικη αλλαγη

  Την άμεση κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης για την κλιματική αλλαγή» ζητούν 24 οργανώσεις προερχόμενες από το ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας των πολιτών –μέλη της Συμμαχίας για το Κλίμα–, με δεδομένο, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, ότι σε αυτήν την προεκλογική περίοδο το επείγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής απουσιάζει από την ατζέντα των ελληνικών κομμάτων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που εορτάζεται σήμερα 5 Ιουνίου.

  «Παρακολουθώντας τον δημόσιο διάλογο σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, ο οποίος αγνοεί το φλέγον ζήτημα της κλιματικής και ενεργειακής πολιτικής, οι οργανώσεις θεωρούμε χρέος μας να απευθύνουμε στην κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας επείγον κάλεσμα σε δράση για την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης», αναφέρουν οι 24 οργανώσεις και συνεχίζουν:

  «Το ζήτημα παραμένει εξαιρετικά επείγον, με δεδομένο ότι οι πολιτικές, οι οποίες θα αποφασιστούν από όλα τα κράτη τα επόμενα ένα με δύο χρόνια, θα καθορίσουν εν πολλοίς αν η αύξηση της πλανητικής θερμοκρασίας παραμείνει κοντά στα πιο “βιώσιμα” επίπεδα του +1,5°C.

  » Σύμφωνα με την τελευταία δραματική έκκληση της επιστήμης, όπως αυτή ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από τον ΟΗΕ, έχουμε μόλις 11 χρόνια προκειμένου να μειώσουμε τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μισό και περίπου 25 χρόνια για τον εκμηδενισμό τους. Ειδάλλως, χάνεται ο στόχος συγκράτησης της αύξησης της πλανητικής θερμοκρασίας στον 1,5°C με δραματικές μη-αναστρέψιμες συνέπειες για όλους».

  Όπως υπογραμμίζουν οι οργανώσεις, η ελληνική κλιματική πολιτική μέχρι σήμερα, όπως αυτή έχει εκφραστεί από όλες ανεξαιρέτως τις ελληνικές κυβερνήσεις, αποτυγχάνει να ευθυγραμμιστεί με τις υποδείξεις της επιστήμης με αποτέλεσμα να συνάδει με σενάρια υπερθέρμανσης του πλανήτη άνω των +3,5°C. «Άνοδος της θερμοκρασίας σε αυτό το επίπεδο μεταφράζεται σε μη-αναστρέψιμες κοινωνικές, ανθρωπιστικές και οικονομικές επιπτώσεις, ενδεχομένως και σε ερημοποίηση σημαντικών τμημάτων της ελληνικής επικράτειας. Παρ’ όλα αυτά, και σε αντίθεση με τον διεθνή πολιτικό διάλογο, η κλιματική αλλαγή απουσιάζει από την προεκλογική ατζέντα των ελληνικών κομμάτων», εξηγούν.

  Με δεδομένο τον ελάχιστο χρόνο που απομένει προτού εξαντληθούν τα περιθώρια για δράση, οι 24 οργανώσεις ζητούν καταρχάς από όλα τα κόμματα να δεσμευτούν δημόσια ότι θα συνεργαστούν από κοινού, ώστε η πρώτη – συμβολική, αλλά και ουσιαστική – πράξη του νέου κοινοβουλίου να είναι η άμεση κήρυξη της χώρας σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης για την κλιματική αλλαγή”, ακολουθώντας το παράδειγμα των Κοινοβουλίων της Βρετανίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Ιρλανδίας, τα οποία υιοθέτησαν αντίστοιχα ψηφίσματα.

  Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως επισημαίνουν, κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να υιοθετηθούν ως το 2020 από το ελληνικό κοινοβούλιο τα απαραίτητα μέτρα και οι πολιτικές, οι οποίες μειώνουν τις εκπομπές της χώρας στο μισό ως το 2030 και τις εκμηδενίζουν περίπου το 2040, δηλαδή, οδηγούν στην οριστική απεξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τη χρήση ορυκτών καυσίμων (λιγνίτης, πετρέλαιο και φυσικό αέριο) το αργότερο ως το 2040, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο, και εν γένει ενσωματώνουν τις υποδείξεις της επιστήμης για την επίτευξη του 1,5°C σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

  Επιπλέον, ζητούν από όλα τα κόμματα να επανεπεξεργαστούν άμεσα τις θέσεις τους για την ενεργειακή και κλιματική πολιτική της χώρας προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τις υποδείξεις της επιστήμης και τις υποχρεώσεις της χώρας από τη Συμφωνία των Παρισίων.

  Όπως τονίζουν, «ως οργανώσεις που αγωνιούμε για το μέλλον του πλανήτη και των ανθρώπινων κοινωνιών, δεσμευόμαστε, να εξαντλήσουμε όλα τα πολιτικά, επικοινωνιακά και νομικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας.

  » Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε την ελληνική κοινωνία να γίνει ενεργό και δραστήριο κομμάτι του παγκόσμιου κινήματος που ζητά – κατά απόλυτη προτεραιότητα – δράση για την κλιματική κρίση, και να απαιτήσει από τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων ισχυρές δεσμεύσεις για την αντιμετώπισή της.

  » Έχουμε μόλις 11 χρόνια να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μισό. Στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας μας είναι ο άνθρωπος, ο πυρήνας των δικαιωμάτων και των κοινωνικών κατακτήσεων που για πρώτη φορά τίθενται σε αμφισβήτηση στο σύνολό τους από την κλιματική κρίση».

  «Τελικά το διακύβευμα είναι η ίδια μας η επιβίωση», καταλήγουν με έμφαση.

  Οι οργανώσεις:

  Αγροοικολογικό Δίκτυο Ελλάδος, Αειφόρουμ, Άνεμος Ανανέωσης / Wind of Renewal, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Κέντρο Ζωής, Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, Οργάνωση Γη, Πλέγμα, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Ινδίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Μπαγκλαντές, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Πακιστάν, Πρωτοβουλία Πολιτών Σώστε την Ήπειρο, Actionaid, AIESEC, Greenpeace, HIGGS, IFOAM, Medasset, NO OIL Θεσπρωτίας, WWF Ελλάς

  (σ.σ. καποιος, καπου διπλα, εξεφρασε την αποψη οτι οι περισσοτερες απο αυτες ειναι μονο μια, με διαφορετικές ονομασιες και καταστατικα.)

  ΠΗΓΗ:   greenagenda

  ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΒ:

  Dennis Hoidas Ρε συ ειναι για πολλες φαπες αυτη η φαση. Ανησυχουν οι (υποτιθεμενοι…) Ινδοι για την ελληνικη κλιματικη αλλαγη, οταν η Ινδια με την Κινα αρνουνταν να υπογραψουν το Συμφωνο του Κυοτο! Ποσα θελουν να μας τρελάνουν;
  Χρῆστος Χαραλαμπόπουλος: Γελᾶνε καί τά τραῖνα γιά τόν “μπολιτιστικό” σύλλογο τῶν Μπαγκλαντεσιανῶν…
  https://www.facebook.com/NATIONALVIDEOTHEWORLD/videos/338739253563056/
  Dennis Hoidas καποιος, καπου διπλα, εξεφρασε την αποψη οτι οι περισσοτερες απο αυτες ειναι μονο μια, με διαφορετικές ονομασιες και καταστατικα.
  Effie Stavridou: Δε μας λες όμως τι ακολουθεί, την κύρηξη!
  Dennis Hoidas “Πληρώστε, σκάστε και ευχηθειτε για Παγκοσμια Κυβερνηση που θα σωσει τον Πλανητη”
  Effie Stavridou: ο Μητσοτάκης εχει ανακοινώσει, θα γεμισει την επικρατεια με σταθμους ανεφοδιασμου ηλεκτρικων αυτοκινητων
  Stathis Predaris εδω ο βαθμος επηρεασμού τού γερμανοφωνου κοινού απο τα ΜΜΕ. Δειτε τις θερμοκρασιες προ 10 ετων και πως παρουσιαζαν τον χαρτη ομορφα πρασινο.
  Δειτε τον σημερινο χαρτη 2019 κατακοκκινο λες κι εχει παρει φωτια ολη η ηπειρος , αλλά οι θερμοκρασιες ειναι σημερα χαμηλοτερες απ οτι τοτε!
  Dennis Hoidas Στα σοβαρα κράτη, τα κλιματικα λαμογια τρώνε φάπες, πια ….Για αυτο σκουζουνε ολο και περισσοτερο…https://www.thegwpf.com/uk-govt-rejects-climate…/…
  George Televantos: ΠΑΛΙ ΦΟΡΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
  Dennis Hoidas Όλα απάτη…Με στοιχεια…https://l.facebook.com/l.php…
  Λεόντιος Σκοπελίτης Από την μία προειδοποιούν για την αύξηση της στάθμης της θάλασσας και των όσων προβλημάτων θα επιφέρει και από την άλλη στην μακέτα του Ελληνικού που είναι σχεδόν στο ίδιο ύψος με την θάλασσα έχει 3 ουρανοξύστες.
  Καλά τόσο κορόιδα είναι;

  Exit mobile version