Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Αν το παιδί σας γεννιόταν σήμερα, σε ποια Ευρώπη θα θέλατε να μεγαλώσει; Ελληνίδα και Ελληνα πολίτη!

Σκοπός του μικρού μήκους βίντεο με ακριβή τίτλο “Σήμερα γεννιέμαι. Σε ποιον κόσμο θα μεγαλώσω;” που υπάρχει στην σελίδα του Γραφείου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, είναι να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές και αποτείνεται στα συναισθήματα.

Ένα μήνα πριν από τις εκλογές, το μήνυμα της ταινίας είναι ότι οι συνέπειες αυτής της ψήφου θα καθορίσουν το μέλλον των γενεών που έρχονται.

Ρεαλιστικά σκηνοθετημένο από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Frédéric Planchon υπενθυμίζει σε όλους την σημασία του ερχομού μιας νέας ύπαρξης στην ζωή.




ARVE

Γιάγκος Μεταξάς Υπ. Ευρωβουλευτής

Είναι στα αγγλικά και είναι κρίμα που το γραφείο του Ευρωπαικού κοινοβουλίου στην Ελλάδα δεν φρόντισε ακόμη να υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι.

Το Ευρωκοινοβούλιο διεξάγει συνέχεια έρευνες και δημοσκοπήσεις για να διαπιστώνει πως διαμορφώνεται η κοινή γνώμη και να την κατευθύνει ανάλογα με τη επικοινωνιακή πολιτική του. Έτσι, οι διάφορες αυτές δημοσκοπικές έρευνες, τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και από άλλους θεσμούς, παρουσιάζουν αρκετές φορές μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους.

Πάντοτε προβάλλεται κάποια που είναι η σχετικά πιο πρόσφατη και αντικατοπτρίζει αυτό που οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι θα πρέπει να νομίζουν οι πολίτες ότι είναι αληθινό ή τουλάχιστον αληθοφανές.

Σύμφωνα με μια τέτοια έρευνα – δημοσκόπηση λοιπόν, το 80% των Ευρωπαίων συμφωνεί ότι όσα τους ενώνουν είναι πιο σημαντικά από όσα τους χωρίζουν και προφανώς εδώ υπάρχει αναφορά στο Brexit.

Το 55% αισθάνονται ελπίδα και εμπιστοσύνη στην σκέψη της Ε.Ε. ενώ ο ένας στους τρεις Ευρωπαίους αισθάνεται αμφιβολία και αβεβαιότητα για την Ευρωπαϊκή προοπτική.

Τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου για την άνοιξη του 2019 δείχνουν ότι το 68% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η χώρα τους έχει ωφεληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι το 61% από αυτούς την βλέπουν θετικά. Τώρα αν κάποιος αναρωτηθεί που στέκει το 7% της διαφοράς των 2 αυτών δεικτών, θα πρέπει να το ψάξει.

Σχετικά με τα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη η έρευνα αναφέρει ότι πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των χωρών ώστε να διατηρήσουν την επιρροή και το ειδικό βάρος τους στη νέα παγκόσμια πραγματικότητα, απέναντι στις πιέσεις που δέχονται από τρίτες χώρες (Δηλαδή;).

Σχετικά με τις ευρωεκλογές, στο τέλος Φεβρουαρίου το 35% των Ευρωπαίων ήταν σίγουροι ότι θα ψηφίσουν ενώ ένα 32% δεν ήταν. Από το 74% των νέων με δικαίωμα ψήφου και σταθερά θετική άποψη για την Ε.Ε. το 21% ήταν βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν και το 34% αναποφάσιστοι.

Φαινομενικά δύσκολο λοιπόν να απαντηθεί το αρχικό ερώτημα του τίτλου και του μικρού μήκους βίντεο:

“Αν το παιδί σας γεννιόταν σήμερα, σε ποια Ευρώπη θα θέλατε να μεγαλώσει;”

Η μήπως όχι;

Εφέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελλήνων Συνέλευσις. Η παρουσία στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αυτών που θα εκλεγούν θα λειτουργήσει καταλυτικά στην μελλοντική μορφή και κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί;

Διότι, με συγκεκριμένη στρατηγική θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στις σχέσεις των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. με την Ελλάδα, διεκδικώντας μια σαφή οριοθέτηση και αποτύπωση τους. Έτσι, ώστε να αποκαλυφθούν πραγματικά οι λόγοι εκείνοι που έχουν κάνει την Ε.Ε. να αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν αποπαίδι της.

Οι ευρωβουλευτές της Ελλήνων Συνέλευσις θα είναι οι νομικά κατοχυρωμένοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Έθνους, αφού η Ε.ΣΥ είναι ο μόνος πιστοποιημένος πολιτικός φορέας εκπροσώπησης του. Με αυτήν τους την ιδιότητα θα ζητήσουν αυτό που ουδέποτε ζητήθηκε από τους ευρωβουλευτές των παραδοσιακών κομμάτων:

Ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε όλο το μήκος και το πλάτος των σχέσεων μας με την Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία.

Ελληνίδα και Ελληνα πολίτη

Οι συνέπειες και οι δυσκολίες που βιώνετε πηγάζουν από τις αποφάσεις που παίρνονται (η δεν παίρνονται) στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η παράνομη, διότι ουδέποτε συστάθηκε σε σώμα, Βουλή μας ακολουθεί τις επιταγές της Ε.Ε. ΔΕΝ έχει δική της βούληση. Οι βουλευτές δεν βουλεύονται. Σύμφωνα με τους νόμους που έχουν ψηφίσει, “ενημερώνονται” και “συζητούν”.

Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που η κατάσταση δεν πάει άλλο. Εκτός και αν ανήκετε στην ελίτ των προνομιούχων, ξέρετε ότι κάθε μέρα η ζωή γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η πίεση από το καθεστώς όλο και πιο ασφυκτική. Δεν ζείτε πια. Απλά επιβιώνετε. Ως πότε;

Αν δώσετε την εντολή στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ελλήνων Συνέλευσις να σας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, θα έχετε την μεγαλύτερη εγγύηση ότι αυτοί θα αγωνιστούν σθεναρά για να μεγαλώσει το παιδί σας σε μια Ευρώπη που θα σέβεται πραγματικά τον Άνθρωπο και το Δίκαιο μέσα στο οποίο η Δημιουργία τον έβαλε να ζήσει και να προκόψει.

Γιάγκος Μεταξάς Υπ. Ευρωβουλευτής

Τι συμβαίνει με τους Ελληνες; Είναι αντιευρωπαϊστές;Αυτό που αποτύπωσε η πανευρωπαϊκή έρευνα της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (ALDE) είναι ότι το 29% των Ελλήνων είναι υπέρ του Brexit. Το 73% υποστηρίζει ότι η Ε.Ε. δεν έχει σωστή πορεία αλλά ταυτόχρονα βλέπει σαν θετική την συμμετοχή της Ελλάδος σε αυτήν σε ποσοστό 75%. Κι ακόμη, ότι το 75% των Ελλήνων είναι κατά του ακραίου εθνικισμού.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ            ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ – ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ