Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ;;;

Η Ελλάδα οριστικά και για άγνωστο χρονικό διάστημα βρίσκεται υπό απόλυτη και ταπεινωτική επιτροπεία, με στόχο να επιτύχουν τη μείωση του υποτιθέμενου χρέους, όμως οι στόχοι είναι για την πλήρη υποδούλωση και κλοπή των περιουσιών των Ελλήνων ώστε ανίσχυροι να υποταχθούν στα σχέδια την παγκόσμιας διακυβέρνησης….. ΑΘΑΝΑΣ ΝΤΟΜΠΡΟΣ

ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ;;;
Η’
ΘΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ;;;;;;

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/247618/eurogroup-pagose-i-ektamiefsi-tou-1-dis-evro-agkathi-o-neos-nomos-katseli?fbclid=IwAR3XiIbazx-VFTf6ElaZV6JEVNcQ2_dw2zG2z7rxGyMphCyOacd-KPBjN1c

«Οχι» από το Eurogroup για την εκταμίευση του 1 δισ ευρώ – «Αγκάθι» ο νέος νόμος Κατσέλη και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Την «αναβολή» της εκταμίευσης της δόσης του ενός δισ. προς την Ελλάδα, μέχρι και το επόμενο Eurogroup επιβεβαίωσαν ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σε δηλώσεις προσερχόμενοι στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Χωρίς απόφαση για την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος ολοκληρώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή η συζήτηση ήταν σύντομη και σε θετικό κλίμα, ενώ οι θεσμοί εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το EuroWorking Group της 25ης Μαρτίου προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση στο Eurogroup της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι.

Συζητήσαμε σήμερα στο Eurogroup την πολύ καλή πρόοδο που έκανε η Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις. Εάν όλες οι δεσμεύσεις εκπληρωθούν θα εξετάσουμε τον Απρίλιο την περαιτέρω εφαρμογή των συμπεφωνημένων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, δήλωσε στην συνέντευξη τύπου μετά την συνεδρίαση του Eurogroup o πρόεδρος της ευρωομάδας Μάριο Σεντένο.

Το μήνυμά μου στο Eurogroup είναι ότι η Ελλάδα συνέχισε να σημειώνει καλή πρόοδο. Σχετικά με τα λίγα εκκρεμή ζητήματα, οι εποικοδομητικές συνομιλίες συνεχίζονται, ανέφερε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί υπογραμμίζοντας πως «είμαστε ιδιαίτερα επικεντρωμένοι στη μεταρρύθμιση του νόμου Κατσέλη . Έχουμε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί εγκαίρως για το επόμενο Eurogroup».

Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο ανέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σημειώνοντας ότι υπάρχουν ορισμένα εκκρεμή ζητήματα που μένει να αποσαφηνισθούν και αυτό μπορεί να γίνει τις επόμενες λίγες εβδομάδες.

Πηγές υπουργείου Οικονομικών: Υπήρξε ευρεία συμφωνία στο Eurogroup

To μοναδικό ανοιχτό ζήτημα στις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς είναι το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη το οποίο θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Μαρτίου, διαβεβαίωναν σήμερα πηγές του υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζοντας πως υπήρξε ευρεία συμφωνία στο Eurogroup αναφορικά με τους κεντρικούς πυλώνες του διάδοχου πλαισίου του «νόμου Κατσέλη» για την προστασία της α’ κατοικίας και μένει η οριστικοποίηση κάποιων παραμέτρων. Κρίθηκε δε, απολύτως εφικτό να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες έως το επόμενο Euro Working Group, στις 25 Μαρτίου.

“Στην  σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την προγραμματισμένη συζήτηση για την 2η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής εποπτείας, επισημάνθηκε η ουσιαστική πρόοδος που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση των δράσεων που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα την διατήρηση του θετικού μομέντουμ στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας” ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και εταίρων για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη» θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση προς τη χώρα 970 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν η ΕΚΤ και εθνικές ευρωπαϊκές τράπεζες (ANFAs και SMPs).

ΠΗΓΗ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ