Reading Time: 5 minutes

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΑΙ ΛΕΩ ΠΑΡΑ-ΛΟΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΙΑΣ ΙΕΡΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΚΡΩΓΟΝΙΑΙΟ ΛΙΘΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΤΗΡΗΡΗΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΝΗΜΗ ΚΡΑΤΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΕΝΟΣ ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ- ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ- ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.

ΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΘΕΑΤΗ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ “ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ”. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΘΙΑΣΟ ΤΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ “ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ”, ΦΡΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΑΝΤΙΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΟΣ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.

ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ.

ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΤΥΜΟΣ-ΔΗΛΑΔΗ ΓΝΗΣΙΟΣ, ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΥΡΩΣΗΣ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ, ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ Η ΦΡΑΣΗ “Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ” ΓΙΑΤΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ, ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΧΕΙ ΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΜΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΒΕΒΗΛΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ– ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΕΙΝ ΤΟ ΔΗΜΩ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΙΣΧΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΔΗΜΟΣ + ΟΥΣΙΑ) ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΥΝ ΕΝΝΟΙΕΣ ΛΕΞΕΩΝ.

ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΥΜΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΕΔΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ, ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3Α ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: “TO ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ (ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΗΛΑΔΗ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕRGA OMNES, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.”

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΟΥΤΟ, ΓΝΩΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ AYTO ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΕΝΟΥΣ ΕΘΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΛΕΙΩ. ΑΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚ-, ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΝΟΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΕΘΝΟΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΔΕΛΤΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΘΗΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ, ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΘΝΟΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΘΥΝΩΝ ΝΟΥΣ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΩΣ ΔΟΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ “ΕΘ-ΝΟΣ”…. ΙΘΥΝΩΝ (EΘ) ΝΟΥΣ (ΝΟΣ – ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ «Ν» ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ). ΕΝΑΣ ΝΟΥΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΗ Η ΕΥΘΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΘΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΚΑΤ’ΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΜΟΑΙΜΟΝ, ΤΟ ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΜΟΑΙΜΟΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΘΙΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΙΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΩΜΕΓΑ. ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ.

ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ 3Β ΚΑΙ Γ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 1 ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΘΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΞΗΣ: Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΟΥ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ.

ΩΣΤΟΣΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΝΟΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΠΙΝΟΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΟΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ. ΕΔΩ Η ΛΕΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΚΑΒΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΒΙΒΛΙΟ: «Ενα σπουδαίο βιβλίο για τις ποικίλες επινοήσεις παράδοσης με μορφές που εμφανίζονται ως παλιές ακόμα και αρχαίες, ενώ είναι σύγχρονες διαμορφώσεις που επιβάλλονται για σύγχρονες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εκμεταλλεύσεις.» ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ ΩΣ ΝΕΕΣ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΝΟΗΜΕΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΗΛΑΔΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ.

ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ. ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΡΦΕ ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ.

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΓΚΑΘΥΔΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ , ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΥΣ.

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ.

Κ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.