Η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΕΣΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΥΝ ΔΥΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΠΩΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΠΑΡΟΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ ΕΙΔΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΝΑ ΑΔΡΑΝΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ («ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»), ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΟΤΙ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΥΣΙΑ ΑΝ ΟΧΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ «ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΟΙ ΜΕΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ (ΑΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ) ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΙΔΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ) ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΕΤΡΑΚΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΔΟΛΑΡΙΩΝ (115,5ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟΥ 1967 ΙΣΟΤΙΜΑ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΡΑΒΗΧΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ). ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΕΞΟΝΤΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΩΦΕΛΙΜΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ.

ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ. ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΕΑΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΦΕΝΟΣ Α) ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΕΑΝ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ «ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», ΑΦΕΤΕΡΟΥ Β) ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ (ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ) ΠΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΔΙΑΒΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΓΟΡΑ.

ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΗ (ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝΤΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΔΥΣΜΟΙΡΙΑ ΣΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΜΟΝΑΚΡΙΒΑ ΤΕΚΝΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ (Ε.ΣΥ.) ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ, ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΟΡΑΤΕΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΑΤΕ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΛΟΓΩ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΝΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΕΩΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΝ. Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΠΛΑΝΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΑΖΑ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ, ΕΞΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΗΧΗΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»:

 1. ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ Η ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.
 • ΑΣ ΔΕΙΞΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΠΟΥ ΕΠΙΤΥΧΑΜΕ ΠΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΘΝΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ; ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ 1Η.
 1. ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 20ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 (ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 14.00 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ), ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
 • ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ; ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΠΕΤΥΧΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ; ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ 2Η.
 1. ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.
 • ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΣΑΚΟΥΣΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ… ΠΑΝΤΑ; ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ 3Η.
 1. ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ΩΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
 • ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ… ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ (ΔΙΑΒΑΛΟΥΝ); ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ 4Η.
 1. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
 • ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΘΕΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΡΙΣΕ; ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ 5Η.
 1. ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ.
 • ΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ; ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ; ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΒΑΛΕΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΛΙΜΑΚΩΘΗΚΕ ΣΕ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕΤΑ ΛΗΘΗΣ ΚΑΙ ΑΕΝΑΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΕΩΣ ΕΝΩ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΕΚΑΣΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ; ΤΙ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΦΑΝΕΡΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ-ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ; ΟΙ ΑΓΑΘΕΣ ΑΜΦΙΔΡΟΜΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥ-ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΑΧΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΩΝ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ… ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ (ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ) ΣΤΡΑΤΟ; ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ 6Η ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΛΟΙΠΟΝ.

Ο ΕΛΛΗΝ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΜΙΛΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΗ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΑΗΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ (ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ) ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε., ΣΤΗΝ UNESCO ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΜΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΩΣ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΠΡΑΞΗ ΜΑΣ. ΤΑ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΟΧΕΤΟ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ, ΣΑΦΕΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑ-ΚΟΜΜΑ-ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΕΣΜΙΚΑ-ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΑΜΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΕΝΩ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΛΕΙΑ, ΕΠΙΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΕΡΟΝΤΑΣ ΓΝΩΣΗ, ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ. ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ. ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ (ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΕΘΝΕΣ) ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΝΟΜΟ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΟΦΙΣΤΙΩΝ ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ «ΜΝΗΜΟΝΙΑ» ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 28 ΠΑΡ.4 ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΠΟΥ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ) ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ (ΕΛΛΗΝΕΣ). ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ Μ.Κ.Ο. ΥΠΕΡ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΟ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΘΕΣΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΥΠΕΡ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΦΟΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΗ. ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η Ε.ΣΥ. ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΩΝ 600ΔΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΠΑΡΟΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ 2016 ΕΩΣ 2019 ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΕ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΛΙΟ ΖΥΓΟ ΤΟΥΣ. ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ (ΑΝΤΙ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΨΕΥΔΩΝ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ») ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΛΠ), ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΥΓΕΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΞΙΕΣ, ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΕΑΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΛΑΜΠΡΟΣ ΩΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΥΛΗ, ΩΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑ, ΩΣ ΕΛΛΟΓΟ ΟΝ, ΩΣ ΕΛΛΗΝ.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ