Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ας φανταστούμε την υποχρεωτική εκπαίδευση σαν ένα όχημα…έναν συρμό, στον οποίο οι γονείς επιβιβάζουν το πεντάχρονο παιδάκι τους και συγκινημένοι το παρακολουθούν να ξεκινάει το ταξίδι της εκπαίδευσης του.
Ένα πεντάχρονο παιδί, αεικίνητο από τη φύση του, η οποία επιτάσσει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση, να δημιουργεί,να ρωτάει γεμάτο περιέργεια για να μάθει τον κόσμο γύρω του, ενώ με τη φαντασία του να μεταφέρεται συνεχώς σε κόσμους ονειρικούς και μοναδικούς.
Το πρώτο βαγόνι στον «συρμό ανέλιξης – Αθηνά» έχει ενδιαφέρον…

Τα έπιπλα στα μέτρα του παιδιού, παντού γωνιές με παιχνίδια, φίλοι πρόθυμοι για σκανταλιές και μια δασκάλα που επιτρέπει τη μεταμφίεση και το θεατρικό παιχνίδι, ενώ ζωντανεύει τις πάνινες κούκλες πίσω από το κουκλοθέατρο. Εκεί, δεν ενοχλεί κανέναν αν πασαλείψει τα χέρια του με δαχτυλομπογιές και οι ζωγραφιές του ως μοναδικά έργα τέχνης, ποζάρουν εκτεθειμένα στον πάνινο πίνακα.
Και η χρονιά τελειώνει, έχει παίξει , έχει εκφραστεί μέσα από το θεατρικό παιχνίδι,έχει αναπτύξει δεξιότητες, μα το πιο σημαντικό έμαθε να σέβεται τον εαυτό του,τους συμμαθητές του, να ζητάει , να διεκδικεί, να φανερώνει το άδικο και να μην το κρύβει και τώρα θα περάσει στο επόμενο βαγόνι, που είναι μεγαλύτερο και διαφορετικό.
Ουάου!!! Αυτό το βαγόνι είναι τέλειο !!! Μια όμορφη , χαμογελαστή δασκάλα τους καλοσωρίζει και τους ξεναγεί στον υπέροχο κόσμο της μάθησης.

-«Εδώ βλέπετε τα γυμναστήρια μας. Γνωρίζουμε πως σας αρέσει να τρέχετε, να σκαρφαλώνετε και να πηδάτε, να κολυμπάτε, να παλεύετε και να χορεύετε…Άξιοι γυμναστές θα σας προσέχουν και θα σας βοηθάνε ώστε να τα δοκιμάστε όλα και να καταλήξετε ποιο θα γίνει το αγαπημένο σας άθλημα. Θα είναι το παγκράτιον, η κολύμβηση, το πόλο, τα αθλήματα στίβου, η ενόργανη , ο χορός;

Δεν γίνεται στη χώρα που γέννησε Ολυμπιάδες, να μην τιμάμε τη γυμναστική σε καθημερινή βάση και δίνοντας της την αξία που της πρέπει. Άλλωστε λέμε: «Νους υγιής εν σώματι υγιές…»

Εδώ , είναι η αίθουσα των πειραμάτων. Όταν θα διδάσκεστε Χημεία και φυσική θα πειραματίζεστε μαζί με τον δάσκαλο σας ,σ’αυτήν την υπέροχη αίθουσα με τα πολλά μπουκαλάκια.

 

Εδώ , είναι το θέατρο μας.Γνωρίζουμε καλά πως σας αρέσει να φοράτε κουστούμια και καπέλα και να γίνεστε ήρωες, πολεμιστές και να υποδύεστε διάφορους ρόλους.Κάθε εβδομάδα λοιπόν, θα τιμάτε εδώ μέσα τη Θάλεια και τη Μελπομένη.

 

Εδώ είναι το δωμάτιο της Ουρανίας, της Μούσας των ουράνιων σωμάτων και της Αστρονομίας.Θα μάθετε να διαβάζετε το χάρτη του ουρανού, και από το τηλεσκόπιο μας θα παρακολουθείτε όλα τα μυστικά που κρύβονται στον ουρανό.

 

 

 

Κι αυτό είναι το ωδείο του σχολείου μας. Άξιοι δάσκαλοι μουσικής θα σας διδάξουν όλα τα μυστικά της Ευτέρπης .

 

 

 

Εργαστήρια γλυπτικής και τεχνών θα καλλιεργούν τη φαντασία σας και το δημιουργικό σας πνεύμα.

 

 

 

Τη φύση θα την εξερευνήσετε στο αγρόκτημα του κυρ – Νίκου, όπου κάποιες μέρες θα πηγαίνετε και θα μένετε εκεί ,θα συμμετέχετε στις αγροτικές εργασίες συλλέγοντας πληροφορίες και δεδομένα για τις εργασίες σας.
Στις Κτηνοτροφικές μονάδες του κυρ – Ηλία θα γνωρίσετε όσα πρέπει για τη ζωή των κτηνοτρόφων, ενώ το χειμώνα θα μένετε κάποιες μέρες στο χιονοδρομικό κέντρο του τόπου μας για να μάθετε σκι κι όλες τις χαρές του χιονιού.
Θα προβληματιστείτε και θα δείτε πως εφαρμόζονται στην καθημερινότητα και στη ζωή σας τα Ελλάνια Αξιακά Πρωτόκολλα. Οι Αξίες, οι Αρχές και οι Πολιτειακοί Νόμοι.

Θα αποκωδικοποιείτε τα σύμβολα της γλώσσας σας και θα γνωρίσετε την αληθινή ιστορία σας, την καταγωγή σας, από πού ήρθατε, ποιοι είναι οι πρόγονοι σας και ποια η δική σας αποστολή.

Κι όταν με το καλό ο συρμός φτάσει στο τέρμα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εσείς που τώρα είστε μικρά παιδιά, θα κατεβείτε νέοι με δυνατό, ρωμαλέο κορμί, με γνώσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα σας, με κριτική σκέψη που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να σας πείσει και να σας ξεγελάσει με τις αμπελοφιλοσοφίες του, αλλά ό,τι ακούτε θα το φιλτράρετε και θα καταλήγετε στα δικά σας λογικά συμπεράσματα.

Θα γίνετε οι φύλακες των Αξιών και θα είστε εσείς που θα δημιουργείτε Πολιτείες άξιες για να ζήσουν, να ανελιχθούν και να ευημερήσουν οι άνθρωποι.
Θα γνωρίζετε τόσο καλά τις δυνατότητες σας ώστε θα ξέρετε και θα προγραμματίσετε την συνέχεια των σπουδών σας.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ « ΣΥΡΜΟ ΑΝΕΛΙΞΗΣ – ΑΘΗΝΆ » ΚΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΑ ΥΠΕΡ-ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ….

Α.Κ.

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ